• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Malem bych zapomerl na pomerne casto opakovany nazor (krom jine Predsedy Macha) ze ukrajina je umely stat. Co ma tato myslenka znamenat mi nebylo objasneno, ale predpokladam ze navazujici myslenka je ze by teda mela byt zrusena a rozparcelovana sousedy v souladu s historickymi hranicemi.
    BONGI
    BONGI --- ---
    PUPU: Psal jsem o vyzneni, psal jsem, ze se dost vyjasnilo, nicmene porad mi vyzniva "kritika Ruska" jako druhotna pred potrebou a zduraznenim ji "kompenzovat". A jen si vem, kolik toho tady muselo byt receno versus vnimani verejnosti mimo tento klub. Jiste jsou to ctenari Blesku a ti nejsou zajimavi... nejsou?
    JONY
    JONY --- ---
    OTAVA: zrovna bod 2 od "libertariánů" vždy pobaví
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Tady hodne lidi rika :

- jini se dopousti taky zlocinu, takze si Rusko muze delat co chce
    - existuje nejaka sfera zajmu Ruska a tam se Rusku nesmi sahat. A to ani kdyz je to suvvereni stat. Jenom na okraj - nikdo nerika kde ma takova sfera hranice. asi se rozsiruje spolecne s hranicemi ruska.
    - Je jedno co rusko pacha, meli bychom zrusit sankce a nechat Ukrajinu svemu osudu. Ne ze by jsme ji ted nejak vyrazne pomahali, zvlast ve srovannim druhem "pomoci" co odava Rusko. Mimochodem zajimalo by me co by Rusko rikalo kdyby nejaky stat zacal prodavat Ukrajine zbrane - jako suvereni stat suverenimu statu. to by se Ruskove posrali a sami tam lifrujou techniku a lidi. Podle vlastnich ruskych odhadu cca 30 000 vojaku.
    PUPU
    PUPU --- ---
    BONGI: tady nekdo rika 'nekritizujte Rusko'? to snad ne!
    BONGI
    BONGI --- ---
    Na zacatku jsem rikal, ze mi vetsinovy postoj tady vyzniva prorusky.
    Po cele debate tady, prestoze se mluvilo o objektivite, dale trvam na tom, ze porad vyzniva prorusky.
    Je pravda, ze se mnohe objasnilo v postojich jenze konstatovani (obrazne) :
    Rusko dela svinstvo ale EU a USA nejsou bez viny na soucasnem stavu a neceho podobneho se jinde dopustili take .... vyzniva jako snaha o objektivitu

jenze
    Nekritizujte Rusko, chova se pragmaticky a USA ci EU s tim zacali ( popripade delaji totez jinde ... vyzniva jako obrana Ruska a jeho stavajiciho chovani poukazanim na chyby ostatnich. Rozhodne z toho necisi snaha o objektivni posouzeni situace, ale snaha minimalizovat kritiku Ruska. Mozna by se dalo v pozadi vysledovat pozornym ctenarem - napadani Ruska je dost, tak my to objektivne vyrovname pouze poukazanim na to, ze ostatni chybuji take. Jenze to ma risk vnimane obhhajoby Ruskeho postupu.

Proto proruske vnimani! Mozna, ze me tu budete argumentovat, ze tak to chapou jen ctenari Blesku a jini neSvobodni ci spatne chapajici a ze o takove Svobodni nestoji, jenze jde o to jak projev chapaji poslouchacici/ctouci, a nikoli o to, ze my to myslime jinak.
    THETAN
    THETAN --- ---
    THETAN: Teda moižná jo, když by opět zvítězila pro ruská orientace a "občanská společnost" by se opět začala bouřit.
    THETAN
    THETAN --- ---
    HAREMHEB: Já proti průhledné urně nic nemám :-) Rusko mimo jiné intervenovalo tim, že pomohlo uskutečnit dohodu o postupném odstoupení Janukoviče a dohodu o uskutečnění předčasných parl. voleb. Stačilo se toho držet a nebyl by problém.
    WANTON
    WANTON --- ---
    VYHULENY_UFO:

Já již také nejsem nejmladší, takže to beru jako kompliment. (Veselá historka z natáčení: To jsem byl jednou u soudu a tam snad 80letá soudkyně o mém 60letém klientovi řekla: "Jednání se účastní jako veřejnost mladý muž." It made his day...)

Tvůj první příspěvek zde, který jsem viděl, přehlídka slušného chování v diskusi:
    VYHULENY_UFO:

To vždy takhle používáš jen to, co se ti hodí. ;) Na to je diagnosa. :)
    PUPU
    PUPU --- ---
    VYHULENY_UFO:
    WANTON: panove, opravdu mate zrovna tohle zapotrebi delat verejne?
    ELEKTRABEL
    ELEKTRABEL --- ---
    Nemůže někdo zablokovat ty dva "roboty" a promazat to tady, prosím?
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    PUPU: Ano změnila se Ruskou intervencí.
    THETAN: Průhledná urna je na Ukrajině standard. Volili do nich separatisté a používala se i v oficiálních volbách.
    THETAN: Kompromisy se mohly nabízet, kdyby Rusko neintervenovalo. Projdi si časovou souslednost.
    DANYSEK: Separatisty nastartovala zejména otevřená pomoc z Ruska, která následovala velmi rychle po převratu. Ti Rusáci jim ani nedali možnost se dohodnout. O Ruských volbách jsem mluvil proto, že kritizuješ Ukrajinské volby nesmyslným argumentem.
    GOONER: Tak tenhle pocit jsem tu teda nezískal. Kdybych měl teď víc času, mohlo bych ti dohledat příklady, když ale otevřeš oči, určitě si je najdeš sám.
    GOONER
    GOONER --- ---
    VYHULENY_UFO: made my day :)))))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WANTON: ja nebyl prvni, kdo vytahnul hofac, takze mladiku klidni hormony a nehraj si na nejaky dustojny chovani, protoze setkani s id ufo si proste nezvladnul a tve ego trosku utrpelo. to je normalni na internetech.
    WANTON
    WANTON --- ---
    VYHULENY_UFO: Ano, to že jsi starší než já a že jsi logicky začal s internety dříve než já, z tebe nedělá macho guru nyxu. Moje babička mi říkávala: "Mladý blbec, starý blbec.". Tvůj první příspěvek, který jsem tady od tebe viděl a kterým jsi reagoval na můj příspěvek, začal jen nesmyslné přeměřování čuráků. Chápu, že z nějakého důvodu pohrdáš Svobodnými a že nejspíše z tohoto důvodu reaguješ jak reaguješ, jestli je to ale důstojné chování člověka nad 30 a spíše blížící se 40 nechám na jiných.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: jojo, treba takova OEF, zahajena 7.rijna 2001, kdy na pude RB OSN byl posveceny status ISAF az nekdy v prosinci :-) Nebo takove OAF provedene ze strany NATO v Jugoslavii natvrdo bez souhlasu RB OSN... tedy v rozporu s mezinarodnim pravem (neni patricny souhlas? nevadi - my to stejne udelame, smirte se s tim). Ackoliv si ty akce pro sebe oduvodnit nejak dokazu, logicky to vytvorilo na mezinarodnim poli sakra nebezpecny precedens - tezko dnes nekdo muze kritizovat Rusko za tentyz vojensky "pristup", ktery drive (a v nedavne minulosti) zvolili jine mocnosti na uzemi jinych statu pri reseni v zasade typove podobnych problemu. Vraci se to jak bumerang. Bohuzel. A historie se i v tomto jaksi opakuje.

OMNIHASH: to uz je o vnimani. Rusko mozna nekde v necem historicky zamrzlo, okolni svet ale rozhodne nesedi s rukama v kline - jen v boji k prosazeni svych zajmu ti "vyspelejsi" casto pouzivaji praktiky jine - a dost mozna zakernejsi, ne tak primocare kazdym viditelne :-) V 21.stoleti mame spoustu zpusobu, jak obycejnym lidem ublizit - a vazne to nemusi byt jen samopal u hlavy - pravda, jeho nebezpecnost je tak nejak vseobecne znama :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GOONER: pisu si do denicku :P
    GOONER
    GOONER --- ---
    VYHULENY_UFO: tvoje poslední příspěvky jsou jen kupa hnoje, neobsahující jediný argument. Je hezké sledovat, jak už jen bezmocně kopeš kolem sebe. :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PUPU: mý kamarádi genocidu nepáchaj. Pokud tvý jo, tak je asi na čase najít si jiný.

A tím pro dnešek končím, právě mi vypli proud a baterka je skoro na nule, takže sajonára.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    WANTON: 1.) ne. Stačí se podívat, co prováděl Zeman s ústavou se svojí bandou přátel lihu. A stejně musel ústavní soud konstatovat, že jedná v rámci litery ústavy, i když si vytřel s celou demokracií prdel.

2.)vždycky mě pobaví, když zastánci Ruskýho postupu začnou dřív nebo později pohádku o zlý USA, která se v celým konfliktu nestihla angažovat skoro nijak, protože zrovna řešila svý průsery ve třech jinejch regionech.

3.) Západ udělal chybu, že si myslel, že Rusko už není zaseklý v mentalitě studený války. Byla to samozřejmě bota jak hrom, stačilo si uvědomit, že maj v čele státu KGBáka, tedy člena organizace, která terorizovala a vyvražďovala vlastní národ po půlku posledního století.

4.)Ale pomůže, stačí se podívat na kurs rublu od začátku intervence.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam