STEPNI_VLK: Jo, já podobný efekty mám tak trochu zmáklý, konečně proto to sbíráme do mrtě (sobecky u nás). A třeba u laviček v lese to díky tomu mrskaj hezky na hromadu.
Ono tady ta televize, lednice etc. prošla částečnou noční demontáží na barevný kovy, z kompresoru z lednice mám konečně vývěvu :-), zbytek je při troše snahy odtáhnutelnej a narvatelnej v nouzi do kontejneru. Podivný je, jak řiká známej co vozí pro elektro, že dopoledne někomu přiveze pračku, on nechce odvést starou (zadarmo), odpoledne je pračka u popelnice.
Pohnutky k vyhazování do někam jsou různý, potkal jsem zajímavý........ část lidí to tam prskne proto, že les někomu patří (tumáš, zbohatlíku), pak znám argumenty typu "Máme demokracii a daně platim" (tim asi myslí, že se má z nich zaplatit úklid, časté u OSVČ), "to zanedbaný křoví k tomu přímo vyzývalo" (trochu pravda), "dycky se to tam házelo a nikomu to nevadilo" (příkop za vsí), "ať si to myslivci ukliděj", "popelnice za zdravotní pojišťovnou byly plný" (místní podnikatel/učitel co šetří, tak to smetí nasypal na trávník k naší).... U mne ale nejsou problém běžný bordeláři občani, ale hromádkáři, dovozci jetejch pneumatik a disků, nábytku, oblečení etc. z německa (co se nehodí, nebo neprodá, šup do někam), přece jen hranice je blízko a importérů mnoho...