• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HNIZDOnVIDIA - grafické karty, technologie, aplikace, hry
    Informace o grafických kartách nVidia - benchmarky, recenze, zkušenosti, přetaktování, chlazení, ovladače, hry, akcelerované aplikace.
    Cyberpunk2077 - technická stránka a nastavení, gameplay. Důvodem je svévolné a neodůvodněné omezení přispívání moderátorem do původního fóra.

    PhysX
    CUDA, vývoj

    Ovladače: nVidia download

    NVCUVENC dll download

    Trolling, OT a napadání se odměňují zahnutým ovocem.
    rozbalit záhlaví
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    DRAGON: Instalujes ovladace pro mobilni quadro? (nevim jestli je rozdil mezi geforce a quadro ovladacema, ale jestli jo, tak tohle je quadro).
    Jinak Optimus je per-aplikace prepinani mezi slabsi a min zerouci Intel grafikou, a tou nvidii.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Chtel bych se zeptat: mam doma Latitude E6520 a ten by mel mit v sobe grafiku nVidia NVS 4200M with Optimus (coz nevim co je) ale nejde mi na to nainstalovat ovladac. Bios to ma zamknutej, ale "Enable Optimus" (coz je jedina polozka s ohledem na nVidii v biosu) je enabled i kdyz sedivy, pac lockuntej bios ze jo.
    No a ja se chci zeptat jak se to dela, abych mohl aktivovat a nainstalovat dedicated grafiku.

    v device manageru se mi hlasi dve (jedna s zlutym vykricnikem) Standard VGA Graphics Adapter, ale nejak to nejde zmenit. Tak resim co s tim...

    nevite si nekdo rady?
    jinak ovladac sem se snazil instalovat 310.64 beta, ale proste to zahlasi "No hardware found"

    dik moc
    NILOR
    NILOR --- ---
    MCKIDNEY: přesně si se trefil do toho o čem mluvim... (ta věta předtim o tom vubec nepojednávala) tady si to krásně shrnul... to jsem asi očekával.. asi z cadu do rhina a pak render přez cuda... rendruje jenom jedna grafika (quatro 4600 fx) ..druha 460 gtx pripojená na monitor... šlape to a dělá to přesně to co chci. otázka tady je v tom že obě grafiky dohromady se nedomluví... (nerendrují společně) což jsem čekal... musel bych mí stejné gpu a přez sli.. ... jedninou výhodou je že můžu pracovat na něčem jiném v cadu když renduji...
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    MCKIDNEY: On se neptal, on nas svym zpusobem informoval.

    NILOR: Takove konfigurace jsou bezne, jediny problem nastava i her, kdyz se jako sekundarni pouziva nvidia na physx. Muzes trochu vic popsat svoji konfiguraci.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Pokud chceš laicky kladenou odpověď tak to nebude fungovat. Akceleraci bude stále provádět primární GPU a ničeho si tím nedosáhl. Pokud se jedná o něco specifického (CUDA výpočty, Physx, OpenCL kluci opálený přidají ještě další licencované technologie co půjdou - napadá mě třeba akcelerace čar pro wireframe a CADy), tak záleží na SW, ale půjde to.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ja v dobe 8800GTX tohle normalne provozoval s nejakou jinou, mene vykonnou nVidii kvuli vystupu na monitor a normalne to behalo, nevidim duvod, proc by to nemelo fungovat... nekdo nejakej vite?
    NILOR
    NILOR --- ---
    nikde jsem se nedočetl jestli se dají dvě jiné gpu dát na desku aby fungovali.. a když sem něco našel tak všude psali " nepujde to" "nebude to fungovat" .... tak jsem se rozhodl to vzít do vlastních rukou... zapojil jsem obě... a šlape to v pohodě... (pozor jestli vám to utáhne zdroj) jedna je napíchlá na monitor. Jedna je herní druhá na 3d programy.. atd... zatim to uspesne testuju.. .... drivery to schroustalo .. tak snad dobrý..
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Test beta ovladacu na Linuxu:
    [Phoronix] Benchmarking NVIDIA's R310 Linux Driver Improvements
    http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=nvidia_r310_linux&num=1
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    nVidia rekordně vydělávala. Už v tomto čtvrtletí by mohla přerůst AMD | ExtraHardware
    http://extrahardware.cnews.cz/nvidia-rekordne-vydelavala-uz-tomto-ctvrtleti-mohla-prerust-amd
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    DAVIDOWITCH: U toho linuxu je to ale dost dulezita marketingova kampan, kterou zacalo AMD. Nvidia se chca nechca musela pridat.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    HNIZDO: Jasny, ja to myslel tak, ze na tom Linuxu to zas tak uzasnou konkurencni vyhodu neprinese, takze kdyz si to nejaka hra nezaplati, tak to proste neni.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    DAVIDOWITCH: Vyrobci her za optimalizace ovladacu samozrejme neplati a nikdy neplatili. Vyrobci gpu to ladi jen proto, aby meli konkurencni vyhodu vyssiho vykonu pred tim druhym (a casto jen aby to normalne fungovalo).
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    TOMINO_I: Koukni nekdy do release notes k novejm windows ovladacum: "V nove verzi mame o 30% vykon ve hre X, o 25% ve hre Y, o 50% ve hre Z, funguje SLI ve hre XY."
    To neni globalne lepsi ovladac. To je ovladac kterej ma nejakej patch a zlepseni pro milion a jednu konkretni hru.

    No a to musi nekdo zaplatit, at uz vyrobce ty hry, nebo se musi vyplatit NVIDII do toho investovat.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    TOMINO_I: Musis si uvedomit, ze mluvime o hernich grafikach. Nikdo nebude investovat miliony $ do ovladacu, kdyz je na linuxu setina promile herni sfery. STEAM pouzil svou silu, aby na linux NEJDRIV natlacil hry a mohl pak chtit po vyrobcich karet ladit drivery.
    Zaver: je potreba rvat HURA z plnych plic i za tuhle trochu, dalsi vylepseni prijde pozdeji samosebou.
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    HNIZDO: Ja to tak beru, je dobre ze Valve rozhybalo molocha (cti Nvidii) k tomu aby vylepsilo drivery aspon pro nejaky hry. Ale spis me proste mrzi, ze je to delany primarne pro STEAM. Ja osobne si myslim, ze ovladace by potrebovaly zlepseni v globalnim meritku. Urcite je tam plno nedodelanych veci, nebo veci co jsou spatne, co by zlepsilo vykon ve vsech hrach. Proste aby se ovladace na Linuxu aspon vyrovnaly tem windowsovym, nic jineho bych si nepral :). Ale tak muzeme doufam, ze postupem casu se to bude zlepsovat a diky tomu se ovladace vypracujou na lepsi uroven.. ale bude to chtit cas, to je pravda :)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    TOMINO_I: Tohle je pocatek masove komercni distribuce her na linuxu, ktery muze tak za deset let odstranit jednu z podstatnych konkurencnich vyhod windows vuci linuxu. Je to potreba brat takhle.
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Kdyby to neoptimalisovali jenom pro Steam a radeji zvysili vykon celkove. Ovladace jsou o dost horsi nez ve Windows. Podpora pro par her ve Steamu a vseci jsou z toho na vetvi.. ale ostatni hraci utrou nos. :-/ ach jo..
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Nové ovladače NVIDIA pro výrazně lepší výkon v Linuxu – Svět hardware
    http://www.svethardware.cz/art_doc-7805599A44324A00C1257AAF002627A1.html
    NILOR
    NILOR --- ---
    DAVIDOWITCH: render z rhina - arion...
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    NILOR: Bez udani ucelu, rozhodne ne.
    NILOR
    NILOR --- ---
    má smysl nvidia quadro 4000 za 12 tisíc?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam