LAUNCHER: Tak paní je jen výsledek toho, že ta strana nasála hlavně protestující lidi a jakmile se začne nějak profilovat, hned je z toho oheň na střeše.
Viděl jsem studie volitelnosti podle zvoleného přístupu, kterou si strana nechala dělat ještě za Petra Macha.
1. strategie konzervativně - liberální strana ve stylu "moudrá horákyně". tzn. ani ryba ani rak. k ničemu se moc nevyjadřovat, nepouštět se do větších akcí, abychom někoho nenaštvali. jen razit základní teze pravicové strany. potenciál cca 10% -15%. Toho se držel Petr Mach - výsledek známe. často vytýkané nicnedělání. nezvedání politických témat. se vším se přišlo pozdě a tak aby se nikdo nenaštval.
2. strategii si nepamatuji. bylo to něco kolem konzervatismu a potenciál byl cca 5%
3. čistě liberální pravice, která tu není. Potenciál 5%. To je to, čeho se chytl Tomáš Pajonk. nižší potenciál, za to jasný směr, užší základna a jasné názory.
No a ohledně demokracie. Já chápu, že je to moc pěkná myšlenka. Ale upřímně, mít v malé straně demokracii je fakt na prohnání si hlavy kulkou. Zvlášť když je plná exotů s naprosto hraničními názory téměř jakéhokoliv směru.
co závěrem? I když v mnohém s Tomášem Pajonkem nesouhlasím a názorově je mi bližší Petr Mach, vidím v Pajonkovi daleko větší potenciál díky energii, kterou v sobě má. Ale i tak si myslím, že to na nějaký slušný výsledek moc není. Každopádně jsem zvědavý, jak dopadnou volby o vedení strany. Kolik samozvaných spasitelů zase vyleze :D