• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HNIZDOnVIDIA - grafické karty, technologie, aplikace, hry
    Informace o grafických kartách nVidia - benchmarky, recenze, zkušenosti, přetaktování, chlazení, ovladače, hry, akcelerované aplikace.
    Cyberpunk2077 - technická stránka a nastavení, gameplay. Důvodem je svévolné a neodůvodněné omezení přispívání moderátorem do původního fóra.

    PhysX
    CUDA, vývoj

    Ovladače: nVidia download

    NVCUVENC dll download

    Trolling, OT a napadání se odměňují zahnutým ovocem.
    rozbalit záhlaví
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    DRAGON: Tak samozrejme o polovinu mene nikoliv. Pokud chces videt zakladni srovnani, podivej se zde:
    Megatest 19 grafických karet v 21 hrách. Vše podstatné od 4000 do 30 000 Kč | Cnews.cz
    http://www.cnews.cz/...19-grafickych-karet-v-21-hrach-vse-podstatne-od-4000-do-30-000-kc/strana/0/16

    Tento test reprezentuje prumerny vykon v tech nekolika zvolenych hrach. Pokud se podivas na jine sajty s jinym testovacim setem, muzou byt rozdily mensi ci vetsi, ale v zasade je to tak.

    Do hry potom vstupuji dalsi faktory, protoze prumery nerikaji nic o tom, jak se ta karta chova v krizovych situacich (R295X2 a microstuttering, fps propady v te ktere hre kvuli nevyladenym ovladacum a podobne)

    Jinak bezezbytku plati co rika NELLI.

    Nvidia ma zajimave a v praxi pouzivane technologie, udrzovanejsi a kvalitnejsi ovladace, amd ma obecne nizsi cenu. Samotny vykon karet je radi spis do kategorii, nez aby bylo ciselne porovnani fps rozhodovacim faktorem pro koupi.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NELLI: Mluvim o hrani her, nic jineho. A je snad jedno, co chces hrat, ne? Kdyz vynechame par her, ktery jsou optimalizovany pro tu nebo tu grafiku. Proste mluvime o vykonu v 3D. Treba 3D Mark nebo nejake jine benchmarky, ptam sem ciste co je zhruba stejne vykonne, abych se na to podival na netu, kolik ktery model stoji a porovnal. Protoze se mi nechce verit, ze by v dnesni dobe stalo AMD o podobnem vykonu jako ekvivalent nVidia o polovinu mene......
    NELLI
    NELLI --- ---
    NELLI: a abych přesně odpověděl na tvoji otázku, polovina ceny je nesmysl. 2/3 možná.
    NELLI
    NELLI --- ---
    DRAGON: mno, celej vtip je v tom, že ty ekvivalenty nejsou přesný. Prostě neexistuje nV karta, která je přesně výkoností stejná jako AMD karta a naopak. Navíc se obě platformy lišej technologickým vybavením, takže je třeba zvážit, co pro tebe má a nemá význam. Další faktor jsou ovladače, AMD v nich dlouhodobě plave (i když přiznávám, že už cca rok AMD kartu neprovozuju, tak nevim, jak jsou na tom teď). A v neposlední řadě, záleží, na co si tu gpu pořizuješ. Pokud na hry, tak je taky rozdíl, co na tom chceš hrát, pro nějaký hry jsou lepší nVidie, pro nějaký vycházej líp AMD.

    Jsou tudíž nastavený nějaký kategorie, ve kterých soupeří určité typy karet těchhle výrobců, ale nikdy nelze říct, že za 2/3 cenu AMD dostaneš stejný výkon jako od ekvivalentní nVidie.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    prosimvas, jak je to ted s cenou/vykon srovnatelneho ATi vs nVidia souboje? Tim myslim, kolik stoji vykonove srovnatelna grafika od AMD a nVidia? Je to fakt o pulku levnejsi, jak mi ted tvrdi kamos?

    diky
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Titan X pretaktovaný na 1550MHz! | pc.sk
    http://pc.zoznam.sk/novinka/titan-x-pretaktovany-na-1550mhz

    fujtajbl
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Ale 4K neměli :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Proto mě to překvapilo - 30-40 si moc nepochvalují - lag je příliš znatelný.
    Například několik hráču CS:GO si pochvalovalo chování mezi 60 a 90 fps. (Průměr je tam daleko větší jak 60fps)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    HNIZDO: Prave vubec, GSync je uzasny na 60+ a lidi si ho pochvalují.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    MCKIDNEY: Podle testu je to naopak, nad 60 snimku uz efekt neni tak patrny, nejvic je to videt prave do tech 50fps. Eizo to rikalo dobre, jestli mate >100fps, tak je jakejkoliv sync vedlejsi a uplatnuje se spis jejich zatmivaci technologie. Pro 4k panely je gsync pravym pozehnanim, protoze ses furt na 30 fps :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    WinMore technologie ve smyslu efektů, kdy už jsi na tom dobře a jenom na tom budeš lépe.
    V tuhle chvíli bych se bál doporučit GSync, pokud nemá 970 v SLI (Možná 980) a 144Hz panel :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    HNIZDO: O tom žádná FSync je hrozná mrdka.

    Jenom to, že GSync je další WinMore technologie a pokud někdo doufal, že to bude řešit problémy slabších strojů - tak bude zklamanej
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    PRAASHEK: neni

    Mimochodem, prehled funkci z Photoshop CC, ktere jsou akcelerovane GPU je dostupnej zde: http://www.adobe.com/.../creativesuite/production/cs6/pdfs/adobe-hardware-performance-whitepaper.pdf

    Poslal jsem ho rypavym emailem ceske podpore Adobe v navaznosti na muj vesely telefonat nulove informacni hodnoty s nimi na tema podpory GPU a funkci Photoshop CC.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    New Witcher 3 details: Ciri, cities, real-time beard growth - PC Gamer
    http://www.pcgamer.com/new-witcher-3-details-ciri-cities-real-time-beard-growth/

    Fluid gameplay on 1080p with everything on maximum +nvidia hairworks on GTX 980

    A doprdele :)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Jeste shrnuti fsync vs gsync:
    AMD FreeSync First Impressions and Technical Discussion | Inside and Outside the VRR Window
    http://www.pcper.com/...eSync-First-Impressions-and-Technical-Discussion/Inside-and-Outside-VRR-Wind

    Pokud ma FS monitor spodni limit 40Hz, pod 40fps se FS vypina. Monitor pak pracuje s fixed refresh 40Hz, a graficka karta bud s vsync a vysokym lagem odpovidajicimu 40Hz, nebo bez vsync s vysokym tearingem taktez odpovidajicim 40Hz.

    Narozdil od Gsyncu, kde modul provadi nasobeni aktualni snimkove frekvence a k podobnemu jevu nemuze dojit.

    " I'll gladly take the potential slight flicker of G-Sync over the 40 Hz judder/tearing of the BENQ. The take home point from my observations is that when gaming lower than the variable range, FreeSync panels retain the disadvantages of the V-Sync on/off setting, but amplify those effects as the panel is refreshing at an even lower rate than a standard display (e.g. 60 Hz)."

    Dale to vypada, ze budou problemy s overdrive, protoze je nutne ho pocitat dynamicky podle fps (coz gsync modul dela). U testovaneho BenQu se s fsync overdrive vypina a monitor ghostuje.

    G-Sync uses its on-board memory to buffer the previous frame, using this data combined on-the-fly with the next incoming frame to calculate appropriate drive voltages and compensate for ghosting (similar to overdrive).
    FreeSync relies on the regular adaptive sync TCONs that at present don't seem capable of correcting for this when operating in VRR modes.

    Takze fsync je sice skutecne pro vyrobce monitoru "levnejsi" - pro kupujici zatim ne, ale taky ma pulku funkcionality oproti gsync.
    Zatim plati jedno pravidlo, monitory se spodnim limitem >9Hz nebrat. A hlidat si overdrive, na tftcentral to uz testuji.

    fsync monitory se spodnim limitem >9Hz jsou v praxi nepouzitelne, ale i 9fps panely budou zvyraznovat vsechno trhani a kratkodobe propady fps.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    bohuzel, jabka jim jen nenacaty :(
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VIRUS31: msi afterburner pro mac není?
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Jak se jmenuje nejakej profiler od nvidia, kterej mi ukaze aktualni zatizeni karty, pro os x? Zajima me,jestli karta nezahali a co ji pripadne vytezuje. IStat menus neumi procesy rozlisit.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    MCKIDNEY: Tak je tam buffer, bude tam lag, ale aspon to funguje az do nuly. Ja mam v arme mezi 30-60fps, to si muzou nejakej fsync strcit, kdyz bude furt vypnutej. Nechapu jak ty kokoti muzou tohle pustit ven.

    A jeste jedna vec - overdrive. Gsync modul pocita overdrive dynamicky, ale fsync ne, to jsem desne zvedavej na ty testy... I u soucasnych TN to dela duchy, protoze overdrive se u treba toho Benqu nepouziva kdyz je aktivni fsync (!). Jenze TNko to jeste unese, je rychly. Ale predstav si IPS matrici bez overdrive.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    HNIZDO: Od lidi co znam a hrajou si GSync, tak to taky není žádná sláva.
    Téměř všichni si pochvalovali práci okolo 60 a více FPS.
    Ale také si stěžovali na znatelný lag při FPS okolo 40.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    PRAASHEK: jo taak, humoorrrr..
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    HNIZDO: ehm... pouze jsem tropil žert, něco jiného je výroba 16nm technologií a něco jiného 16nm velký čip pič
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam