• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    DANCHEZ: "Je mi jedno, kde svobodní berou peníze na jejich obrovskou kampaň." LOOOOL.
    KYO
    KYO --- ---
    Ted zive na facebooku video ... momentalne mluvi Petr Bystron z AfD.
    PUPU
    PUPU --- ---
    DANCHEZ: neni. jen omezenec. kope za svoje 'krestanske' idealy jak nadseny svazak v padesatych za komunismus a holt to obcas vyzaduje 've jmenu vyssiho dobra' mirne poupravit realitu. nic noveho
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    Podporuje Petr Mach vraždění křesťanů a Islámský stát? - Blog iDNES.cz
    http://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=605995

To je debil
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    OMNIHASH: lol, jasně :D Proto se ty největší hrůzy když selhává přenos matroše zvenku do měst odehrávaj v hustě obydlenejch městech :D

To není o komunismu... vobehnat prahu betonem... do tejdne je tam fakt živo, do dvou tejdnů dost mrtvo...

Zbytek republiky se bez pRahe obejde... a historicky se obešel... ale halt pragocentrismus má svou tradici :D
    GOONER
    GOONER --- ---
    COOLER: proto Svobodní usiluji o to, aby se lidem nechaly peníze, co vydělají a zbytečně se nepřerozdělovalo, pak by k těmhle disproporcím nedocházelo.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OMNIHASH: V kontextu zeme s prumernym platem 1000 EUR mesicne mi debata prijde velmi srandovni, ale budiz.

1) Pokud nepocitam male lokality typu Temelin, tak nejvyssi prumerna mzda z CR je v Mlade Boleslavi. To je to misto, kde v CR vznikaji ty hodnoty a uspory z rozsahu, na ktere se odvolavas.

2) Resit kdo se ma kde na zaklade "uspory z rozsahu" a "turistiky" mi prijde usmevne, ja treba rad ziju v 30k Pisku kde jsem se narodil, o sve male deti se tam nebojim, lesy vsude okolo atd. A me prijmy vznikaji zejmena ruzne po svete, at uz vzdalene, nebo primo, protoze tam proste priletim. Cosi mi rika, ze v Praze bych se mel hur, protoze bych vydelaval stejne a narostly by mi vydaje, pokud chci bydlet v 2+1 (rozumej dve patra a sklep). Coz je ale uplne burt, protoze za tyden muzu bydlet treba zase v Praze, nebo nekde uplne jinde, kdyz me k tomu ukolnosti donuti a pokud to budu schopen ufinancovat.

3) Ted ruku na srdce, fakt bohaty cesi typicky nezijou v Praze, ale spis nekde mimo ni, pokud jsou vubec v CR. No a pokud jsou v CR, tak prekvapeni, muzou pak resit, jak ve spadove vesnici jejich Southfork Range funguje vyuka.

4) Praha je tez venkov, stred sveta je bud NY-Lon nebo Silicon Valley, vyber si.

5) Vse vyse vyrcene by bylo uprimne burt, kdybys uplne zbytecne a uprimne docela pubertalne nezacal vytahovat ze je text burt, protoze neni o Praze.
    COOLER
    COOLER --- ---
    OMNIHASH: vzhledem k tomu, v jakém jsme audítku, tuším, že všechny místní modely řízení státu možná tak fungují v laboratorních podmínkách, ale ve skutečnosti nikdy nenastanou. beru to tu spíše jako fylozofický kroužek. a z tohoto pohledu mě disproporce mezi tím, co dostávají města a vesnice trochu štvou.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COOLER: vzhledem k tomu, v jakým jsme auditku, bys mohl tušit, že daně a prosperita jsou dva nezávislý jevy.
    COOLER
    COOLER --- ---
    OMNIHASH: já bych ten venkov zrušil úplně. je to akorát pro zlost. vůbec nechápu, že ještě existuje, když na daních dostává o 2/3 na obyvatele méně než Praha.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MUADDIB: lol, vážně někdo ještě bere vážně tuhle komunstickou dichotomii? Ne, nebyla. Kterýkoliv město bohatne rychejš, než venkov, díky úsporám z rozsahu a jednotkovejm nákladům na obyvatele. Zajistit potřeby ve stejným rozsahu pro milion lidí na pětseti kilákách čtverečních prostě vždycky vyjde levnějš, než když jsou rozesetý po celým kraji.

Jinými slovy, ser na pražáky z vtipů, neb ty na tebe serou už dávno. A hlavně se vyser na teorii o výtváření hodnot, nebo skočníš jako strážce tradičních pořádků. Praha vydělává na turismu nějakejch 50 miliard ročně, jestli hledáš zdroj diskrepance bohatství, tak je tady a ne v nějakejch pochybnejch sídlech firem, nespravedlivýmu přerozdělování daní a pražákách, co vykořisťujou venkov.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    OMNIHASH: popravdě řečeno a neber to nijak osobně... ale ačkoli chápu ignoraci aféry v mšenu a zcela respektuju nechopnost uchopit vidle. Ale bez toho "venkova" co volí ČSSD by voliči libovolné strany v pRahe jezdili pravděpodobně maximálně tak na kolečku... Prachy (a s tím vše související) tam máte zejména a jenom proto, že hodnoty se vytvářejí jinde v republice.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DANCHEZ: nedotklo. Já sem jeden z mála Pražáků, na který se daj napasovat tyhle venkovský stereotypy, Prahu opouštím častějš letecky než po D1, nepoznám ječmen od pšenice a pokud mi někdo dá do ruky vidle, je slušná pravděpodobnost, že si stačím ublížit do půl hodiny. A pravda je, že si o 99% aférkách na venkově nemyslíme nic, protože nás to prostě nezajímá. Problémy školní komise ve Mšenu jsou pro nás stejně podstatný jako kůrovcová nákaza v jižních Andách, a jedinej okamžik, kdy si na venkov vzpomeneme v týhle póze je, když přijdou výsledky voleb a člověk zjistí, že zas na celým východě byla nejvolenější strana ČSSD.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DANCHEZ: Nedotklo, jen nikdo nechápe proč to sděluješ v klubu o Svobodných.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    no ono to sem asi ani nepatri, ani jsem nad tim moc nepremyslel, prisla mi to jako zajimava historka, ale koukam ze prazaku se to dotklo:D
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DANCHEZ: pěkná story, až na to, že zřizovatel školy je obec, a pokud tam chtěj zůstat v módu kámen šuká cihlu, tak jim v tom žádnej pražák nezabrání. Ale tak hlavně si zanadávat na systém a Matičku.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DANCHEZ: Teď ještě co tím chtěl básník říct, prosím. Ale jinak dojemný příběh, wtz.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    Daniel Hradský
    Včera v 8:59 ·

Několik nových střípků ze seriálu "Jak nám pražáci rozmrdali školu":
    Někteří z vás si možná pamatují na mé statusy ze záčátku roku, takže ve zkratce: Naše malá vesnická základka dostala novou ředitelku z města. Působení se dá shrnout typickým příkladem. Rodiče jí viděli pouze na vítání prvňáčků, kde se nepředstavila, neřekla nic o svém konceptu a sdělila nám pouze, že od nynějška,budou mít třídy i písmeno, tudíž se bude jen z poloviny naplněná první třída jmenovat 1A, druhá třída 2A atd.
    Vše pokračovalo očekávaným způsobem: z přátelské vesnické základky se stal uzamčený ústav s nehezkými vztahy, nasraným sborem, knihou návštěv a telefonem u vchodu. Po vlně stížností u starosty a petic konečně došlo na setkání s rodiči.s honosným názvem "tripartita".
    a) Z Prahy dorazila jako posila paní "mediátorka". V kostýmku, s přenosnou tabulí a laserovým ukazovátkem, předpokládající, že vidlák si sedne na prdel, když uvidí power pointovou prezentaci. Bohužel, nějak se zapomíná, že v dnešním systému má i traktorista vysokou školu a na vsi se mnoho lidí nehrabe v hnoji proto, že mají IQ tykve, ale proto, že mají plné zuby mítingů, teambildingů a motivačních programů. Krátce po zjištění, že se s námi nehodlá domluvit, jak je v místě zvykem, ale něco vykomunikovat, byla mediátorka s neprofesionálně pocuchanými nervy vynesena v zubech.
    b) Část stížností ředitelky směřovala na to, že i přes podepsané prohlášení o mlčenlivosti a opakovaném napomínání se vynášejí interní informace o vztazích v kolektivu. Na vsi, kde kámen šuká cihlu, všichni jsou příbuzní a/nebo spolužáci a většina zaměstnanců školy do ní i v dětství chodila, vskutku překvapivé.
    c) Oblíbená třídní našeho syna společně s dalšími cca 6ti dalšími kantory opouští školu. Chtěla sice alespoň nastoupit na uvolněné místo v mateřské školce, ale po 20ti letech vyučování na prvním stupni prý nemá na toto místo odpovídající praxi, protože koncept mateřské školy bude nový, komplexnější.. Neptejte se mě, co to znamená, s tím jsme nebyli seznámeni. Výuka na škole se sice nezlepšila, vztahy jsou horší, ale škola se modernizuje: zúčastňuje se nějakých ideologických soutěží a profiluje se ekologicky, což se projevuje nástěnkami s vegetariánskými recepty a propagačními žvásty, silně připomínající oslavy VŘSR za totáče. Opouští jí učitelé i žáci, ale předpokládám, že hodnocení od politruka někde na ministerstvu poskočí z kategorie 10b do 9Z.
    Takhle si tu na vsi žijeme.
    GOONER
    GOONER --- ---
    NJAL
    NJAL --- ---
    DANCHEZ: Predpokladam, ze vzrostly ceny psu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam