MAEDHROS: No já proti tomu taky nic nemám, ale asi jsem to nevyjádřila úplně dostatečně :) Prostě mi leze krkem, když je to tam "na efekt", nesouvisí to s dějem a všichni akorát dělají salta, která jsou prostě příliš neuvěřitelná. Tak nějak mám představu, že by to mělo bojovníkům dodat jistou "nadlidskost", ale spíš jako postrčit, než aby z nich dělala šašky, a to mi právě přijde, že se poslední dobou děje. Dost mě to irituje třeba v Three Kingdoms, to je zcela vážnej seriál s dějem, ty bitvy tam jsou v podstatě nadbytečné, kdyby nebyly, s dějem by se nic moc nestalo, ale místo aby je pojali tak nějak "reálně", zase všichni lítají a koně dělají kotrmelce, hlavně to neumí pořádně sestříhat, takže dost placama netušíš, kdo bojuje a s kým, páč mají všichni pochopitelně stejný zbroje. A to mi vadí. Ten úžasnej souboj na rozštípnutej meč v Bi Xue Jian je prostě úžasná podívaná, o tom fakt žádná :) Nebo ty lítací rukávové scény v ROTCH nebo ty souboje na nitě v Xiao Ao Jiang Hu (tom novým), tam mi to sedne, patří to k ději. Ale štve mě, když to z obrazu trčí jak bolavej palec, ničemu to neslouží a ty jenom čekáš, až už to proboha skončí a začne se konečně něco dít.
Jsem se nějak rozepsala, sorry. Ale tyhle věci mě zajímají, ráda si poslechnu jinej názor, pokud mi někdo vysvětlí, že to bez skákací kamery a hromady výbuchů nejde, nechám se poučit :)))