• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HNIZDOnVIDIA - grafické karty, technologie, aplikace, hry
    Informace o grafických kartách nVidia - benchmarky, recenze, zkušenosti, přetaktování, chlazení, ovladače, hry, akcelerované aplikace.
    Cyberpunk2077 - technická stránka a nastavení, gameplay. Důvodem je svévolné a neodůvodněné omezení přispívání moderátorem do původního fóra.

    PhysX
    CUDA, vývoj

    Ovladače: nVidia download

    NVCUVENC dll download

    Trolling, OT a napadání se odměňují zahnutým ovocem.
    rozbalit záhlaví
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    GREW: GREW:

    "vyrobcum se asi soucasna situace nelibi"
    vs
    "velkotezar ma konexe na vyrobce"

    Pick one ;-)
    GREW
    GREW --- ---
    LAUNCHER: "Vic prodanych karet (jedno komu, jedno na co) - vic penez pro nVidia a AMD - lepsi dalsi generace karet pro mne, pro Tebe, pro kazdeho." Az na to, ze ne. Ani vyrobcum se asi soucasna situace nelibi a z meho mohledu, je to hlavni duvod, proc se ted s tim snazi nvidia neco delat. Proc? Protoze sice ted vyprodava sklady a nestiha dodavat na trh, ale to znamena, ze za pul roku/rok, proste az ta tezarska vlna opadne se trh tema kartama naopak presyti a navic budou extremne levne a oni budou vyrabet na sklad a budou mit prodeje extremne nizke, takze ne, ani timdle to neokecas... :)
    GREW
    GREW --- ---
    LSDMASACRE: Klasickej argument, nejen v tomdle pripade - "zavist", az na to, ze ne. Ja osobne mam v soucasnosti grafiku dostatecne vykonou, pro moje ucely a ani v brzke dobe neplanuju upgrade, naopak, me se teoreticky soucasna situace hodi, protoze v dobe, kdy planuju upgrade budou pravdepodobne bazary plny levnejch teztarskejch karet. Coz ale ve vysledku neznamena, ze se soucasnou situaci souhlasim. Co tam mas dal? :)
    GREW
    GREW --- ---
    LAUNCHER: "Ty mas nejakej vetsi narok na GFX, nez clovek ktery na ni chce tezit? LOL, proc?" Nemam a nikdo by mit nemel a to jde, ze v soucasne dobe ma "velkotezar" vetsi narok na grafiku, nez zbytek lidi, protoze velkotezar ma konexe na vyrobce/dodavatele, takze muze brat grafiky driv, nez se realne dostanou na trh, protoze "velkotezar" si narozdil od zbytku populace muze dovolit ty grafiky nekolikanasobne preplatit a tak pokrivuje celej trh. Proto s tebou v tomdle souhlasim, ze "narok", nebo chces-li moznost koupit si grafiku by mel mi kazdy stejnou, coz v soucasnosti neplati...
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    ježiši.. tak někdo má na farmě stádo 3090 a pěstuje BTC, někdo zase krávy na mlíko. Ale to je klasická eko závist že někdo má víc než onen a tudíž musí přijít restrikce.
    Ano, chápu mrzení, že se na někoho nedostalo, nicméně už asi potřetí tu píšu, stáhněte si do chromu ten fckn "distill" a grafiku máte při troše štěstí do týdne... v mém případě do tří dnů.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Pripadne pro lidi, kteri neumi do 5 pocitat:

    Vic prodanych karet (jedno komu, jedno na co) - vic penez pro nVidia a AMD - lepsi dalsi generace karet pro mne, pro Tebe, pro kazdeho.

    Samozrejme, dual use kdy si na vasi karte zahrajete a ve volnem case ji nechate pocitat cryptomeny je ideal. Vy si zahrejte, pak se vam nejake penize vrati. Zaroven se vase karta bezucelne nenunudi a lidi maji do ceho sporit bez inflace.

    Inflace ted bude velka vec, nektere vlady hodlaji resit COVID tistenim penez ve VELKEM stylu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    GREW: GREW: Pokrivenou v cem?

    Ty mas nejakej vetsi narok na GFX, nez clovek ktery na ni chce tezit? LOL, proc?

    Nechapu tyhle entitled lidi, jako jses ty...
    GREW
    GREW --- ---
    ELECTRICKOTA: Hazet klacky pod nohy velkofarmam a hlavne by to melo vest k tomu, aby se od urcity velikosti farmy by se uz tezba nevyplacela. Pripadne, aby se nevyplacelo tezarum prodavat po tisicich rovnou z fabriky.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Stejne jako zmetek chip se pozna pred vlozenim do substratu, tyto farmy elektrinu kradou ci podvadeji jako rozvojovou.

    Byrokracie je jejich pritel, nikoliv obracene. NVidie problem resi tim, ze mineru budou kupovat jeste vic karet :D
    Vedle farem karet maji i farmy spammeru co chodi online a siri tyto bludy. Mel by jsi se ridit starou dobrou radou: pokud jsi v necem dobry, tak to nedelej zadarmo :D
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    GREW: Porad nechapu co ta ekologicka dan napraví, a co s temi penezi jako se bude delat? Navíc jsem presvedcenej ze eko sracek ve svete je dost a jsou podstatne horsi nez miningovy firmy
    GREW
    GREW --- ---
    ELECTRICKOTA:
    LSDMASACRE: Nevkladajte mi do ust, co sem nerek/nenapsal, diky. Me je vcelku jedno, jestli si doma postavite superpocitac se dvema/trema RTX 3090. Me jde o pokus, jak narovnat dnesni totalne pokrivenou situaci na poli grafickejch karet, kdy v celosvetovym meritku mensina (velkotezari, ktery tezej na desitkach/stovkach/tisich kusech grafickejch karet) krivej totalne trh s grafikama a protapej MW energie v podstate pro nic, respektive pro svuj osobni profit. Ta ekologicka dan by mela slouzit spis jako pokus o napraveni tydle situace, kdy by platilo, ze vic karet provozujes, tim vetsi platis dan... Sorry, ale todle (obrazek) podle me proste neni v pohode a ta "ekologicka" dan je jeden ze zpusobu, kterej me napada, pomoc kteryho by se ta situace dala trochu narovnat.
    LSDMASACRE: To, ze si doma budes smudlat 3kW pc je mi uplne ukradeny a taky je to prd, oproti tem velkofarmam...


    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LSDMASACRE: Vysavace - mrkni na prumyslove, na ne se ta debilni norma nevztahuje. Obecne ale souhlas s tim co pises.
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    byl si hodný a dostatečně mával ekologickou vlaječkou? Dobrá, můžeš si koupit grafiku, ale jen 50W. To jak s těma posranejma vysavačema. Koupíš si něco co má příkon jen 800W a vysaje to hovno. Příští počítač co si pořídím bude mít příkon 3KW jen pro nasrání podobných hovad co by mě chtěli určovat co mám a nemám používat.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    GREW: Takže teď se bavíme o politice? Ne díky již jsem blil. Preferuji osobně svobodu a lidskou inteligenci před rádoby utopii, a vše co popisuješ jsou hovna co se řeší politicky zcela špatně dlouhodobě, a to že něco zdánís nakonec vyústí v to že to nikomu nepomůže jen naseres o to víc lidí a stejně se na tom někdo nahrané na druhým konci.
    Nicméně nechápu jaká menšina profituje na úkor většiny, jsme snad komunisti abych si vzal souseda bavorak protože všechno patří všem? A člověku co má dvě grafiky sebral druhou protože si chci zahrát Nov y Metro a to je určitě děsně ekologicka činnost.
    GREW
    GREW --- ---
    ELECTRICKOTA: Je asi dost podstatnej rozdil, kdyz si se svoji grafikou delas co chces a kdyz jich desitky, stovky az tisice pouzivas k tezbe, ne? V automobilovim prumyslu se resi kazdej gram CO2 a mezitim ti tady jedou obrovsky farmy, ktery berou velmi casto energii ze zastaralejch, spinavejch uhelnejch elektraren a v podstate je jejich prace k nicemu. Nehlede na to, ze jakmile zijes na planete s ostatnima lidma, tak nic, co ovlivnuje i ostatni lidi neni jenom tvoje vec, zvlast, kdyz tim ty ostatni lidi ovlivnujes negativne. Krypto, stejne jako Airbnb a spoustu jinejch prejektu vzniklo jako super zajimava vec, ktera byla ok, ale bohuzel, diky "par" nenazranejm jedincum se zvrhlo v to, ze mensina profituje na ukor vetsiny. Proto je potreba s tim neco delat.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    GREW: Jasně další eko daně, a buzerace ať se tu z toho opravdu stane socialistická diktatura kde nikdo nic nezmůže :( Koupil jsem si grafiku a mužů si sni dělat co chci, když si napíšu vlastní program co mi bude žrát 300W nebo těžit tak je to přece moje věc když si tu elektriku zaplatím, sakra ne?
    GREW
    GREW --- ---
    RATTKIN: No spis zavest spesl ekologickou dan na tezbu...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    přišel jsem na jednoduché řešení mining problému - zdražit cenu eletriky tak, aby se to nevyplácelo. Česko je zase napřed, aspoň v našem kraji

    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Marketingova kampan s KFC gondolou dava vetsi smysl dat do vyroby a je to PR :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    GREW: I kdyby to byla pravda, tak to nic nemeni na tom, ze substrat je novy a ten je ted nedostatkove zbozi. ne ty chipy.

    HNIZDO: To je jedno, protoze pointa je ze 60% vykonu za 100% ceny uz davno mineri plati u notebooku.

    Neni to o tom rozebrat 1/2 argumentu ale oba soucasne.
    GREW
    GREW --- ---
    MCKIDNEY: Mam pocit, ze ty minersky karty se maj vyrabet hlavne ze zmetku, ktery uz nejdou pouzit na "normalni" grafickou kartu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam