ELECTRICKOTA: Nn, kluci to právěže využijí. Mmch nároky Minecraft Bedrock na jejich 43" 4k monitorech + AA + 120fps, při 96 chunks a občas RTX, mi přijdou vysoké, YMMV. Jasně, jako vše se to dá hrát i na low, ale to je pak k vzteku když jseš na serveru s lidma co mají 96 a "jdeme támhle k té hoře na obzoru".
To spíš za poslední měsíce je škoda té 4090 u mě, většinu času primárně textové editory všeho druhu. A na těch pár hodin by mi lepší službu udělal cloud než lokál, protože jen 24GB VRAM. Nejvíc času vlastně hraji jako druhý hráč PvZ na Xbox v obýváku 😃 Ale hele, dělá mi to radost a když ji potřebuješ nebo chceš, tak tam je.
Jediné co je potřeba hlídat, ať jsou v těch dětských compech od začátku dost silné zdroje a dost místa ve skříni, pak prostě při nákupu nové GPU prehodis starší GPU do compu synků. Vyměňovat zdroj v compu bych fakt nechtěl, ač teď s těma modulárníma zdrojema je to víc easy, jen doufám že je to kompatibilní alespoň v rámci značky (pls opravíte me, jestli se pletu).