• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HNIZDOnVIDIA - grafické karty, technologie, aplikace, hry
    Informace o grafických kartách nVidia - benchmarky, recenze, zkušenosti, přetaktování, chlazení, ovladače, hry, akcelerované aplikace.
    Cyberpunk2077 - technická stránka a nastavení, gameplay. Důvodem je svévolné a neodůvodněné omezení přispívání moderátorem do původního fóra.

    PhysX
    CUDA, vývoj

    Ovladače: nVidia download

    NVCUVENC dll download

    Trolling, OT a napadání se odměňují zahnutým ovocem.
    rozbalit záhlaví
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    PETINY: Můžu ti na základě tvého popisu říct jenom jednu věc: na 99% se nejedná o problém grafiky.

    Tohle vypada na process co zabrzdí Mem I/O, Disk I/O a ostatní čekají ve frontě.
    Zkontroluj stav binárek, aktualizuj, zkontroluj co běží po spuštění a zkus běžet v okně a koukat na moc pěkný task manager ve Windows 8

    Tohle je postup adekvátní tvému dotazu
    NELLI
    NELLI --- ---
    PETINY: ummm...a co takhle třeba napsat aspoň názvy těch her? On bude asi dost rozdíl, jestli se ti to děje kupříkladu u BF4, nebo u Bejewelled...
    PETINY
    PETINY --- ---
    ahoj, mám trochu problém a myslím že je se to týká grafiky - mám ve hrách každejch deset, patnáct vteřin fps drop, kdy mi spadne fps na cca 5, po cca dvou vteřinách se to vrátí do normálu. Je to dost otravný, protože se s tím v podstatě nedá hrát - neví někdo, co to může být? Mám dvě GeForce GT 750M v SLI, Windows 8.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Plné specifikace čipu GM204 a GeForce GTX 980 odhaleny. TDP je jen 165 W | Cnews.cz
    http://www.cnews.cz/plne-specifikace-cipu-gm204-geforce-gtx-980-odhaleny-tdp-je-jen-165-w

    Ta spotreba je az neuveritelna.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    GeForce GTX 980: specifikace, ceny a G-Sync Surround | Svět hardware
    http://www.svethardware.cz/geforce-gtx-980-specifikace-ceny-a-g-sync-surround/39437
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    NELLI: jasan, 8 let výdrže nečekám, ale letošní, příští a snad i přespříští ročník bych si na tom chtěl užít. Což - jak začínám chápat - nebude problém. Moc díky.
    NELLI
    NELLI --- ---
    MICKEY_MOUSE: popravdě, ono to nijak drakonicky nenaroste. Hřiště je pořád hriště, na place běhá pořád 22 hráčů (objektů) + rozhodčí a jedna meruna. Rozdíl bude maximálně ve fyzice (kterou pravděpodobně počítá procesor) a v lepších modelech a texturách, ale ty textury zřejmě v dohledný době nebudou ve 4K, aby tě musely trápit 2GB raměti na grafárně.
    Samozřejmě ti to nevydrží dalších 8 let, ale tak to je ti předpokládám snad vcelku jasný.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    HNIZDO: Moc dík za užitečné info i link. Ta nová FIFA 15 má úplně nový engine, čili oproti FIFA 14 se bude svými nároky lišit určitě a asi dost. Teprve včera vyšlo demo FIFA 15, tak na něj asi žádné testy hned tak nebudou.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    MICKEY_MOUSE: 2GB sice staci, ale je potreba si uvedomit, ze notebookove grafarny jsou nekolikanasobne pomalejsi nez ty desktopove, v podstate proporcionalne rozdilu sve spotreby. Fifa14 je na notebookcheck.net otestovana a graficky je velmi nenarocna, ale o Fifa15 jsem nic nenasel. Doporucena pro fifa 15 je _minimalne_ GTX460 a GTX850M by mela byt rychlejsi, takze by to teoreticky melo byt v cajku, pokud nejsou doporucene pozadavky podstrelene (coz casto jsou).
    NELLI
    NELLI --- ---
    MICKEY_MOUSE: FIFA obecně není moc graficky náročná hra, 2GB verze v poho stačí.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Moc díky. Čili GTX je vyšší než GT a čím vyšší číslo, tím lepší grafárna.
    A ještě dotaz k paměti. Je nějak potřeba řešit, jestli 2GB nebo víc? Má to nějaký reálný vliv? Nejsem žádný hráč, ta FIFA 15 je skutečně jediná hra, kterou chci hrávat, ale zato si ji chci užít, čili FullHD rozlišení, plné detaily atd. A za rok si rád užiju i FIFU 16.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Obecne GTX je silnejsi nez GT. GTX850M je vyssi stredni trida maxwellu, posledni generace, slusna mobilni grafarna. Bohuzel se vyskytuji verze jak s ddr5, tak pomalejsi s ddr3. Fifa na tom pojede. 750M je o cca 50% pomalejsi. Zbytek uz je lowend.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, mám dotaz ke grafické kartě pro hraní FIFA 15. V doporučených požadavcích se zmiňuje NVIDIA GTX 460. Nemám v grafických kartách přehled, zajímá mě, jestli tomuhle standardu vyhovují (vesměs notebookové) karty:
    NVIDIA GeForce GTX 850M 2GB
    NVIDIA GeForce GT 750M 4GB
    NVIDIA GeForce GT 650M 2GB
    NVIDIA GeForce GT 745 2GB

    Ideálně která z nich je nejlepší. Netuším, jaký je rozdíl mezi řadou GT a GTX, ani jestli vyšší číslo znamená automaticky vyšší výkon nebo je v tom nějaká jiná logika. Vysvětlíte mi to někdo stručně prosím? Budu si pořizovat notebook a rád bych, aby na něm byla co nejlepší grafická karta pro tuhle hru.
    Díky!
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Výkon GeForce GTX 980 a GTX 970 v 3DMarku odhalen. I pro mobilní karty http://www.cnews.cz/vykon-geforce-gtx-980-gtx-970-v-3dmarku-odhalen-i-pro-mobilni-karty
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Tak nejlepší je to na lance, zkoušeli jsme to přeš 3-4 spoje, z toho aspon 2 byly dynamicky router.

    Je to skvělá věc prokomunitní sítě - postavíš dobré PC, hodíš do místního racku a zapaříš si doma, v herně a i u souseda :)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    NELLI: Barvy byly vyblity silene - bohuzel to dela tezce srackoidni TN displej na mym notasu, kterej ma prinejlepsim 6 bitu na kanal a to jeste jen na papire. Docela rozdil od toho widegamut h-ipsu s CCFL.

    A ano, to je presne ono - hrat treba wolf among us na TV pres hdmi, nebo jen na notasu v posteli.
    Pokud ma clovek alespon 10mbit upload, a udela si vpn, muze parit svoje strategie odkudkoliv.
    NELLI
    NELLI --- ---
    HNIZDO: zkoušel jsem to před pár měsícema na Van Helsing II na wifi přes 2 tlustý zdi (takže výkon wifi na cca 30 procentech) z mýho kompu na noťas. Občas to škublo, ale nic, co by to dělalo nehratelným. Akorát mi přišly trochu vyblitý barvy, ale klidně mohlo bejt downscalem a shitovou obrazovkou noťasu.
    Je to určitě funkční, akorát v tom úplně nevidim moc benefit kromě situace, kdy si chceš ze starýho noťasu píchnutýmu k tývce udělat PC gondoli.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    HNIZDO: Tak jsem to vyzkousel. Na notebooku i hernim stroji se prihlasite pod svym uctem do steamu, steamy se poznaji, a u her nainstalovanych na hernim stroji to na notebooku nabidne moznost Stream. Hra se na hernim stroji spusti a dokonce je ji mozne pry alttabem shodit na pozadi a dal pracovat - tohle ale asi nemusi fungovat u vsech her.
    Na 300mbps 5ghz wifi neni temer poznat, ze nehrajete primo u hlavniho kompu, ale na CSko to bude asi pomaly, lag je nekolik desitek ms. Datovy tok kolisa mezi 100-12000 kbps, ale bude to zalezet i na rozliseni.
    BTW streaming funguje i bez hw podpory nvidie, ale pak to potrebuje procak jaxvina. Kdyz je na jednom konci nvidie a na klientovi neco co ma hw h264 dekoder (vsechny iX intely od nehalemu), zatez je prakticky nulova.
    Jo a tradicne - s Armou to blbne :)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    GeForce GTX 880 nebude. Nvidia v září uvede rovnou GeForce GTX 970 a 980 http://www.cnews.cz/geforce-gtx-880-nebude-nvidia-v-zari-uvede-rovnou-geforce-gtx-970-980
    DUBAS_
    DUBAS_ --- ---
    Nvidia CUDA 6.5 přináší 64bit ARM a rychlejší double-precision | Diit.cz
    http://diit.cz/...arm-rychlejsi-double-precision#utm_source=atom&utm_medium=feed&utm_content=article
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam