R0C3S3K: jestli myslíš žongl, tak ani ne, čas mám vyplněný jinými aktivitami. Teď s tím o5 koketuji, jako se substituční činností. Teď jsem párkrát něco zkusil s tyčí a stále kupodivu dávám co jsem dával (byť s menší jistotou). Tělo má fascinující paměť.
Chápu tvůj postoj a rozumím tomu co říkáš. To, že někdo kroutí prdelkou během točení je pro mě stejně zajímavý jako hustopřísný ultratěžký neohrabaně vyhlížející triky. To je pro mě taky nuda, protože to nemá ducha, jen náročnost. To bychom mohli obdivovat taky to, kdo dovede chodit nejkomplikovanějším způsobem. Leč základní pravidlo funkčnosti zní KIS (keep it simple).
Důvod tvého postoje k tancování souvisí s tím, že většina žonglérů(ek) se hýbe aby to vypadalo cool bez ohledu na vnímání pohybu. A to u mě není flow, natož tanec. U tance tak jak jej chápu forma vzniká z obsahu jeho vnímání.
Dva dotazy - nikdo z žongl. komunity mi zatím nevysvětlil, co je to ten styl? Jo a co míníš přirozeným pohybem?
Ano pro bojová umění ti stačí pár věcí, stejně jako u točení. Mě stačilo vědět, že se tyč může otáčet, rolovat v horizontále a vertikále a pak už jsem jen kombinoval a dělal co jsem dělal. Přijde mi IMHO dehonestující hovořit o tricích a kombách alt o je moje cesta.
Možná ale že jsme ve špatném auditku. Nerad bych, by byl někdo znechucen, že z galerie děláme diskuzi.