• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    WANTON
    WANTON --- ---
    LONESTAR: Mně, přiznám se, dělá radost, jak to odpůrci Brexitu nemohou skousnout. Někteří i několik dnů po hlasování, jak je vidět u našeho místního nejoblíbenějšího kašpárka. Představme si, jak by tu excelovali, kdyby Brexit nedopadl. :-)))
    WANTON
    WANTON --- ---
    SAMOUT: Díky jednomu článku v Týdnu mi mohl jeden sunman na fb vyplísnit za hoax. :-(

Jsem si říkal, to je Týden, tam zdroje ověřovat nemusím, ti si to hlídají, a ono kulový. :-)
    COOLER
    COOLER --- ---
    tvl a už toho mam dost! já chci konečně nějaký prachy od Putina! furt tu o tom čtu, ale nikdo mi nic nedal!
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    VYHULENY_UFO: nevím, odkud čerpáš svoje informace, ale já jsem ještě nikde (natož u Svobodných) nezaznamenal nic o tom, že by Evropu ovládali iluminati, cia pripadne zidoiluminati.
    Ale možná si myslíš, že jsi třeskutě vtipný :)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    VYHULENY_UFO: no já spíše sleduju, že kádrování a odsuzování přichází spíše z eurofilního tábora - koneckonců to cos citoval to potvrzuje...
    Takže to vidím na "výbory pro vyšetřování neevropské činnosti", posuzování " klapokeu" a podobné instituce, ve kterých se budou takoví jako ty nebo Otava nadšeně realizovat...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    VYHULENY_UFO: už se těšíš, jak to budeš kontrolovat?
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    We have our independence, now let the pound fall and boost exports
    http://www.telegraph.co.uk/...6/26/we-have-our-independence-now-let-the-pound-fall-and-boost-export/

One major consequence of Brexit that could have a significant impact on the economy is what has happened to the pound. This has been widely portrayed as some sort of disaster. The truth is exactly the opposite. The lower pound will help to improve Britain’s trade balance, and that will boost our GDP, thereby encouraging investment.

Given this, and given the current extremely low rate of inflation, the Bank of England should not make any attempt to protect the pound. Indeed, the greatest policy challenge it will face over the next year or two is how to keep the pound down to its new competitive level. It should be prepared to reduce interest rates and even to restart the QE programme, if necessary.

What’s more, under no circumstances should the Chancellor embark on a renewed bout of fiscal tightening. Of course, if the economy performs just as well as before, or even better, helped by the low pound, then there is no reason for the public finances to deteriorate. But if the economy does slow markedly and the government deficit widens, the Chancellor should simply accept this.

There is a case for fiscal action – but of a very different sort. As well as a programme of deregulation, we now also need a plan for even lower corporate tax rates. Both of these will take time to be developed, but there is a lot to be gained by announcing soon the direction of travel.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    VYHULENY_UFO: zatímco když něco podporuje Juncker, Schultz a Jakub Janda, takto nepochybně bude správné, že?
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    VYHULENY_UFO: ale kolego :) PLANDAK

jinak toho ze nemaji zadny plan si vsiml i economist

Anarchy in the UK: Britain is sailing into a storm with no one at the wheel | The Economist
    http://www.economist.com/blogs/bagehot/2016/06/anarchy-uk
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    PLANDAK: to jo no.. nepomuze tomu ani to, ze EU se tedka chova jako ublizena milenka
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    DANCHEZ: Proto se nepoustim do zadnych debat co bude :), vzdyt to nikdo vubec netusi a hlavne to naprosto netusi lidi co to v UK prosazovali. Obavam se ze na obou stranach prijde ne prilis prijemna studena sprcha...
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA:
    stydím se. takže tvoje maminka není Šabatová?

jinak bych rád upozornil, že jsem ve volbách nevolil svobodné, ale TOP09, jako ty. za to se taky stydím.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    PLANDAK: zvažuje, mohla by.. uvidíme
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    SAMOUT: Cemu veris nebo neveris je jen tvoje vec....
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PLANDAK: A Týdnu bych nevěřil ani pozdrav, jsem si to před časem koupil, to je hrozně levej plátek. Teď mám elektronický předplatný (dárek k nákupu čehosi), ještě jsem to nevyužil.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PLANDAK: Nebude, vsaď se. Z evropského bankovního centra se stane světové, nesvázané regulacema EU.
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    DANCHEZ: Americká banka JPMorgan sdělila, že by mohla v Británii zrušit až čtyři tisíce míst. Britská HSBC zvažovala přesun 1000 míst do pařížské odbočky. I představitelé dalších firem v soukromí uváděli, že přesunou pracovní místa na kontinent.
    „Zahraniční banky využívají Británii jako základnu pro přístup na evropský trh. V City zaměstnávají asi 115.000 lidí a kvůli brexitu důkladně zváží své operace v Británii,“ sdělil London Evening Standard Simon Hunt ze společnost PricewaterhouseCoopers.
    Narážel na pravidla Evropské unie, která umožňují bankám a dalším finančním firmám poskytovat služby z jedné unijní země zákazníkům ve zbývajících 27, aniž by tam musely otvírat pobočky.

V londýnské City se kvůli brexitu bude propouštět
    http://www.euro.cz/...-propoustet-1295494#utm_medium=selfpromo&utm_source=euro&utm_campaign=copylink
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    SAMOUT: vypadá to, že už si vlastní vaří, koukni na ten zvrat v roce 2014
    • Beer UK import volume 2003-2015 | Statistc
    http://www.statista.com/statistics/302737/imports-of-beer-total-volume-in-the-united-kingdom-uk/
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    PLANDAK: já teda četl jenom o jedný bance že se přesune mimo ostrovy.. a ta to okamžitě dementovala... pro banky bude totiž právě velmi výhodné zůstat v UK
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    COOLER: Moje maminka zije cca 2 hodiny autem od Prahy a ma uplne jiny starosti. Chapu ze ve vypjatych chvilich prejde diskuze k osobnimu osocovani ale utocit na rodinu je u Svobodnych novinka.

Je to ten Brexit co vam dodal tolik sily ze uz si troufnete nadavat lidem kteri se nemaji jak branit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam