MOUNTBATTEN: ahoj... takze...
pansky a damsky JE rozdil... maji jinak vazane stuhy, pansky ma masli vzdy na leve strane...
na zmereni velikosti klobouku neni nic tezkeho... proste si vzit metr nebo provazek a zmerit si to tam, kam se klobouk dava (na netu jsou navody s obrazkama...)
tak a ted ke kvalite.. V ceskych vodach je nejkvalitnejsi Tonak... tedy, i pomerem cena/vykon... prakticky vsechny klobouky, vcetne cylindru mam od nich a jsem snimi velmi spokojeny... bohuzel, jsou drazsi, nez to co sem hazis, viz treba tento vysoky (ten co mam ja, ten jsi videla)
vysoký cylindr (100149)
http://www.tonak.cz/index.php?typ=TSA&showid=70&shopid=36686679
ohledne materialu, kralici plst je takovy zaklad pro kazdy pansky klobouk. Cili to neni nobl ani hoch, je to fakt zaklad... pak se da delat lestena, bobri lestena plst, hedvabi... bohuzel, ani ty z bobri plsti, ani hedvabne nesezenes a kdyz, tak leda ve starozitnictvi.. pro predstavu, hedvabny cylindr v dobrem stavu je cca za 800 liber...
Kdyz si koupis nejaky levnejsi, tak jsem casto videl, jak jsou odflakle, nedrzi tvar a velmi rychle se z nich stava ta oskliva vec na hlavu... rozhodne doporucuji jit si to osahat do kamenne prodejny.
Jinak, Tonak ma podnikovou prodejnu dole na vaclavaku
Palác Koruna
Václavské náměstí 1
do jiného bych já už nešel, svůj mám cca 5 let a je stále krásný...