• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HNIZDOnVIDIA - grafické karty, technologie, aplikace, hry
    Informace o grafických kartách nVidia - benchmarky, recenze, zkušenosti, přetaktování, chlazení, ovladače, hry, akcelerované aplikace.
    Cyberpunk2077 - technická stránka a nastavení, gameplay. Důvodem je svévolné a neodůvodněné omezení přispívání moderátorem do původního fóra.

PhysX
    CUDA, vývoj

Ovladače: nVidia download

NVCUVENC dll download

Trolling, OT a napadání se odměňují zahnutým ovocem.
    rozbalit záhlaví
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUM: sauce?
    RUM
    RUM --- ---
    tak to vypadá, že gtx970 neumí využít plných 4 GB VRAM jako gtx980, ale jenom kolem 3.5-3.6 GB. Stále ta karta nabízí výkonu na rozdávání, ale pokud se to nevysvětlí, tak se mi todle žonglování s čísly vůbec nelíbí.
    RUM
    RUM --- ---
    já bych teda tu gtx980 bral od MSI, protože má krásné FLIR snímky a stejný chladič jako gtx970 = tichoučko. EVGA bych bral jedině s tím, že okamžitě vyměním chladič a případně dokoupím záruku třeba na celkových 5 let.
    KORAL
    KORAL --- ---
    OLTSKUL: nechceš nám tu udělat pěkné vánoce a jeden až dva kousky darovat :-D
    DUBAS_
    DUBAS_ --- ---
    OLTSKUL: no ikdyz tam nevidim asus tak bych se spokojil s jednou ci dvema krabickama, slint slint
    RUM
    RUM --- ---
    OLTSKUL: slint
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    DRAGON: ten otaznik je namiste, ale jsem na to zvedav.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HNIZDO: cena tak krat 1,5 imho
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    GeForce GTX 960 prý bude uvedena 22. ledna. Cena do pěti tisíc? | Cnews.cz
    http://www.cnews.cz/geforce-gtx-960-pry-bude-uvedena-22-ledna-cena-do-peti-tisic
    DUBAS_
    DUBAS_ --- ---
    NVIDIA PhysX Flex simuluje interakce pevných objektů, plynů i kapalin | Svět hardware
    http://www.svethardware.cz/...ia-physx-flex-simuluje-interakce-pevnych-objektu-plynu-i-kapalin/39753
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    http://www.cnews.cz/monitory-s-g-sync-trpi-blikanim-obrazu-na-vine-je-pouziti-panelu-tn

Hned jak zacaly diskuse ohledne fsync/gsync jsem vyjadroval zvedavost, jak si monitory s variable sync poradi s dolni mezi obnovovaci frekvence samotneho LCD panelu.

Protoze zde je videt, ze gsync pri poklesu na <=30fps provadi automaticke vynuceni refreshe, a bud to nefunguje jak ma, nebo to proste nestaci. V kazdem pripade gsync modul drzi po celou dobu frame ve sve pameti, aby mohl dodavat lcd modulu data framu.

Vznika otazka, jak to bude fungovat u fsync, kde zadny modul s mezipameti neni (udajne, zatim to nikdo nevidel v chodu a zevnitr).
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    LUKKAST: CUDA je neco uplne jineho. Spis se to jmenuje Optimus. Musis mit nainstalovany spravne ovladace pro intel i nvidia grafiku, a vsechny souvisejici ovladace od Asusu. Muzes se mrknout do spravce zarizeni, jestli ti tam neco zlute nesviti. Napr. ATKACPI driver, coz je asi jedina vec, ktera je dle
    Notebooks & Ultrabooks - N45SF - ASUS
    http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/N45SF/HelpDesk_Download/
    nutna. Krome ovladacu zarizeni, samozrejme.
    LUKKAST
    LUKKAST --- ---
    HNIZDO: ovladac na prepinani, to je ten CUDA u nvidie nebo jaky, ja se v tom tak nevyznam. Taky me jako jedina vec napada to prepinani mezi integrovanou a touhle. Ted u starsiho ovladace, jsem v nastaveni dal v global settings aby to bylo rizeno vse podle intel CPU nebo co, tak ted mi bezi hra skoro hodinu v kuse, sice se to neda hrat, ptz se to seka, ale ani jednou se to nehryzlo tak abych musel restart...v nastaveni prehodim na to aby si system vybiral sam(je u toho ikona nvidie) zapnu a hned sek...
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    DUBAS_: U tebe to ale nema primou spojitost s grafarnou

LUKKAST: Na mne to dela dojem, ze bud odesla grafika, nebo je problem s jejim prepinanim, cili jeste se zamerit na ovladace prepinani gpu. Pokud ma notebook volbu "Pouzivej pouze pridavnou GPU", tak bych to vyzkousel.
    DUBAS_
    DUBAS_ --- ---
    LUKKAST: tohle jsem udelal taky se svym pc a obcas mi to zablbne jak pises ty
    LUKKAST
    LUKKAST --- ---
    HNIZDO: samozrejme, zkusil jsem snad vsechny starsi ci novejsi drivery, at uz od stranek nvidie nebo ciste od asusu...pri kazde nove instalaci, jsem odstranil vse po starsich driverech, projel to cisticem a udelal novou cistou instalaci
    DUBAS_: cely notebook jsem komplet rozebral a vycistil, rekl bych ze ted vypada jak novej
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    NVIDIA značně zvyšuje svůj náskok před AMD | Svět hardware
    http://www.svethardware.cz/nvidia-znacne-zvysuje-svuj-naskok-pred-amd/39744
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    LUKKAST: Zkusils nainstalovat nejake starsi drivery na tu nvidia gpu od vyrobce notebooku? Notebooku, nikoliv primo z nvidie.
    Jak asi zrejme vis, downgrade musi predchazet odinstalace a vycisteni dll souboru nvidie drivercleanerem a pod.
    DUBAS_
    DUBAS_ --- ---
    LUKKAST: tohle mi dela stolni pc ale jen obcas ze by to byly u me taky ovladace hmmm

vycistil bych vetraky jestli se ti neprehriva
    LUKKAST
    LUKKAST --- ---
    Dobrý den, potreboval bych poradit nebo opravit muj notebook. Jedna se o ASUS N45FS, mám delsi dobu problem s grafickou kartou nvidia GT555m. Nedavno se mi nainstaloval update na driver a od te doby pri jakemkoliv spusteni nejake hry ci grafickeho programu pocitac zamrzne. Nejdriv se lehce sekne mys, pak uplne a sekne se obraz spolu se zvukem a vetsinou zvuk dela pouze bzzzzzzzzzzz. Tady pomuze pouze tvrdy restart..Kdyz jsem driver odinstaloval a komplet vycistil registry, nechal jsem pouze interni grafickou kartu, tak vse bezi jak ma. Pri jakekoliv instalaci driveru na nvidii se vse opakuje,znovu a znovu. Jsem uz z toho opravdu zoufaly. Nedokazu prijit cim by to mohlo byt. Bohuzel nemuzu delat nektere narocnejsi veci, protoze interni graf.karta to opravdu nezvlada. Predem dekuji za odpoved.
    Lukas
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam