Já jsem tu!:c))
Hruškovo-karamelový sorbet
8 středních hrušek (asi kilo)
2 hrnky vody
1,5 hrnku cukru
6 hřebíčků
6 nových koření
Cukr svaříme na karamel, opatrně zalijeme vodou a rozmícháme na karamelovou šťávu. Přidáme koření a vložíme hrušky (oloupané, bez jádřinců a napůlené). Pomalu vaříme cca 20 minut, až jsou měkké a natáhnou šťávu (pod pokličkou).
Necháme zchladit (v tomhle množství nejlíp přes noc) a zmrazíme ve zmrzlinovači podle instrukcí.
(Podle původního receptu je tohle 6-12 porcí, dělala jsem to ze tří hrušek, ostatních věcí jsem dala třetinu, a byly to tři velké kopečky, takže na malý dezert pro tři lidi akorát. Vzhledem k tomu, že sorbety se nemají moc doma uchovávat, je nutno zvážit vhodný počet porcí:) )