• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUDWIG_Funkcionální programování (Haskell, LISP, XQuery, OCaml, F#, Scala, ...) - praxe, teorie a uplatnění
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    LUDWIG_: ke Scale se da na netu najit tolik kritiky, ze obcas taky premyslim, jestli za to stoji a jestli neni vuci Jave jako C++ vuci C.
    CERBERUS
    CERBERUS --- ---
    LUDWIG_: Nevim jak u nich, ale u nas je obvykle arguementem zdanliva neprehlednost kodu a potom problem najit lidi kteri to budou udrzovat.
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    LITTLELI: jak argumentuje / co se mu nelibi?
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    LUDWIG_: i s tou Scalou je to těžký, v práci máme kousek kódu v jednom projektu a jeden projekt ve Scale a jsou o to strašlivý války. Je paradox, že největším nepřítelem Scalisty je Javař :(
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    GARFIELD: to je docela specificky pozadavek a zadna prazska firma me takhle nenapada.
    nejspis bych doporucil to nejak zkusit na volnou nohu, treba nakou web aplikaci, ktery porad nekdo potrebuje: klientovi bude vesmes technologie ukradena, paklize to kvuli tomu nebude vyrazne drazsi... a paklize by to byl kontrakt skrze nakou volne-smyslejici prostrednickou firmu, tak ty bude zajimat, jak to bude s udrzbou - tedy je clovek musi presvedcit, ze kazdy programator (co zna naky mainstream jazyk) ten kod pochopi, i kdyz ten jazyk uvidi poprvy v zivote... coz bych rekl, ze je mozny se scalou (je to v podstate takova chytrejsi a hezci java... a clovek muze dodrzovat javovsky konvence). u racket bych si nebyl tak jisty :)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    LUDWIG_: F# me laka a chvilku jsem s nim koketoval, samozrejme by to pro me byla nejlepsi moznost (znam knihovny). Scalu a Racket jsem se rozhodl ucit hlavne z toho duvodu, ze neznam knihovny, tak aby to bylo narocnejsi a rozsirilo mi to vic obzory. Nicmene pokud by bylo neco v Praze s F# bylo by to nejjednodussi, jak asi zacit. Ale na F# jsem inzerat nevidel :)

Tu vasi diskuzi jsem samozrejme cetl, ale prislo mi, ze vsechny spolecnosti vyzaduji relokaci a ze to je trochu vyssi level nez moje znalost. Rad bych jeste rok alespon zustal na tom nasem placku v Praze.
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    GARFIELD: o par prispevku zpatky (odtud [ FRAKTALEK @ Funkcionální programování (Haskell, LISP, XQuery, OCaml, F#, Scala, ...) - praxe, teorie a uplatnění ] ) jsme tu par prednich firem, co se funkcionalniho programovani tyce, probirali - tak doporucuji zacit tam :)
    F# nelaka?
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Jsem .NET programator a posledni dobou se zajimam o funkcionalni jazyky. Hlavne teda LISP (Racket) a Scalu. Nevite, kde hledat praci, kde bych tyto zaliby vyuzil? (jde o to, ze narozdil od asi vetsiny z vas za sebou nemam v techto jazycich zadne komercni a dlouhodobejsi zkusenosti).
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    H_U_N_T_E_R: tak ono nebude trvat dlouho a java udělá verzi, která nebude zpětně kompatibilní a bude nápadně připomínat C# :))
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    LUDWIG_: těžko říct. Bohužel pouhá adopce funkcionálních prvků JAVě zdaleka nestačí, aby mohla konkurovat např. C#. Zmršená generika je jen jeden z mnoha dalších problémů. Proto ta náhrada :-)
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    Pro volbu "Jiný jazyk vytlačí Javu" prosím do diskuze, o jaký jazyk se jedná - Clojure?
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    Programming Languages Influence Network Graph (launched) | visualizing.org
    http://www.visualizing.org/full-screen/42273
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    Nová anketa
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    FRAKTALEK: To by mohlo stacit, prej z Cech je malo zadosti, takze publikace stacej.

(Uz nevim odkud to mam, myslim ze nejakej d-fens clanek a nebo debata s mymi ex-gooddata kolegy :D)
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    ALMAD: hmm, nobelovku teda nemam :) par publikaci a clenstvi v programovych komisich jo, ale stejne to vidim zatim spis na irsko, i kdyz ti americani me na dalsi pohovor precejen pozvali

LISKNI_SI: dik, to je fajn vedet! Par lidi z GoodData znam, odesli tam z HP Systinetu, kde jsem s nima chvili kdysi delal
    LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    FRAKTALEK: V GoodData se používá Erlang docela hodně, Scala trochu, a já občas i Haskell, ale zatím jen hračky a prototypy. A lze si i vybrat Brno/Praha. :-)

(A kdyby náhodou, tak cv do pošty pls.)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    FRAKTALEK: Porad jsou pro firmu jiny moznosti jak te tam dostat, ale jsou vyrazne drazsi nez H1B (ktery taky neni uplne zdarma, pro tu firmu), takze pokud nedas O1 (nebo jak se menuje to akademicky), tak pry bohuzel celkem smolik.

Kamarad takhle dojel :-]
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    ALMAD: zda se, ze mas pravdu: http://it.slashdot.org/story/12/06/12/0149237/2013-h-1b-visa-supply-nearly-exhausted ... i na wikipedii to zminujou. Hmm, to je neprijemny
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    FRAKTALEK: AFAICT je ted problem s H1B az do podzima 2013, neoficielne je stop stav.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam