R0C3S3K: jak už jsem řekl lidé přichází na stejné koncepty nezávisle na sobě často v podobný čas. Jednomu se s tím podaří prorazit, druhému ne. Taktéž se ale také velmi často stává, že někdo vykrade koncept druhého a prodává ho jako svoji ideu. Taktéž ti, co svoji dobu předběhli mají smůlu. To jsem viděl u mnohých. Můj dobrý kamarád například přišel na to, že ideální úchyt pro poi je volný úchyt (viz kulatý tvar, který se již běžně užívá). A zcela jistě nebyl jediný. To bylo někdy kolem roku 2000. Většina lidí jeho ideu ignorovala a užívala poutka. Pak po letech příšel někdo jiný a lidi jej začali napodobovat. Doma není nikdo prorokem a na některý koncepty lidé nejsou připraveni a musí se čekat na vhodný čas.
Umět se prodat je jiný druh umění než točení a samo, že je ideální když někdo umí oboje. Obvykle však lidé umí více prvé, anebo druhé.
Je dobré si uvědomit, že vývoj žonglu jde ruku v ruce s vývojem technologií. Před deseti lety byly omezenější informační kanály a co teprve před 20ti, 30ti atd... A ti, co prorazili pracovali i na své sebepresentaci. Můžeš být sebelepší, či kreativnější, ale bez internetů a propagace jsi jako mrtvola. Psak jde o to, zda chceš žonglovat, či uznání...
Svět žonglování je svět triků (tech-juggling, tech-poi), což je jako zaměření se na rytmus a ignorování melodie, což považuji za nešťastné. Nemíním tím vykašlat se na rytmus na úkor melodie. Dominance rytmu je stejná nuda jako dominance melodie.
Byť Tě možná svým přístupem Richee vysírá, tak já s ním souhlasím (a ve své době také udělal pro točky velmi mnoho). Já například začínal své tréningy půl hodinovým pilováním dvoubeatové vlny.
Smyslem videa není dělat promo, či art, ale vytvořit učební materiál. Mám zkušenost, že bez hračky se žongléři cítí jako nazí...
Pokud nebudu pryč, tak Brno navštívím...
A ať tu nejsou jen řeči, tak toto jsem náhodou objevil
Club juggling | Juggle Wiki | FANDOM powered by Wikia
http://juggle.wikia.com/wiki/Club_juggling