EWUSHA: ale to je přeci velké nedorozumění - Greenpeace má X tisíců členů, jak mohu dokládat, kdo z nich má nebo nemá znalosti o environmentalismu a ekologii? Chápu, že ty proto těžko doložíš tvrzení, že je to je "banda aktivistů, kteří nemají o ekologii ani tušení";
...myslím, že bys z toho měla pochopit, že takové tupé zobecnění založené na neznalosti jejich činnosti akorát víří zbytečná slova. A ani ti nebudu vyzobávat z jejich dlouhodobého košatého programu přímé konkrétní aktivity ("co dělají tak úžasného pro životní prostředí"), mají jich spoustu, v různých zemích na různých kontinentech.
Jestli ty vidíš
jen mediální bublinky, jako bojkot lovu velryb atp., kampaně proti chemickému průmyslu, kácení děštných pralesů atp. aj. - to je jiná věc.
A samozřejmě: já mám taky raději činy, než nošení transparentů", o tom není snad sporu, máme Okrašlovací spolek a zasadili jsme už mrtě stromů a čistíme lesy (rekord na kila v Pardubickém kraji). Mě ta debata tak jak si ji nastavila nebaví, tak se nezlob, že v tom nebudu dále pokračovat.