SCHWEPZ: Já hlavně nevim, proč když už se to povedlo ochranářum podělat, nesnažej se to napravit a hrajou místo zachraňbrouky mrtvobrouky.
Možná je to ale stejný, jako většinou, když se jim zrovna něco dvakrát nepovede, pošle se to dál, "ať se někdo postará" a třeba jsou zaneprázdněný tvorbou brožurek (teda doufám, tam snad nejni co zkazit).
SCHWEPZ: To už se tahne docela dlouho ( po tom zdrhu z obor ve 30-40 letech bylo dost dlouho ticho po pěšině a problém pomalu vyrost), dycky to téma vybublá, napíše se vlna článků a zase zapadne, já je mám nakýblovaný vcelku na dohled, situace přirozeně graduje, tvrdí se, že už 40% evropskejch jelenů tady má v sobě kus siky, protože plodný jsou oba kříženci, tož z toho vzniká pestrá multijelení lesní společnost. Akorát že sikáči jsou na rozdíl od našeho domácího jelena dost agresivní a vyháněj od krmelců etc. ostatní spárkatou (jednou i mne z cesty, nějak jsme se nemohli dohodnout kdo má přednost, dopadlo to tak, že ten bez vidlí na hlavě radši ustoupil).