• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOCOURRBylinky z českých luhů a hájů
    ROBERT_MOST
    ROBERT_MOST --- ---
    nevíte co je tohle?

    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    mohlo by někoho zajímat :-), kopíruju z FB zprávu od nakladatelství Kořeny
    Milí přátelé, VSTUPENKY na přednášku a besedu bylináře, etnobotanika a antropologa, WOLF-DIETERA STORLA, dne 11. září 2017, od 17.30 do 21.30, v Městské knihovně v Praze, je možné objednávat zde - http://koreny.eshop-zdarma.cz/index.php?c=logout_submit . Vstupenky budou rezervovány po zaplacení, místa v sálu se budou plnit odspodu nahoru podle data platby. Prosím, kdo máte nějakou konkrétní otázku, napište ji do zpráv, vše předáme v předstihu.
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    SAJFA: takhle nějak to proběhlo... takže vlastně docela fajn :)





    SAJFA
    SAJFA --- ---
    CARNAQE: Jj urcite nejlepsi reseni. Max sila alkoholu (ikdyz macerovat se da v cemkoli s alkoholem - i 20% alk da vyluh, ale cim vic tim lip) a rozhodne rozhodne tmu. Chlad neskodi, ale zpomaluje louhovani latek(pri malem % alkoholu lepsi v chladu at to nezkvasi). Kazdopadne pravidelne protrepavat (otacet ci michat - zratka rozpohybovat. Osobne chci pri dalsi prilezitoski zkusit vyzdimat a zase to spolu smichat...)

    Obecne pri vlastni vyrobe nikdy nezmas vysednou silu. Pokazde bude jina, nebot i kazda rostlina ma jiny obsah latek. Obcne se zacina s minimalnim mnozstvim (vlastovicnik treba i 1 kapka do litru a po lzickach zkouset) a postupne zvysovat. Kdyz si vsimas svych reakci, rychle se da odhadnout kolik je optimum a treba preskocit nejake faze zvysovani davek a prejit rovnou k vyssim. Je ale dulezite vzdy vnimat reakci tela, samo si rekne (navic ma hodne dobry obranny mechanizmy - bliti atd...)
    SAJFA
    SAJFA --- ---
    FAR_IDA: nahoď fotku...
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    Zdravim, vsechny milovniky velmi zveme 11.7. na akci osazovani bylinkovych zahonu v Praze na Rohanskem ostrove, v prostoru Pristav 18600. Nejake rostliny prineseme my, dalsi doufame, ze prinesou navstevnici. Vitame i jakekoli prebytky z vasich zahradek! Bylinky ze zahonu pak budou po cele leto k uziti pro vsechny prichozi. Vice info zde https://m.facebook.com/events/440394829666327/
    CARNAQE
    CARNAQE --- ---
    ZUZKAOU: Tak to ještě nevim :) Ale neměly by mít.
    Prý je to dobrý po kapce na játra a na lupénku.
    Jenže sem se to (možná teda naštěstí) nikdy neodvážil zkoušet, protože nikde sem nenašel jednoznačnej návod na další ředění/konzumaci.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DARJEEL: hmmm, ale tam je účinná látka thujon, to je úplně jiná hra :-)

    Ty vlaštovičníkové alkaloidy nemaj žádné psychotropní účinky,ne?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ZUZKAOU: ja taky kdyz na zahrade koukam na rozkvetly vratic, tak si rikam, ze by stalo za toho ozkouset;) jiste to bude nezapomenutelny zazitek..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SANCHA: a Ota Nepilý radí používat ředěnou bazénovou chemii. A proti parazitům se drív doporučovalo pít odvar z tisu.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    ZUZKAOU: Tak třeba M. Treben radí užívat vnitřně vlaštovičníkovou šťávu. Denně čajovou lžičku zředěnou šálkem vody. Mimo to také čaj a víno. Ne dlouhodobě teda.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CARNAQE: moment, kdo proboha radí užívat plnohodnotnou vlašťovičníkovou tinkturu vnitřně?

    ty co se prodávaj na pití jsou pochopitelně homeopatický, takže jaksi nemá žádné účinné látky.

    Jako ordinovat si sám tinkturu z vlaštovičníku neznámé síly (fakt netušíš co a kolik se ti tam toho vyluhovalo, žejo)

    Jako výhodou je, že to bude na chuť strašně hnusné a budeš reagovat, takže pokud nejsi pošahaný očišťovač, co má pocit že obranné reakce těla jsou detox, tak s tím přestaneš. Snad.

    To že se člověk někde dočte, že látky z vlaštovičníku jsou zkoumány pro možné rakovinotvorné účinky přece neznamená že je to něco čím se má člověk začít krmit. Zejména když jim to zatím funguje jen in vitro a už na krysách to vedlo k tomu, že umíraly....


    http://www.ema.europa.eu/...document_library/Herbal_-_HMPC_assessment_report/2012/01/WC500120711.pdf
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    CARNAQE: Jestli si dobře vzpomínám z hlavy, tak vlaštovičníková tinktura z obchodu byla 60% a ca 10-25 kapek 2-3x denně před jídlem. A užívat omezenou dobu, nebo dělat alespoň přestávky. Na bradavice je imho nejjednodušší po cestě kdekoliv vlaštovičník utrhnout a bradavice natřít čerstvou šťávou, pokud možno denně. Za sezonu jsou pryč.
    CARNAQE
    CARNAQE --- ---
    Připojil bych se k dotazu.
    Maceroval sem vlaštovičníkovou nať ve 100% alkoholu (z lékárny p.a.) co se tam vešlo a nechal to cca měsíc ve sklepě.
    Pak sem to přecedil a nevím, jestli sem to tak udělal dobře.
    Na bradavice bych si s tim troufnul, ale k per os. sem nikde nenašel jednoznačný dávkování, takže to radši neužívám.
    Přece jenom je to jed..
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    ahoj, chystám se na tinkturu z dubové kůry a zajímá mě, jestli je vhodnější použít spíše slabší alkohol nebo silnější. Mám k dispozici různé druhy domácí pálenky o různé síle (50-75%). Taky by mě zajímalo jestli macerovat na slunci nebo ve tmě. Máte někdo zkušenosti?
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    ahoj me tak napadlo se optat tady... a v zime je stejne pod snehem(pokud teda zrovna nejakej mate u nas bida)
    mate nekdo nejakou zkusenost se shanenim zensenu? sem slysel ze je ho fura ruznejch kvalit a ze se to tezko pozna... tak budu rad za rady a tipy. mozna i za vtipy, je mi ponekud neveselo.
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    pozorovani od prachatic: u nas je taky hovno. treba davaj nejakej vision council a tak sou cely zalezly v korenech a povidaj si.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    URPUTNIK: ono cesta od květu k plodu je daleká a opravdu rok od roku je jich méně a méně. Fenomén, který je u trnek vypozorován, že většinou "cestují", každý rok se urodí jinde. Většinou se na stejném místě plody nevyskytují. Proto mě hlavně zajímá, zda někdo ví o tom, kde jsou plody...trnkovišt je mnoho, ale plodů už tolik ne...:/
    Každopádně děkuji za tip
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    URPUTNIK: Skryje na krivoklatsku.. Bydleli jsme Skryje 7, takze v tom vyhledu z budovy :)
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: byl jsem na jare na kurzu u Skryji a byly tam samy trnky, tou dobou zrovna rozkvetly
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam