• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    EWUSHA: Muj odhad je, že v číně určitě zjistí, že legální roh z neupytlačenýho nosorožce erekci nepomáhá. Protože představa že by mohli lidi ze řetězce pytlák-pašerák-překupník přijít o práci je děsivá. Teda pro ně. Zajímavý je, že ty fotky nosorožců s uřezanejma rohama budou působit děsivě (co jsem tak četl), zatimco nosorožci s uřezanejma rohama v ZOO budili nedávno čirý nadšení....
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JAZZZ: Nevim jak kde, ale tady lze začít tak nějak kdekoliv, nevim kdy se vžilo, že prázdnej obal od jakýhokoli žrádla je záhodno hodit na zem, ale vžilo se. Jen já trubka s sebou dneska nosil plechovku a petku k první popelnici jak lůzr....
    Zas je ale fakt, že jsem dlouho sháněl náhradní nádobu k archaickýmu mixéru ETA, a dneska jsem si jí přinesl :-)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    MANFRED: kolona nakladaku, to uz je trochu jina liga :) to by mela resit radnice a kraj. takhle akce je zamerena spis na drobnejsi cerne skladky.

my jdem cistit okoli Prokopskeho udoli a vidim to tak maximalne na 20 pytlu.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SCHWEPZ: Z tohodle pohledu jo (u mne je třeba vzácnej mýval) ale jinak je to taková ta další ingredience do bramboračky z nepůvodních druhů....

JAZZZ: Jaj, zrovna dneska jsem to probíral v nedaleký obci, minulej rok se tam sebraly tři kontejnery plus pár náklaďáků nábytku (je to odkladiště pro hromádkáře), dneska jsem koukal že tentokrát je to spíš na kolonu kamionů, jenže tentokrát nebude, místní se rozhodli se na to vykašlat, když to nemá efekt.....škoda, někde pod tim bylo krásný údolí s konvalinkama...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    Už tento víkend!
    Zapojte se také do úklidové akce! | Ukliďme svět, ukliďme Česko
    http://www.uklidmecesko.cz/
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    MANFRED: tak vyfotili ji už jednou i v polabí, ale u nás bych ji považoval za vzácnou.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SCHWEPZ: Vzácnou šelmu?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Poblíž Znojma našli mrtvého šakala. Není jasné, co vzácnou šelmu zabilo - iDNES.cz
    http://brno.idnes.cz/...y-sakal-nalez-znojmo-0h1-/brno-zpravy.aspx?c=A170403_152715_brno-zpravy_krut
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    ...nová pravidla pro národní parky. Divoká příroda v nich bude převažovat...

Poslanci přehlasovali prezidentské veto novely zákona o ochraně přírody a krajiny - Ekolist.cz
    http://ekolist.cz/...slanci-prehlasovali-prezidentske-veto-novely-zakona-o-ochrane-prirody-a-krajiny
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    KUATO: jenom jsem napsala, jak to vidí zákon
    debatu o tom, kdo je debil a jak nebýt debil rozhodně vést nehodlám
    KUATO
    KUATO --- ---
    PAKOBYLKA: hele, ropucha je chraneny zivocich, ale pokud neni clovek (a to plati i pro ochranare) uplny debil, tak se snazi najit lidske reseni i pro majitele pozemku, ktery je podobnym potesenim pozehnan. kdyz totiz bude debil, tak poprve udela ze zivota nekomu peklo (abychom zachranili ten svet) a ten dotycny majitel se na podzim postara, aby uz bezpecne v jeho zahrade nic takoveho neprezilo. a udela to tise a nenapadne - no to vite pane ochranar, loni jich tu bylo hodne, letos uz tu nejsou, mozna sousedovic kocky, ale ve skutecnosti "jejda, omylem se mi vylil do jezirka litr sava.. byla to hrozna tragedie, deti plakaly..". Manfred to imho popsal naprosto presne.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    no bez ohledu na praktičnost u chráněných živočichů (a pak by záleželo o kterou ropuchu jde a jaký požívá stupeň ochrany) je samozřejmě zakázáno zasahovat do jejich přirozeného vývoje- chytat je, sbírat, ničit, poškozovat, přemísťovat atd.
    existují výjimky třeba kvůli obhospodařování nemovitosti, ale tam je třeba předchozí stanovisko orgánu ochrany přírody a nesmí jít o silně nebo kriticky ohrožený druh
    Jak je na tom která ropucha s chráněností, to nevím :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    EWUSHA: Nepříjde mi to blbý, jestli je to reálný, je to furt lepší než je tiše zlikvidovat. Přece jen představy o tom, čeho bude plný třeba zahradní jezírko, se poněkud liší podle toho, jestli je člověk jeho tvůrce a majitel, nebo pozorovatel (nemluvě o nádržích na závlahu a podobnejch, kde osazenstvo při prním najetí následně semele čerpadlo a vyvrhne na pozemek). Svýho času jsem tenhle problém řešil, skončilo to u podzimní likvidace vodní plochy a výsadby vlkomilnejch kytek do bahniště, protože slizký jezírko, následně plný pulců a pak tahání žab odvšudať mne nebavilo a navíc se blbě snášely se sekačkou, vertikulátorem), začlo to u pár žabiček a skončilo u žabí množárny.....
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    EWUSHA: Já chci velmi věřit tomu, že to byl Apríl...
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    Vysvětlí mi někdo k čemu je tohle dobré? Nebo jako proč? A není to proti zákonu na ochranu ŽP?
    [ VOYTEX @ Daruji, přenechám, vyměním, dám za odvoz nebo do 150,- (nabídka i poptávka:-) ]
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    MATT: v podstatě: čím více velryb, tím více planktonu, tím méně oxidu uhličitého
    zde je to s aj titulkama
    How Whales Change Climate
    https://www.youtube.com/watch?v=M18HxXve3CM
    MATT
    MATT --- ---
    EWUSHA: o co tam jde? nemuzu si to poslechnout a v textu je de fakto nic
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Evropská unie je na cestě k úplnému zákazu pesticidů, které škodí včelám | Wave News
    http://www.rozhlas.cz/...ska-unie-je-na-ceste-k-uplnemu-zakazu-pesticidu-ktere-skodi-vcelam--1711181
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam