• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HELLENKAArchiCAD, Artlantis - 2D, 3D tvorba a vizualizace
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    OMI: je to tak no...i kdyz to je trochu zvlastni ;)
    ty trminky muzes teda treba vymodelovat jako malinky sloupky, neni problem s nima naklanet, a tu ctverici muzes vzdy "zgrupovat" - dat do skupiny (lip se s tim pak manipuluje) a nakopirovat to
    jinak v tom zadny vetsi problem nevidim

OMI: kdyz budu mit cas a budu vedet, tak klidne napovim,...ten klub byl minenej i takhle ;)
    spousta veci se da docist primo i v napovede Archicadu (F1)

co se tyce toho stropu, jako konstrukcni vykres bych ho spis nakreslila ve 2D, prijde mi to jednodussi....
    OMI
    OMI --- ---
    Zatím hraju přesilovku, koukám...
    S tím stropem...hele, je možný, že to prostě udělat nejde?
    je možný, že ArchiCAD není stavěnej na to, že se třeba kanalizace udělá ve 3D a všechny pohledy a řezy by se odvozovaly samy...? Fakt se takový věci dělaj normálně ve 2D?
    Prolezl jsem všechny náípovědy, všechny fora a knihovny na webu a narazil jsem jenom na obdobnej dotaz z roku 2008, kdy se všichni smějou, jakej je to dobrej joke chtít dělat kanál 3D ve virtuální budově...
    jak to teda je? Při instalaci jsem četl něco právě o "komplexní správě virtuální budovy", tak nevím, na čem jsem...
    OMI
    OMI --- ---
    ...hele, jde nějak udělat, aby to hlásilo takový blbosti, jakože udělá zeď... uvnitř jiné zdi? Nějaká kopie téhož prvku do toho samýho místa, já tam klikám a edituju jako kdybych komáry myšítkem honil a až to začnu mazat, koukám, že je to tam ještě jednou... :-)
    Takový trochu vychytanější Billovo Malování, mi to přijde...
    OMI
    OMI --- ---
    hele, a když jsme tady jenom my dva... dá se to tady použít jako "centrum nápovědy" pro jednoduhý otázky? Ono to ArchiCAD-forum není nějak moc činný, na snad všech forech tam debata končí rokem 2008, leckde dokonce 2005...

Jak se vlastně dělá ten ytongovej strop... to udělám do 3D-baráku jenom desku a potom to domaluju do řezu, nebo si vytvořím tvar "cihly" (stropní vložky PSM-II-P2-500) a dám ho v té stropní desce násobit a opakovat a tprve povrch doplním betonem jako další deskou? Nebo y "cihly" prostě "vložím" do té betonové desky?

Nic jako "strop ze stropních vložek" jsem tam mikde nenašel a moje výuková nápověda dělá strop "prostě jako desku"...
    OMI
    OMI --- ---
    Jo, chtěl bych to VŠECHNO udělat jako 3D model, zatím mi to přijde "souhrnně jednodušší", rpotože pak bych snad nemusel nic dalšího dokreslovat, například kdekoliv si profesorka ukáže řez, tam ho prostě kliknu a nemusím nikde domalovávat řez stropními prvky a tak dále... nebo to chápu špatně?

Ten návod zní celkem rozumně, přemejšlel jsem už o tom, že si prostě udělám sestavu z Desky a budu to jenom natahovat a kopírovat... Dost mě překvapilo, že takový věci, jako jsou překlady, cihly a vložky tam vůbec nejsou defaultně, zato tam je dvacet posilovacích strojů... to užiju při každým plánu na garáž s chlívkem.

Zatím díky, zkusím to...
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    OMI: Ten strop chces kreslit jako ve 3d i s tema trminkama apod. ? :o To snad ne...

Tram jako takovej si muzes navolit
    1) v paletce Tram
    2) v paletce Objekty - Konstrukce - Betonove konstrukce - Tramy (pripadne tam jsou i ocelovy tramy, ramy, apod.)
    3) roletove menu - 3d model - Slozite profily - Spravce profilu - tady si muzes vyrobit vlastni prurez, ktery si ulozis jako tram a ten pak funguje pres tu paletku Tram jako "Slozita konstrukce" (kdyztak pouzij napovedu)

Jinak nektere knihovny maji primo knihovni objekty pro archicad - tzn.format .gsm
    Taky se da doinstalovat do Archi specialni utilitka, ktera umi konvertovat objekty .3ds na .gsm
    OMI
    OMI --- ---
    Kruci, lidi... jak se v archiCADu kreslí třeba takovej ytongovej strop?
    Prolejzám ty jeho knihovny a nevidím tam nikde žádnej opravdovej trámec, i ty blbý překlady nad okno jsem si musel udělat z nějakýho dílce pro montovanej železobeton... Já myslel, že jednoduše vlezu na stránky ytongu, tam si stáhnu prvky jako moduly pro knihovnu a ty pak přiložím k hotovýmu souboru, ale nějak to asi je jinak...!?

Jak fungukou ty knihovny, například na linku v záhlaví -- to jsou skutečný 3D objekty, nebo zase jenom 2D čárový malůvky, jako co jsem si stáhnul od nějakýho výrobce van...? Učím se v tom, zatím mám jenom jednoduchý dotazy...
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    28. setkání uživatelů ArchiCADu : ArchiCAD 14

úterý 8.6. (9.30)10.00 – 15.00, Brno, Hotel Brno, Horní 19, Brno - Štýřice
    středa 9.6. (9.30)10.00 – 15.00, Ostrava, VŠB TUO, nová aula, 17. listopadu 15/2172
    pátek 11.6. (9.30)10.00 – 15.00,Praha 4, KC NOVODVORSKÁ, Novodvorská 151

registrace na www.cegra.cz
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    pokud nekdo znate dalsi uzitecne linky, napiste je, dam to do zahlavi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam