• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUDWIG_Funkcionální programování (Haskell, LISP, XQuery, OCaml, F#, Scala, ...) - praxe, teorie a uplatnění
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    ANT_39: tak i kdyby se podelalo, porad to bude ve finale rychlejc nez jdk8
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    LUDWIG_: standard je ted nekde ve stavu final committee draft, cili bugfixes only. Lambdy tam jsou, nekdy pristi rok by to myslim melo byt finalni, jestli se neco nepodela.
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    jj, i msvc2010 to myslim podporuje... spis jsem myslel schvaleni komisi kolem standardu c++
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    LUDWIG_: V c++0x lambdy jsou. V gcc, ktere mam pod rukou (fedora 13), to jeste nefunguje, ale v GCC 4.5 by to melo byt.
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    ze by se lambda ofiko nakonec driv dostala do c++? http://val.samko.info/lambda/ :)
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    LUDWIG_: Az v Java 8
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    to me tak napada - jak je to momentalne vlastne s closures v jdk7?
    URZA
    URZA --- ---
    Tak jsem si říkal, že nějakému funkcionálnímu jazyku podívám trochu blíž na zoubek, když to teď začíná být tak in :)
    A tak dlouho jsem váhal mezi F# a Scalou až jsem se začal učit Clojure :)
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    abych nadhodil tema - v lete jsem na stazi potkal cloveka, co maka na vlastnim multiparadigmatickym jazyku (rdxpl). pred dvouma rokama na paty pokus se mu podarilo udelat funkcni prototyp tusimze v object pascalu... ted pripravuje novou verzi ve scale - tak jsem se s nim pri obedech nekolikrat bavil na tema, co me stve na vetsine programovacich jazyku, co mi v nich chybi, co je skoda, ze nikdo jeste do nich neimplementoval, co by mohlo byt prirozenejsi apod. z tehle rozhovoru nacerpal celkem dost inspirace, ze rikal, ze me v ty pristi verzi uvedene jako prispevatele.
    tak jestli mate k tomu nekdo podobny postoj jako ja - tedy ze mate v hlave celkem dobrou predstavu o tom, jaky by byl fajn programovaci jazyk, ale nejste dostatecne sileny na to, abyste se pustili do napsani vlastniho, a byli byste radi, kdyby se vase napady nekde ujaly - neco sem napiste a ja to presmeruji, klidne i s vasim jmenem, pokud si zakladate na autorstvi :)
    LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    LUDWIG_: Čas od času posílám nějakej patch do xmonadu (Haskell).
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    delate tu nekdo opensource v necem funkcionalnim?
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    Pamatuji si, ze tu hodne zpatky byl nejaky dotaz okolo XQuery (pred vypadkem) - vyresils to?
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    zrovna kreslím bludiště v Haskellu (nic jinýho mi nepřipadalo použitelné) a přemýšlím, jak do toho nastrkat náhodný čísla.
    SATAI
    SATAI --- ---
    LITTLELI: to je kurs podle prvniho vydani. Pokud clovek netrva na predansejicim s komickou cepickou, tak muze zkusit jit na http://academicearth.org/courses/the-structure-and-interpretation-of-computer-programs ;)
    SATAI
    SATAI --- ---
    BTW: SICP kursy maji i video podobu, ruzne skoly je maji na Academic Earth nebo na iTunes.
    SATAI
    SATAI --- ---
    LUDWIG_: Rekl bych, ze dulezita bude nejen kniha, ale i nekdo, kdo muze pusobit jako mentor. Coz plati u prgani obecne. Kazdopadne take doporucuji SICP, trebas alespon jako zdroj cviceni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam