• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Ve Velké Británii se po 1300 letech vrací do volné přírodě rys ostrovid. | Česká divočina
    http://ceskadivocina.cz/.../ve-velke-britanii-se-po-1300-letech-vraci-do-volne-prirode-rys-ostrovid/
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Escobar byl koukám přímo veleochránce, škoda že nepěstoval bílý nosorožce......
    Escobarovo dědictví: Kolumbii zařídil největší stádo hrochů | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/...statni/escobarovo-dedictvi-kolumbii-zaridil-nejvetsi-stado-hrochu_392598.html
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    SCHWEPZ: možná bylo myšleno "krávy" pejorativně :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    VODOMERKA: ajo, tak to se ale vracíme ale na začátek, kde bylo řečeno SCHWEPZ: (30postů níže), že tento pán, který dělá "záslužnou činnost v krajině" dopustil, aby jeho krávy rozšlapaly kus mokré cesty (modrá značka)
    Každopádně výlet na Milešovku bych si dal taky, je tam krásně. Užijte si to.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    SCHWEPZ: Dan nemá krávy (neprodukuje mlíko), co vím. Jenom snad ovce ovce ovce (na maso a vlnu), pár koní a jeleny.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    VODOMERKA: a vezměte s sebou i ty krávy a ukažte jim to na místě, kde to nemají čochtat!
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    ATOMIKS: co příští víkend? sraz v Milešově, páč pojedu busem. Dana objednám.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    jinak tady na severu skutečně poměrně dobře prší, takže jsme mile překvapený nad složením a četností letošní hmyzí, plazí a obojživelné fauny. zajímavé je, že je dost málo dravců, i když je dost myší.

VODOMERKA: mášli potřebu se mnou rozebrat všechny aspekty schůdnosti modré turistické u Černčic, tak můžem udělat výlet a já ti to tam všechno dopodrobna vysvětlím včetně názorných ukázek i vlivu na zašpinění obuvi. třeba se nám k tomu podaří přizvat i toho zemědělce a starostu a českou televizi a natočíme další díl Nedej se.
    a když píšu, že si ji přivlastnil, tak to píšu záměrně a uváženě. přivlastnit si cestu lze třeba tak, že ji pro potřeby ostatních učiníš zcela nevhodnou.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    ATOMIKS: co je to za výplod? jak přivlastnil pro sebe? "přivlastnil pro sebe" tady v reálu znamená, že někdo předrátuje cestu ohradníkem a ani neudělá branku. toho jsem si pod MIlešovkou nevšiml nikde! že přes cestu při přesunech mezi pastvninama přeběhnou ovce... sorry. asi jsi si ušpinil boty.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    VODOMERKA: hele, já si vzkázal své a nějak víc to řešit nehodlám. kdyby dotyčného zemědělce napadlo tak činit sám od sebe, tak bych byl prostě radši. aby vnímal vliv jeho podnikání na stav cest, takhle si ji přivlastnil sám pro sebe a svoje potřeby, i když je to cesta veřejná.
    jinak samozřejmě ano, bahno je způsobeno šlapáním na rozvodněnou půdu a loni v létě tam určitě nebylo a letos tam je. (asi bychom měli dát na to mokro zemědělcům nějaký dotace.)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    PETER_PAN: taky nosím z lesa PETky ap. Ale to furt neřeší ten rozpor (ta věc trvalého bydliště). My jsme při posledním "velkém úklidu" na statku dali pánovi ze sběrného dvora flašku rumu a dva vozíky plný harampádí udali. Přeci to nepovezu 150km do Brna, na dvakrát.

Máš řekněme dva tři pytle bordelu.
    Není jednoduší to "na prasáka" nechat u dveří toho sběrného dvora, nebo to "odložit" někde u popelnic, než to vést do lesa? Asi to chápou tak, že je v tom lese "při činu" nikdo nevidí, ...ale až já je tam potkám, tak o ně zlomím dubový klacek.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    ATOMIKS: p.s.: teď tu jsou poslední dobou dost plaváky, takže nestandard situace.

VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    ATOMIKS: hele, a není to tím, že na tu cestu teče od svahu Milešovky (ovce jsou pod cestou) voda? všude jsem viděl ohradníky. a jestli jsi si tou cestou došel až do Černčic, mohl jsi na Dana klidně zazvonit. / a je to zimoviště ovcí, ne kravín :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    PETER_PAN: Ne, dělám si prdel, protože vždycky se záběrama s fotopastí oběhnou všechny redakce :-). Občas mám nejen já pocit že se jim ta loudí častej omyl fotopastníků, to jest má-li člověk třeba v polesí deset fotopastí a na každý je nafocenejch 10 nahejch blondýn, neznamená to, že dohromady je sto nahejch blondýn v polesí.
    Dobrý taky je, že většina firem prodává jednak fotopasti, druhak hledačky fotopastí, ale i bez toho se stejně dost kradou a ničej. Já teda zatim beze ztrát.....klepyklep na dřevo.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    MANFRED: Fakt ty fotopasti patri povetsinou "hnuti duha"? Ze bych zkusil nejakou obcanskou neposlusnost a tem darebakum je prelepoval samolepkou ? :-) Jo, to je plan.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    PETER_PAN: Tak je to možný vysvětlení, ale proč do lesa, kde je v čechách dle prodeje potencionálně deset tisíc fotopastí (pár prý nepatří hnutí duha:-) a ne někam po městě, u nás to tedy odvezou když se to prdne k popelnici zadara, jak jsem tak koukal. I když ono i města jsou dost prošmírovaný kamerama......
    S vysazováním je problém, já jsem vysadil kvantum jabloní na jabka pro zvířata a taky mi toho dost zlikvidovalo ostatní osazenstvo planety, vrcholem je nějakej magor řezbář a udiči, ti berou ovocný stromy hákem, zustalo to tady dost po odsunutých němcích a následnem vyrabování a likvidaci baráků RG pak bolšánovo armádou rozesetý na desítkách míst zrušenejch obcí, přežilo to všechno a bác ho, mizí to kvapem, pak nemám čuňatum a spol. co hodit, aby děsila kolem fabriky kolemjdoucí/kradoucí.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    MANFRED: Pricina tohodle je IMO obecne znama. Tkvi v prezitku statutu trvaleho bydliste. Tzn. pokud mistnaci nemuzou vozit inkriminovane veci do sberneho dvora (museli by jet janevim 100km tam kde maji trvale bydliste) - odvezou to do lesa, strze apod. Ja pokazde kdyz jdu z lesa tak prinesu alespon symbolicky 1-2 plastove bordely co tam najdu a hodim je kontasu. To ale nedela mnoho lidi, ze :-)

Ale mam v planu take jednu cestu znovuzprovoznit a vysadit par stromu k ni. Ale bojim se ze se dostanu do nemylosti mistnich lesa panu a stromy zmizi behem mesice. Minuly rok sem videl nove vysazenou alej a tam ponicene jednotky stromu nakejma mrdkama vozralejma.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SCHWEPZ: Já taky ne, proto jakmile se přestanou ve zbytku lesa povalovat díky brožurkám a osvětě pohozený petflašky, igeliťáky, vyvezenej bordel,smetí, pneošky, lednice, hadry a podobně, tak tu cestu opravim :-).
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    MANFRED: já žertuji sakriš. Neschvaluji likvidaci ani posedů, ani cest .)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SCHWEPZ: Počkej mezi likvidací majetku místních, to jest posedu, a likvidací cesty v lesích (která navíc nevadí lesákům, protože jejich technika* to přejede) je rozdíl, zvláště proto, že těch pár lidiček co bydlí v okolí, teda 5km daleko, tu cestu nepotřebovalo, naopak ti lesní autoturisti je serou, ono dost s tím taky zamávali vykradači aut, silně se v opodál ležící obci namnožili, jak tam se zpožděnim dorazily drogy a podnikavec tam zřídil zastavárnu-hernu-bar v jednom, ono přece jen rozfláklý vokýnko a modernizace interiéru vozidla zdarma dost lidem za čerstvej vzduch nestojí.
    *Tam je ten důvod, proč jsem oproti původního záměru instalace expresních vyfukovačů gum přikročil k tý devastaci komunikace.

Ty ledničky ale, když tady je sběrnej dvůr nebo je možno postavit je k popelnici nebo jinam ve městě a ujet, případně někam ve městě a ujet, případně na odpočivadlo u silnice a ujet, a on se někdo postará, furt je to lepší než do lesa, nechápu, nemluvě o tom, že většina prodejců tady starou odveze i zadara..teda doufám, že jí pak nejebne do toho lesa.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam