• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    WANTON
    WANTON --- ---
    NJAL: Nevím, nad tím jsem nikdy neuvažoval, jestli to mají konzervativci dnes lehčí nebo těžší než libertariáni.

On klasický liberalismus byl svého času, zejména v 19. století, rovněž "instinktivní", jestli to myslíš takto. A pro mnoho lidí dnes je libertariánství také instinktivní.

Ono se navíc moc neví, že jako jsou v ekonomii školy, které se dají považovat za levicové (např. keynesiánství, neoklasická syntéza) a pravicové (např. Chicagská a rakouská škola,), tak v právu je toto rozlišení rovněž, jenže o něm málokdo ví. Tak je právní positivismus, který dnes zastává tak 90 procent právníků, levicový směr a právní naturalismus pravicový směr.

V morálce a etice je to zase zejména morální relativismus (levicový) a morální universalismus a realismus (pravicový).

Atd.

Člověk, který je pravicový v právu, bude s největší pravděpodobnostní pravicový i v jiných disciplínách....Proto mne napadla ta učebnice - si vem, že do práva šel z rakušáků jen Hayek a Rothbard a to jen velmi omezeně.
    WANTON
    WANTON --- ---
    EDEN: Promiň, že jsem ti zbořil bábovičky.

Alespoň už víš, proč je Klausovi vyčítáno, že je arogantní apod. Když prostě člověk ví více než průměr, když má více načteno, tak je tak brán dost často. Ale neboj, sám vím, že nic nevím, a kde jsou moje limity.
    EDEN
    EDEN --- ---
    WANTON: a tvoj prispevok je dokazom toho ze si demagog a blbec :) paci sa mi jak si sa vo svojich ociach samoinstaloval do pozicie odbornika na vsetko co sa len obtrie o tuto temu s blahosklonnym bohorovnym presvedcenim idiota, ze kazdy kto nesdiela tvoje pokrutene videnie sveta to jednoducho nepochopil. a pritom tak strasne kecas...
    NJAL
    NJAL --- ---
    WANTON: Ale je fakt, ze tyhle koncepty se budou libertarianovi obhajovat hur, nez osklivemu konzervativci jako jsem ja :-)
    WANTON
    WANTON --- ---
    EDEN: Tvůj příspěvek je důkazem toho, že mám pravdu. Slušně jsi překroutil několik věcí dohromady.
    EDEN
    EDEN --- ---
    WANTON: jasne, kto neni rasista a islamofob neni libertarian. daj si facku
    WANTON
    WANTON --- ---
    JUNIPETRUS: Čím dál tím více vidím, že libertariánům chybí libertariánská učebnice práva. To zmatení např. s těmi open borders je toho důkazem.
    PUPU
    PUPU --- ---
    JUNIPETRUS: horka novinka z 27.8.?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Léčba Hamplem? Svobodné rozděluje názor na islám - Vítězslav Kremlík (blog.idnes.cz)
    http://kremlik.blog.idnes.cz/c/474325/lecba-hamplem-svobodne-rozdeluje-nazor-na-islam.html
    COOLER
    COOLER --- ---
    PAULMUADDIB: no mel jsem na mysli gregiho, ale kdyz uz ses ozval... :)
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    COOLER: Přirovnávat mě ke Křížovi, tak mě ještě nikdo neurazil! :-)
    COOLER
    COOLER --- ---
    WANTON: to se nesmíš orientovat podle místního klubu Liberland, kde duševně onanují UFO s ROMANETEM :) a to jen proto, že správce klubu je liberál typu Kříže :D
    WANTON
    WANTON --- ---
    GLADILAF: Je to krátký. Hezky udělaný, dost koukám, jsem si myslel, že ten projekt spí. Docela makají.
    WANTON
    WANTON --- ---
    Takové instinktivní The Story of Your Enslavement, když člověk léta nestuduje, tak mu to může přijít i vynikající:

The Lie We Live
    https://www.youtube.com/watch?v=ipe6CMvW0Dg
    WANTON
    WANTON --- ---
    Ohledně Liberlandu:

2015_12_Liberland_15x15_web.pdf - Disk Google
    https://drive.google.com/file/d/0Bw6gjQS4MEcYaVhqbFdwV2dhN0k/view?pref=2&pli=1
    WANTON
    WANTON --- ---
    Ne až tak divoký divoký kapitalismus ve zkratce (I/II) - Ludwig von Mises Institut Česko & Slovensko
    http://www.mises.cz/clanky/ne-az-tak-divoky-divoky-kapitalismus-ve-zkratce-i-ii--1933.aspx

Tato stať má čtenáře seznamovat s dobrovolným sociálním systémem v dobách habsburského mocnářství a první československé republiky. Jde zde o výběr toho, co jsem v předchozích letech v literatuře a archivních materiálech našel a nastudoval. V knize „Sociální stát v Československu: právně-institucionální vývoj v letech 1918-1992“ se uvádí, že z kvantitativního hlediska tvořily v předmoderní době sociální výdaje jen marginální část veřejných výdajů jako celku. Jak ukazují odhady v soudobém historickém výzkumu, např. Anglie, kterou můžeme považovat v evropském prostoru 18. století za zemi s nejrozvinutější sociální legislativou, nevěnovala v oné době na tyto cíle více než 1-2 % HDP. V 19. století to nebylo lepší. Náklady na sociální transfery podle komparativních výzkumů P. Linderta se do 90. let 19. století pohybovaly pod úrovní 1 % HDP. Jak to tedy tehdy lidé dělali? Umírali v době divokého kapitalismu masově hlady na ulici? V této stati ukáži čtenáři na příkladu Českých zemí a Velké Británie, že existoval rozsáhlý systém soukromé, dobrovolné a decentralizované charity a svépomoci.
    WANTON
    WANTON --- ---
    Volba Zemana na truc sluníčkářům padá:

Kubera jde do boje o Hrad: Milošovi už jsem to oznámil, zvedl palec, pak ztuhl
    http://www.blesk.cz/...era-jde-do-boje-o-hrad-milosovi-uz-jsem-to-oznamil-zvedl-palec-pak-ztuhl.html

"Ale kdybych já do toho mohl mluvit, tak první zákon by se jmenoval „zákon o zákazu zákazů“. Každý, kdo by chtěl do nějakého zákona vložit slovo „zákaz“, tak by musel prokázat, že to není možné řešit jinak."
    NJAL
    NJAL --- ---
    COOLER: On je ted trosku mimo, co se zajimave prekvakl Multikulturalismu... :-)
    COOLER
    COOLER --- ---
    VYHULENY_UFO: člověče ty už to nehul. poslední dobou jedeš už čistý DADA :)
    COOLER
    COOLER --- ---
    PHAILO: kámo, přečti si bibli :) řekl bych, že je to přirozená lidská vlastnost od nepaměti a rozhodně bude hrát velmi nemalou úlohu ve vývoji a pokroku celého lidstva
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam