• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BYDKUNITY 3D
    REEFER
    REEFER --- ---
    RUTHAN: jasne. protoze palec pravdy se poprvy objevil na nyxu.
    SHIGORBIRDMAN: to je dobrej dotaz. asi mas pravdu. kdyz nic jinyho clovek neumi, tak pouzije to v cem je rychlej. ten kontrast me ale zarazil - treba ti to opravdu prijde logicky, protoze proc ne. ad machinations to je debata do game design klubu, kterej tady tusim neexistuje takze ti to preposlu do posty.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    REEFER: rekni mi jediny duvod, proc ta hra nemela vzniknout v unity :) (jestli mi reknes, ze by byla lepsi ve flashi, tak orhnu nos, jestli v html5, rovnou se ti vysmeju do ksichtu :)

a to ze standardni gui unity stoji za hovno, na tom nic nemeni ani fakt, ze ho v te hre pouzivam (protoze podle pravidel nemuzu vzit svuj stary kod, aniz bych ho predem zverejnil)

btw co myslis tim Machinations?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Ach ta mladez.. budeme se palcovat i na nyxu, bezte s tema facehnusovejma manyrama nekam, klidne si tam strcte i ten palec, nastorc.
    REEFER
    REEFER --- ---
    Nerozumim jak v jednu chvili napade GUI v Unity, jak je nedokonaly a pak sem prijde hra, pro kterou je unity ten nejmin vhodnej nastroj, podle toho taky vypada - vlastne by v unity nikdy vzniknout nemela, ale je to normal tema k diskuzi v Unity3D klubu. Za mne palecek pravdy dolu za stupiditu v Unity3D klubu a palecek pravdy nahoru za zajimavou hru, kterou jsem si s chuti pohral, ale doporucil bych autorovi zapojit Machinations do deje a poradne to rozvetvit (ac jsi sem vedom casoveho presu, ve kterem vznikala) - coz opet nijak nesouvisi s timhle klubem.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    Taky bandit, ktery krade iron a wood, je jedna z nejuzitecnejsich postav :D
    asi tomu jeste nekdy vecer dam, abych to vic vyvazil, vic se s tim srat asi nebudu, byt je to ten typ blbosti, ktery ma potencial uspet jako jednodolarova / reklamni hra na tabletech
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    SHIGORBIRDMAN: Po jeste 2 hrach, nejvetsi zlo jsou Iron a Woor, te ma jen jednu kombinaci, takze by ho jeste s necim kombinvoat, jestli se nepletu a naokap ten mor je moc silnej a nejvetsi zabava.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    Osobne jsem nejvic pysny na carodejnici :D MAGIC, SUCKERS! :D
    BYDK
    BYDK --- ---
    SHIGORBIRDMAN: Miner je dobrej :D Im a cloustrophobic. :)
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    chce to doladit a vyvazit - nejspis udelat natvrdo jeden (nebo vice ala levely) decku, min karet, doladit gui atd, cele to vzniklo v podstate behem nedele a na posledni chvili, ale mozna si s tim budu jeste o vanocich hrat, pokud bude cas...
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    SHIGORBIRDMAN: Ty peasanti a podobnou verbez by bylo dobry groupovat.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    Play Cardocalypse, a free online game on Kongregate
    http://www.kongregate.com/games/Shigor/cardocalypse

Vikendova hricka pro Ludum Dare - z unity tam moc pouzite neni, ale kdyz ja jsem lenivy delat s necim jinym, co by umelo webove buildy :)
    PHOTOSPHERE
    PHOTOSPHERE --- ---
    OT: Ahoj, mame miesto, u nas v kancelarii v LaFabrike, Praha7. Stol, pripadne cela jedna miestnost.
    Ak by mal niekto zaujem, tu je viac info: [ OFFERINGNABÍZÍM: Prenajmem stol, prip. celu miestnost v hernom studiu v LaFabrike, P7 / Praha7, Praha8 Karlin / 3750 CZK ]
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    V editoru snadno - spustit monodevelop, attach to process, break
    v buildu jedine ze by to byl develop build, pak stejne

(nebo to proste chcipni)

obecne ale hodne pomaha nedelat nekonecne rekurze / smycky:D
    BYDK
    BYDK --- ---
    Aby to tu nespalo. Mam dalsi dotaz. Jak breaknout spustenou scenu, ktera se zacyklila? :)
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    hlavne se na to neptat ve foru unity, jak uz ti tu bylo parkrat receno :) potrebujes nekoho, kdo dela s androidim api
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    BYDK: Jo pochopil jsem to, ze to mas z druhy strany.. Ale na tvym miste, bych udelal to co ty poptal se jinde.. tech co tomu rozumi, co to znamena, za zakladni kroky a kolik by to stolo a pak nasel, nekoho, kdo to za ty rozumne odhadovany penize udela.
    Samozrejme idealni je vybrat nekoho, koho clovek pracovne zna a vi, jak na tom je.
    BYDK
    BYDK --- ---
    RUTHAN: ASi jsi to spatne pochopil. :) Ja to potrebuji. Nikomu to prodavat nehodlam.
    Jestli to teda nekdo umi. :)
    Dost veci jsem nasel na netu, ale zatim si moc neverim. Takze bych potreboval aby mi nekdo pomohl se zacatkem. A zapotrebi je zakladni API... IncomingSMS, ReadSMS, WhoSendedTheSMS, atp.....

Kazdopadne co se tyka me, tak vetsinou zacinam ti nejslozitejsim. Az mam hotove ty technicke veci a vidim, ze me uz nebrani v tom nic dalsiho krom trochu casu, tak pak se mohu veselit. :)

Jinac premyslel jsem, ze bych delal pro nekoho, ale to neni nic pro me. Vetsinou me nekdo omezuje a tak radeji budu delat na svem a verit, ze me to uzivi. :) Ale to jen tak mimo rec.i.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    + Jeste jsem zapomnel na buffer na bugfixing.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    BYDK: Tohle neni zadna velka veda, nejdriv si udelej nejakej principialni vyzkum, co je vsechno nutno udelat, kterej ho vysledku zapocitej. Pak zauvazuj nad svym skillem, znalosti technologii a ze zkusenosti odhadni jak rychle ti ty veci budou trvat, pridej nejakou vatu v zavisloti na tom, jak casto se zasekavas.

Pak to pronasob, tim na kolik si cenis hodinu svy prace a zauvazuj nad tim, jak moc zakaznika natahnes :) Toliko vodopad, agilneji to muzes uchopit, tak ze to zacnes delat, bude zakaznikovi postupne reportovat, jestli se drzit puvodniho odhadu, jaky tasky, uz mas hotovy a pak to pripadne zabalis nebo dodelas. Ale tady rozhodne doporucuju zacit s tim aspon teoreticky neslozitejsim protoze, jinak to dopadne stylem, uz to skoro mam, jen by chybi kousek a ten kousek bude pak trvat dyl, nez celej ten zbytek.

Druhy moudro, cim min si za to reknes, tim vetsi sance, je ze ti to nekdo zaplati.. a cim min hodin, tim vic to vypada, ze vis do ceho des a ze to dodelas. Teda aspon z pozice, vola ktery to plati.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    Time.time - The time this frame has started

pokud chces realny cas, tak Time.realTimeSinceStartup nebo tak neco
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam