• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOCOURRBylinky z českých luhů a hájů
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    BONEMINA: zuzitkovat koreny? naloupane jsem je primichvala do salatu...
    TYET
    TYET --- ---
    Mochna plazivá

Mochna plazivá je bylina očištění, ochrany a hojnosti.
    Pět okvětních lístků této nenápadné rostlinky představuje lásku, moc, moudrost, zdraví a bohatství. Snítky zavěšené v domě mají ochrannou moc.
    TYET
    TYET --- ---
    OMI: to bude nějaký druh pryskyřníku
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    OMI: Nevím, ale já to zrovna tenhle týden vyplela ze zanedbaného záhona a šlo to rovnou na kompost.
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    BODY_SUIT: taky je ho plno kdyz se jede z Prahy do Lyse nad Labem po kralovehradecky - tak 100 m pred "novym" mostem pres Labe jsou planiny a vzdycky to tam na jare voni. Letos jsem tam tedy jeste nebyla, ale byva to kazdorocne.
    Delam z nasekanych listu, strouhaneho syra, zakysane smetany, soli a pepre takovy jako dip - klidne ke kurecimu stejku s ryzi, smazenym spagetam nebo vubec ke grilovanym vecem je to supr.
    OMI
    OMI --- ---
    Prosím, co je tohlecto za bejlí a případně jeslti to k něčemu je (dogooglím si):
    ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
    http://imageshack.us/photo/my-images/838/dsc01472kx.jpg/
    Jsem napřed zajásal, že je tam nasypaná petržel, ale zajímavě nijak to nevoní.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    OMI: Přenosná kovárna - měch, pár kusů nářadí, a nůž si vykove kdekoli, kde se válí šutry a dá se rozdělat oheň. Netušila jsem, že žije v Praze.
    Ale to už je dost OT.

Napadá někoho, co s pampeliškama, když listí už je na salát moc velké a pampeliškový med mi nejede?
    OMI
    OMI --- ---
    BONEMINA: Kovárna ano, jeho pytel neznám. Jo, to bude von... :_)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    OMI: Jedlá je celá kytka, ale nejchutnější je listí.
    (btw. ID HLOH je Ten Hloh? S kovárnou v pytli? :) )
    OMI
    OMI --- ---
    BONEMINA: listí, nebo cibulky?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    OMI: Právě večeřím skvělou tvarohovou pomazánku z plnotučného tvarohu, hrsti posekaného medvěda a trochy soli. Perfektní je taky nasekat ho do karbenátků. Sekaný dávám i na brambory místo petrželky a když se spaří, je to dobrá alternativa špenátu. Vlastně se dá použít všude tam, kde špenát.
    OMI
    OMI --- ---
    BODY_SUIT: Medvěědího česneku má momentálně neupotřebitelnou zahradu id HLOH, který bydlí právě pod Hvězdou.
    K čemu je to dobrý?
    Já si vzal trošku a chci to tady rozpíchat po trávě...
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    SANCHA: u nás v lese kvetou bledule ted
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    BONEMINA: Aha, tak ja mela zato ze uz je po nem..
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    SANCHA: V neděli jsem ještě sbírala, na Hvězdě je ho hafo, i toho mladého :)
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    BODY_SUIT: letos uz je asi pozde, na ten je potreba hned zjara, v dobe kdy kvetou bledule a snezenky
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    BODY_SUIT: V Praze je česnek 100% na Petříně a na Hvězdě, ale vedou se spory, jestli je medvědí nebo podivný. Jedlé jsou každopádně oba.
    OMI
    OMI --- ---
    SANCHA: no jo, vypadá to že jo
    http://botanika.wendys.cz/kytky/K404.php
    Takže Kladno, od konečné na Okrsku po panelce ke Hřebči.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    OMI: vypada to na nejaky druh devetsilu, snad lekarsky.
    OMI
    OMI --- ---
    Nevíte někdo, co je tohle za bejlí? U rybníka ve stínu:
    ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
    http://imageshack.us/photo/my-images/18/imgp1209m.jpg/

SLAPPY: Já hřebíček cucám rád už přes dvacet let. A řikám -- bacha, moc to nepolykat, umí to dost podráždit žaludek. (taky jsem to žvejkal celkem hodně..., není tedy čemu se divit.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam