• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HNIZDOnVIDIA - grafické karty, technologie, aplikace, hry
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    VON_GILOTINE: Bez rozebrani nelze poznat jak moc horke je manzel provozoval.
    Pokud je provozoval zodpovedne (coz vetsina dele, protoze tam bylo prime spojeni se ziskem), tak pravdepodobne odpovida normalne pouzite karte.

Nedestruktivni testy:

1. Zkontrolovat BIOS karty pres GPU-Z a porovnat hodnoty Tlacitka Lookup, Validate and Save BIOS.
    Program je prakticky automaticky, ale porad potreba zamyslet se nad vysledkem.

2. Zkontrolovat ze pri 99% zatezi neni velky rozdil mezi GPU a GPU hotspot
    (to znamena ze selhava chlazeni a je minimalne potreba kartu rozebrat a vymenit pastu a gumy).
    Napriklad 78C a 105C pri otackach 3500RPM je typicke selhani chlazeni chipu.

3. Otacky ventilatoru odpovidaji nastaveni BIOSu (Vyrobci maji svoji verzi MSI Afterburner a ta nacte udaje z karty)
    Spatna ukazka: Otacky pres 3000RPM u karty co ma maximum 2900RPM.

4. Takty odpovidaji tomu co karta hlasi (Karta by nemela byt horsi nez 100MHz pod kolonkou Boost clock).
    Priklad zde mam Boost Clock 1725 MHz, ale karta v pohode zvlada 1905Mhz.

Obecne mining rig je spis strach, ale so ja vim jak kamoska to chce resit a jaky ma cas a schopnosti.

VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    poklona, potrebuju se zeptat, kamoska se rozvadi a tak rozprodava tak 6ks RTX 3080 z manzelova rigu.

pta se me jak k tomu pristoupit, existuje nakej zpusob jak je otestovat stran toho kolik maj za sebou?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Rikal jsem si hlavne, ze s touto cenou to pujde jako nahrada do druheho PC s 3070. Uz me trosku stvala 3070 u Avowed.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Tak dorazila domu 3080 z Alza - 2 roky zaruka, sedelo to v celnim sklade v Nizozemi.

10999,- vs 18999,- za 9070 non XT. Tomu rikam slusna alternativa. Trosku horsi vykon, ale lepsi SW vybava. Hlavne dokud ceny neklesnou.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    Díky hoši, ale mám tu 1660ku, ta mi bude víc než stačit.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    No joke, cena pouzite 3070 sla z 4000 na 5000-6000 protoze 4060 je na velikost chipu fakt draha.

Klidne mu ji prodam za to co jsem koupil (3800). Specialne kdyz jsou skladem 3080.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MCKIDNEY: 😀
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Prodal bych ti radeji moji 3070, nez aby jsi podporil 4060 :D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ELECTRICKOTA: Mám tu záložní 4060, ale je to 8GB VRAM vražda a jsem daleko. Kdyz mi ji do měsíce přivezes zpátky, tak si ji můžeš půjčit.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ELECTRICKOTA: Jako za 18k je tam ještě 9070 bez XT.

Pod těch 18 netuším.

Grafická karta Sapphire PULSE Radeon RX 9070 16G (11349-03-20G) | DATART
    https://www.datart.cz/graficka-karta-sapphire-pulse-radeon-rx-9070-16g-11349-03-20g.html
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ELECTRICKOTA: jo tak, pokud reklamace, tak tady neni co resit, gratulace :)
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    DRAGON: Já to vidím na starou grafiku než se mi vyřeší reklamace, neláká mě nic, hodně peněz málo muziky.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ELECTRICKOTA: mrkni do stavime PC klubu, dneska jsme to zrovna resili :)
    ale imho ja bych sel cestou 9070 XT za 20K
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ELECTRICKOTA: Je strašný hlad po kartách, protože lidi odkládali kvůli nové gen. Přestože se vědělo, že nebude lepší proces.

JPP: nV se nepodařilo nastartovat výrobu 50xx, přitom 40xx už se dlouho nevyrabi. nV dodává cca 50% toho co 40xx, když byla na vrcholu.

AMD dodává 4x více než dříve, ale měla mizivý podíl, takže to neuhasí.

Jak Intel netuším.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    https://www.alza.cz/asus-tuf-geforce-rtx-3080-gaming-v2-o10g-d6836300.htm
    Tohle je docela dobrej dýl, když člověk nebude potřebovat víc VRAM
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    LAUNCHER: AMD za dvacku mě fakt neláká, to raděí vezmu zase 4070ku
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    trump s tim nema sanci jeste hybat, klid..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ELECTRICKOTA: Ou, chudák karta 🙁, upřímnou soustrast pane.

Jestli potřebuješ nV třeba protože práce, tak good luck mmnt.

Kdyby stačila AMD, tak ta 9070XT nám dělá radost a stála lidových 20k CZK, což mi přijde super na to co to je.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    ELECTRICKOTA: wow, jsem to tři měsíce nesledoval, ale proč na Alze vše stojí tolik? To je přirážka za to že nejsou, nebo už dopadaj nějaky fuckupy Trumpa?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam