papíry - fomabrom funguje jak lesklý, tak matný (dělal jsem oba v multigrade a asi i v pevné grad.).. mně osobně matný vycházel takový méně kontrastní, kdežto lesklý byl dost "pérovka".. ale vliv na to má zřejmě spousta dalších faktorů. Fomatone MG mi naopak nevycházel moc hezky.
Vyvolával jsem obvykle GDLkou (buď origo nebo doma míchanou)
Ustaloval jsem buď Fomafixem nebo doma namíchaným kyselým ustalovačem.
Bělič je jasný, dobré je na dobělení zařadit 1% H2SO4 ! (to se v takových těch newschool návodech tuším nepíše). ustaluje se pak myslím jen v hypo ustalovači (jen thiosíran s vodou). Důležité je nechat ten papír pak uschnout (volně) a uležet ten 1 den. Před vlastním opětovným namáčením je dobré jej ofoukat horkým vzduchem.
Barvy musí být ofsetové (litografické?) ...k sehnání v tiskárnách nebo v lepších výtvarných potřebách. Ředí se terpentýnem... čím řídší, tím měkčí obraz by měl vzniknout.
Nanášení: bohužel nemám zkušenosti se štětci - vždy jsem to nanášel molitanovým válečkem, ale co jsem slyšel, tak dobrá varianta je vhodně seříznutý štětec na nanášení makeupu.
Důležitější než nanášení je při práci s válečkem "sundávání" barvy... na to jsou vhodné takové gumové nebo pseudogumové válečky (OBI atd.), lokální odtentování barvy se dobře dělá smotkem potravinářské folie.