NYX: no mam v planu to prave normalne hodit do zvetsovaku. je to 6x6 sklicko, coz podle me fakt nikdo nedela (teda aspon o tom nevim). tohle je proste klasicky scan z toho "negativu". normalne jsem to hodil do scanneru (nevypnul jsem barvy, takze to najelo tak hnede.
VLCAK: jj, vzdyt ty jsi nekde uplne jinde co se tyce naroku na kvalitu ;) myslis zdenka a jirku ? :)
(popr. vaska). ja s tim zatim fakt dost bojuju. ten spodek je moc silna vrstva kolodia, ktere se tak nejak nezcitlivi nebo co a pak je "neprusvitne" (bile) ... je to jako scan negativu.
btw. bez toho prasoxu by me to asi ale tolik nebralo. teda jako ty okraje me proste bavi. trochu me zlobi ten tmavy flek (uprostred) - mam to skoro na vsech sklickach. tezko rict, jestli delam chybu v polivani vyvojkou nebo polivani kolodiem, popr. je problem nekde v preschnuti nebo naopak nedostatecnem uschnuti bud kolodia nebo toho zcitlivovace. jsem totalni samouk - nikdy jsem nevidel, jak ma to sklo vypadat v jednotlivych fazich toho procesu. ale ja uz si s tim nejak poradim.
btw. nevis, jak sundat to cerne z prstu?? vzdycky mi musela "odrust kuze", aby to zmizlo. za 14 dnu mam promoce a takhle nemuzu ani podat dekanovi ruku :(