• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    WANTON
    WANTON --- ---
    GOONER: Já to přelouskal celý a není to úplně ze chcíplýho. ;) Je tam zajímavá ta tabulka, kolik platí na údržbu dluhu jiné země a před Řeckem jsou tam ještě Portugalci, Italové, Irové a Španělé.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GOONER: Fajn, sezen si vlastnui analyzu s devkama a blackjackem, ale to na faktech nic nemeni.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA:
    OTAVA:
    OTAVA: Pořád nechápu, proč podle tebe Řecko bankrotuje a potřebuje od EU pomoc. He?
    GOONER
    GOONER --- ---
    OTAVA: dočetl jsem se ke jménu Paul Krugman a dál odmítám pokračovat, nemohu brát vážně člověka, co veří, že rozbité okno způsobuje ekonomický růst a že nepřátelská mimozemská invaze by byla dobrá pro ekonomiku.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    zajimave je treba tohle This is because Greece will actually receive back the interest it pays to the ECB should it continue to meet its bail-out conditions.

Takze bud si neco nastuduj nebo laskave mlc o tom jaky Recko plati uroky.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    OTAVA: Na tohle ti staci i google translator.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Ok. Čestný odchod z diskuse. Nechám ti ho. :)
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Tak z toho tvýho postu jsem našel jen tohle:

Interest rates on Greek long-term debt rose from around 6% in 2014 to 10% in 2015. Based on a debt of €317 billion, the 6% rate represents annual interest payments of roughly €20 billion, nearly 23% of government revenues. For scale, U.S. interest is roughly 8% of revenues. Interest rates on German bonds were under 1% in 2015.

Stále jsi ale nenapsal, z jakého důvodu si myslíš, že Řecko bankrotuje. ;)
    GOONER
    GOONER --- ---
    WANTON: líbilo se mi, jak na stránkách Svobodných kdosi vylíčil problém s dotacemi. Je to jak nabidnout chudákovi, že mu dáš ti tři a půl mega na ferrari, když na to půl mega dá ze svýho. Co na tom, že ten člověk si toho půl mega bude muset půjčit i když nevydělává pořádně ani na splátky a už vůbec mu nezbývají prachy na provoz toho auta. Neber to, když ti chce někdo dát tři a půl mega...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WANTON: Proc bych mel za tebe delat domaci ukoly ?
    Ty tu sermujes nejakymi cisly, kdyz ti dam odkaz na to ze to tak neni, tak mi reknes at ti z toho udelam vycuc. Promin, ale na takovouhle debatu ti seru.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Kolik by měli splácat na úrocích ze státního dluhu ročně? To je jediná otázka, kterou mám. ;) Anglicky neumím, znám svoje limity, po roce v Anglii, zisku LL.M., vím, že moje angličtina může být znatelně lepší...:))
    WANTON
    WANTON --- ---
    GOONER: Jestli to Řecku vyjde, tak budu pro, aby se ihned vstoupilo do EUzony. Pak deficity na úrovni 300 až 400 mld. Kč, postavit dálnice, tj. investovat do infrastruktury apod. za prachy daňových poplatků eurozony, pak řecký scénář: Dejte nám prachy na uhrazení státního dluhu za našich podmínek a na nic se neptejte...;)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WANTON: Tak to uz davno neplati, primarni prebytek meli asi jeden kvartal ?

Greek government-debt crisis - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_government-debt_crisis

tabulka dole, structural deficvit. jinak si to zkus preciste cely, jestli umis anglicky.
    WANTON
    WANTON --- ---
    WANTON: ČR dnes platí cca 60 mld Kč jako splátku dluhu každý rok a to máme zadlužení státu na úrovni cca 40 procent. Řecko je na 180 procentech, před krizí na 100 procentech, kolik platí splátky dluhu každý rok? Nebo spíše kolik by měli platit, kdyby na to měli?
    GOONER
    GOONER --- ---
    OTAVA: ve svobodné společnosti hloupý věřitel po zásluze přijde o své peníze, když půjčuje někomu, kdo je až po krk v dluzích a na splácení nemá. Tak to totiž v životě funguje.

Navíc ty neustále zaměňuješ příčinu za následek. Kdyby Řecko nevstoupilo do eurozóny, tak by už dávno devalvovavalo a tohle se nemuselo řešit. Státy eurozony si za současnou situaci mohou do značné míry samy. Neměly brát Řecko do měnové unie, když se moc dobře vědělo, že na to nemá a pak se nemělo v roce 2010 zachraňovat. Tohle jsou už jen smrtelné záchvěvy na konci jednoho velkého omylu, kteří řečtí i evropští politici udělali. Ano Řecko hospodařilo nezodpovědně, žili si nad poměry a díky evropským dotacím žili v iluzi, že jejich ekonomika je výkonější, než reálně byla. Zbankrotovali by nejspíš s eurem i bez něj, nicméně to, že jsou v eurozóně, tu situaci významně zhoršilo pro ně i pro ostatní.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Enlighten me, please. Přesný čísla nevím, jen vím, že již dnes je primární řecký státní rozpočet (tj. bez úroků z dluhu) v brutálním přebytku, mají největší přebytek v EU. (Nemají na platbu úroků ze státního dluhu, proto bankrotují.) Ale rád si poslechnu, proč podle tebe Řecko bankrotuje.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WANTON: kolik ze to maji urokovou miru prosim ? a kolik let ze to presne maji odklad splatek ?
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Jo ty jsi takhle natvrdlý. 313 mld. je jistina, problém jsou úroky z této jistiny ve spojení s úroky ze státního dluhu jako celku.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Ve společnosti, kterou by chtěli Svobodní, bude na věřiteli, aby se vypořádal se svými ztrátami, nebude mít daňové poplatníky, aby mu ztráty nahradili. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam