• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HNIZDOnVIDIA - grafické karty, technologie, aplikace, hry
    Informace o grafických kartách nVidia - benchmarky, recenze, zkušenosti, přetaktování, chlazení, ovladače, hry, akcelerované aplikace.
    Cyberpunk2077 - technická stránka a nastavení, gameplay. Důvodem je svévolné a neodůvodněné omezení přispívání moderátorem do původního fóra.

    PhysX
    CUDA, vývoj

    Ovladače: nVidia download

    NVCUVENC dll download

    Trolling, OT a napadání se odměňují zahnutým ovocem.
    rozbalit záhlaví
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    HNIZDO: nevim, co je GFE? ze stazeneho to neslo a nic kolem nvidia nejde spustit. nevim, co znamena cistou instalaci v instalatoru, nevim v jakem instalatoru? sry.)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    LOJZEE: instalujes z GFE, nebo ze stazeneho souboru? zkusil jsi pred instalaci zvolit v instalatoru cistou instalaci?
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    cau, deje se mi, ze pri pokusu nainstalovat ovladace nebo zapnout gforce exp nebo cokoli mi to napise "instalacni aplikace nvidia nemuze pokracovat pozadovane soubory chybi".. doted to jelo v poradku. nevite, co s tim pls? google nejak nepomaha..
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Ke kauze Async compute. Ukazuje se, ze mel starej hnizdo zase jednou pravdu.

    Async Compute Only Boosted HITMAN's Performance By 5-10% on AMD cards; Devs Say It's "Super Hard" to Tune
    http://wccftech.com/async-compute-boosted-hitmans-performance-510-amd-cards-devs-super-hard-tune/

    "it’s quite surprising to read that even AMD cards merely got a 5-10% performance boost, especially after AMD endorsed HITMAN’s implementation as the best one yet. Async Compute, which has been used for SSAA (Screen Space Anti Aliasing), SSAO (Screen Space Ambient Occlusion) and the calculation of light tiles in HITMAN, was also “super hard” to tune; according to IO Interactive, too much Async work can even make it a penalty, and then there’s also the fact that PC has lots of different configurations that need tuning."

    "Saying that Multi-Engine (aka Async Compute) is the root of performance increases on AshesOfSingularity between DX11 to DX12 on AMD is definitely not true. Most of the performance gains in AMDs case are due to CPU driver head reductions. Async is a modest perf increase relative to that."

    tl;dr Jake prekvapeni, AS nejen ze neni svaty gral DX12, ale je to mnoho voseru pro nic. Nedivil bych se ani trochu, kdyby se nvidia na AS uplne vykaslala, usetrila slozity kus kremiku, a vyhrala to hrubou silou.
    Takze kdo zral AMD tuhle PR kauzu, je za vola, vcetne celeho tydiitu.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    DRAGON: Meritum clanku je jasne. Nvidia nebude vyvijet specialni Titan, cili i GP100 pujde do herniho segmentu tak jak je. To smysl dava. Co se tyce vykonu 1080, odpovida odhad zverejnenym specifikacim, tedy cca 30% nad stavajici 970/980. Posledni info je ze do +-mesice budou recenze. To uz muze nebo nemusi byt vymysl. Uvidime.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HNIZDO: verohodnost tohoto clanku se prakticky rovna nula :) plus ta fotka, ta to krasne zavrsuje. Exklusivni zurnalistika :)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ANONYMCZE: ty karty maji samozrejme proudove omezeni proti poskozeni, takze nic znicit nemuzes. to oc u techhle safe-OC edici vlastne nicemu neskodi, maximalne se dostanes do nestabilniho stavu. pokud karta odejde, byla nakopnuta uz predtim a odesla by stejne. neco jineho jsou karty s neref biosy, ktere jsou urceny pro LN2 nebo vodu, tam to odpalit muzes, a je i mozne, ze takove oc po dlouhou dobu kartu muze "opotrebit" driv (elektromigrace, tepelne soky).
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ANONYMCZE: je to mozne, a je mozne ze to dela zdroj. to neni na zavadu, rezonance jsou bezne. pracovni frekvenci menicu samozrejme slyset nemuzes.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    HNIZDO:
    Fotky a další informace o Nvidia GP100. V herních grafikách možná nikdy nebude | Cnews.cz
    http://www.cnews.cz/fotky-dalsi-informace-o-nvidia-gp100-v-hernich-grafikach-mozna-nikdy-nebude
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ANONYMCZE: jde o to jak to chces mit nastaveny. mne u konzolovek 30fps nevadi, naopak u army nebo nedej boze BF to je samozrejme malo.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ANONYMCZE: Ja jsem hral gta-v uplne na doraz vcetne extended nastaveni, TXAAx2, pcss, nvidia hbao+ a podobne. A v obtiznych scenach ve dne, hlavne rano a vecer klidne 30fps. To je normalni.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ANONYMCZE: Vzydcky v konkretni hre. Furmark testuje hlavne shadery, neodhali vsechno.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ANONYMCZE: Zkus separatne jadro, bez OC ram a uvidis kam se dostanes.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ANONYMCZE: jop, mam +100-150MHz na jadre, +200MHz na pametech, TDP na maximum, voltage +20mv. Standardne pres Afterburner. S velmi dobrym kusem se dostanes na 1500MHz na jadre.


    HNIZDO: Mimochodem, tohle je budouci Tesla, maximalne Titan. Temer urcite to nebude 1080Ti / 1080.
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    zdravim. hledam nekoho z prahy s grafikou vykonu geforce 960 a vys/radeon r9 290 a vys, koho by zajimalo vyzkouseni v externim gpu adapteru, ktery jsem poridil u cinana tady:
    [Mini PCI-E Version] V8.0 EXP GDC Beast Laptop External Independent Video Card Dock Sale - Banggood.com
    [Mini PCI-E Version] V8.0 EXP GDC Beast Laptop External Independent Video Card Dock Sale - Banggood.com
    http://www.banggood.com/...-EXP-GDC-Beast-Laptop-External-Independent-Video-Card-Dock-p-1011222.html

    na v8 jsem zatim moc info nevygooglil. pripadne proste i nekoho se "soudobejsi" kartou;] ja jsem presel pouze na notebook (hrani/strih videa) uz pred lety a ve skrini jsem nasel akorat oldskool msi geforce 8800gts. jede to s ni ok, ale zajimalo by me, jak vykonnou kartu ma jeste smysl kupovat s ohledem na m-pcie 1x lane gen2 (5gb/s). mam clevo w230st.

    hlavne me zajima, jestli se da rozject pci gen2. s moji kartou to jede jen gen1 (2.5tb/s), i pri vnuceni gen2 pres custom prema clevo bios.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Nvidia GeForce X80 and X80 Ti Pascal Specs?
    http://www.guru3d.com/news-story/nvidia-geforce-x80-and-x80-ti-pascal-specs.html

    Davam to sem jen jako varovani, na 99% kachna.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    NVIDIA přichází s GameWorks 3.1 a novými efekty | Svět hardware
    http://www.svethardware.cz/nvidia-prichazi-s-gameworks-31-a-novymi-efekty/42021
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam