• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    GENERALLZ: Oproti volbam na podzim 2013 SSO prisla procentualne o nejmensi pocet volicu ze vsech ceskych stran - a to o volice prisly vsechny strany (resp. mozna ty ctvrtprocentni na tom jsou jinak, ale kdyz pocitam strany aspon nad 3% tak to vychazi takto)
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    OMNIHASH: Mě to tak přijde. Copak, někoho jsem se dotknul?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MOTASH: počkej, tam se někdo bere vážně?
    TOXICMAN: jako třeba tenhle?
    PUPU
    PUPU --- ---
    pripojuji se ke gratulaci a budu doufat, ze to vydrzi. tak ted to chce hlavne vyuzit prilezitosti, dukladne se zviditelnit (pokud mozno pozitivnim zpusobem ;-) ) a u dalsich voleb to bude jeste lepsi. hlavne tu prilezitost nezahodit...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    TOXICMAN: uz jsem se docetl obou typu interpretace techto vysledku:

- 80% volicu na to hazi bobek, protoze z principu nesouhlasi s EU, nerozumi ji a nechteji ji rozumet
    - 80% volicu na to hazi bobek, protoze jsou se soucasnym stavem nejvic spokojeni
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    GOONER
    GOONER --- ---
    Joo kdyby to tak v praxi fungovalo. Slíbit popdoru držitelům zbraní a 300 000 lidí by se zvedlo a šlo volit. Z tohoto hlediska jsou prostě perspektivnější jiné skupiny, jako drobní a střední podnikatelé, o kterých se jenom mluví, ale v praxi se toho pro ně moc nedělá.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Nejde o nadbihani a ja jim to taky nevycitam. Jen tu padla otazka, kam se volici podeli a ja zminuju jedno misto, o kterem vim, ze jich tam par preslo. Ze jsou obecne proti regulacim (vcetne regulaci zbrani) je taky duvod proc jsem je volil ja.

(Jinak legalnich drzitelu zbrani je v CR asi 300.000, tedy skoro 4x vic, nez volicu Svobodnych v techto volbach - tolik k male nevyznamne skupine)
    GOONER
    GOONER --- ---
    GILHAD: nejsem si jist, jestli by Svobodní měli nadbíhat podobným skupinám voličů. Tohle podle mě intenzivně trápí malou část lidí. Svobodní jsou obecně proti regulacím, tedy i proti regulaci zbraní. Nevidím důvod, proč z držení zbraní dělat prioritu. Svobodní musí volit témata, která osloví větší skupiny voličů.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Co ja vim, tak par lidi co volilo minule Svobodne dalo ted hlas Cernemu kvuli hodne vyhranene podpore drzeni zbrani slusnymi lidmi (zatimco Svobodni se vyjadrili tak nejak obecne, ze podporujou, ale jejich hlavni tema to nebylo.) Sam jsem zvazoval, zda nemam prave kvuli tomuto jednomu bodu toho Cerneho podporit.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GENERALLZ: navzdory poklesu v absolutnich cislech a totalne mizerne volebni ucasti to vypada, ze Svobodni uz maji vyznamne pevne volicske jadro
    GOONER
    GOONER --- ---
    Prostě zůstali doma. Oproti volbám do sněmovny přišla třetina voličů.
    GENERALLZ
    GENERALLZ --- ---
    nicméně:

122 564 hlasů na podzim 2013

79 540 hlasů teď.

Kam se nám ti voliči zatoulali???
    GOONER
    GOONER --- ---
    PAULMUADDIB: Moravec před chvílí říkal, že Piráti chtějí napadnout pětiprocentní hranici u soudu. IMO hloupé a zbytečné.
    GENERALLZ
    GENERALLZ --- ---
    tralala!
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BBC News - Vote 2014 Election Results for the EU Parliament UK regions
    http://www.bbc.com/news/events/vote2014/eu-uk-results
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    ALDARION: to je pravda, kdyby ovšem tuto chybu u průzkumů uváděli.. většinou je to +-1.5-2%
    což dává voličům indikátor, že i s chybou není možné se nad 5% dostat
    proto mě to štve pořád a dokola... dělají pofidérní průzkumy na vzorku pár stovek lidí na celou ČR
    GOONER
    GOONER --- ---
    PAULMUADDIB: ODS se pohřbila sama, dneska je lidi volí už jen ze zvyku. Doufal jsem, že její bývalí voliči ODS utečkou ke Svobodným ve větším množství. Bohužel Topce se povedl geniální tah s angažmá Pospíšila, který jim skoro vyhrál volby.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    TOXICMAN: Tam IMHO není žádný úmysl (pokud to "šmejdi" tak myslíš). Není tak těžké udělat 3% chybu při statistickém průzkumu na malém vzorku populace. Průzkumy jsou prostě nepřesné a musí se s tím počítat.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    GOONER: No a ODS má 116 k voličů, takže méně než Svobodní do parlamentu. Chápu, že Mach chtěl dohnat a předehnat ODS, ale asi netušil, že mu půjde tolik naproti :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam