ještě poslední..)
a dovolím si i recept tentokrát..
* 200 g bioquinoy (koupíte v bioprodejnách nebo dm drogerii)
* sůl
* 100 g černých oliv, nejlépe bio
* 250 g zeleniny (paprika, cuketa, šalotka), nakrájené nadrobno
Na zálivku
* 5 lžic panenského olivového nebo avokádového biooleje
* 2 lžíce citronové šťávy
* 1 lžíce umeocta
* 4 lžíce čerstvých bylinek (máta a petrželka, zkombinovat můžete také jarní cibulku a bazalku)
* sůl a čerstvě mletý pepř
* kozí sýr při podávání
Quinou několikrát důkladně properte, v cedníku přelijte horkou vodou a nechte okapat. Pak ji vsypte do 750 ml osolené vroucí vody a vařte 15–20 minut doměkka. Uvařenou quinou stáhněte z ohně, přiklopte pokličkou a nechte chvíli stát. Přísady na zálivku prošlehejte, promíchejte s pokrájenou zeleninou, olivami a vařenou quinoou. Podávejte s kozím sýrem.
Něco navíc: Příště můžete čerstvou zeleninu nahradit grilovanými cuketami či paprikami spolu s pečenými rajčaty.