• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HELLENKAArchiCAD, Artlantis - 2D, 3D tvorba a vizualizace
    BPB
    BPB --- ---
    HELLENKA: je to tak, rendrovano v artlantisu, a bylo to cíleně přepálený, ta stěna měla být totálně hladká a čistá, proble je spíš ve fotce pro zákres..ta nebyla nijak upravovena (vybledlá obloha bohužel)
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    ENKIE: to je rendrovany v Artlantisu hele....
    obecne vzato rendrovat v ArchiCADu je dost nouzovy reseni...
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    Tohle leze z Archicadu bez photoshopovani pri vyuziti optimalniho nastaveni prilozeneho Lightworks rendereru a pri pouziti standardnich materialu a par externich objektu. Nic moc, interiery vyzaduji mnohem vetsi kvalitu detailu.

    ENKIE
    ENKIE --- ---
    Upravit treba takovyto Archicad interier do kvalitni podoby pri normalnim renderingu zamerenem na realnost by vyzdovalo strasne moc casu a zkusenosti.

    ENKIE
    ENKIE --- ---
    BPB: Ten spodni rendr je preexponovany, ta bila stena je tak prepalena, ze na mym monitoru nelze ani rozlisit, kde ta strecha konci a kde zacina obloha. Prilis intenzivni svetlo zlikviduje veskere detaily a je to pak ploche a neprirozene to z te fotky v pozadi vycniva. Archicad se s rendrovanim svetel moc nemaze, je vetsinou nutny jejich intenzitu nastavovat metodou pokus-omyl pro kazdy vystup.

    Casto je mnohem jednodussi vyuzit ten Sketch rezim, je s tim mnohem min srani co se detailu a uprav ve photoshopu tyce, protoze si to nehraje na real.
    FESOJ
    FESOJ --- ---
    Dobry den, chtel bych se zepat, muj staricky otec pracuje na starickem Archicad start edition 2007, rozmluvit mu koupi novejsiho se zda byt nemozne. Potreboval bych poradit jako laikovy co nikdy v Cadu nedelal, jakym zpusobem je mozne nastavovat si v teto verzi rozliseni a dalsi veci pri exportu do jpg 3D nahledu. A take zda je mozne, aby si mohl na objekty nanaset vlastni jpg textury, jako je mozne treba v 3D programech.
    Diky moc za odpovedi!
    MIGUELE
    MIGUELE --- ---
    Poptávka : Fajne skicař, nebo 3D grafik co nemá do čeho píchnout.. potřebuju do zítra večera interierovou vizualizaci .. nemáte někoho v okolíííí se zkušeností pro event produkce??? pls posta.. díky.
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    tak musim rict, ze Archicad 15 prijemne prekvapil...daji se v nem modelovat interaktivni zborceny plochy a vubec vselijaky vylomeniny .... konecne ,)
    BPB
    BPB --- ---
    NYCKER: :)
    BPB
    BPB --- ---
    jedna asi z poslednich prací k nahlédnutí: archicad / artlantis / a trocha photoshopu
    soutěž o dostavbu ZUS Úpice - 2011 - bohužel bez umístění :)






    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    mam takovej technickej problem. kdyz spoustim archicad, tak mi skoci okno, ze mi chybi quicktime player 7.0 a vic a proto nemuze byt program spusten. pritom tam quicktime je. zkousel sem vsechny mozny verze, ale nic nepomohlo. nevite prosim nekdo, co s tim?
    KAFES
    KAFES --- ---
    Potreboval bych vyrobit vizualizace sedaček, měl by někdo zájem? / vic info v poště pls.
    BENOUR
    BENOUR --- ---
    TIBOREC: hele, ArchiCAD to asi nebude.. k tomu je potřeba trošku víc bádání. ale zkus nějakej freeware cad program.. určitě se budou dát vygůglit..
    BENOUR
    BENOUR --- ---
    WRECTAL: Spíš bych se vykašlal na crack a stáhnul bych si studentskou verzi... Jednak nemusíš hrotit jestli je to 32 nebo 64 bitová verze, a jednak máš vždycky tu nejaktuálnější plnou verzi (v září přichází 15). Vodotisk, co se dělá na výkrese odstraníš v pohodě v Adobe Acrobatu..
    TIBOREC
    TIBOREC --- ---
    Ahoj,
    doporučte mi prosím nějaký software, v kterém bych i jako nearchi-inženýr byl schopen bez hlubších znalostí překreslit jeden půdorys. Tzn. aby v sobě měl nějakou knihovnu základních prvků (např. šoupací dveře, umyvadlo, plynový kotel), uměl export do pdf jako vektor a zvládal automaticky kótovat.
    Výstup z něj by také měl splňovat nějaké základní požadavky na dokumentaci, která se předkládá úřadům např. při rekolaudaci.
    Nebo mám stahovat rovnou ArchiCAD?
    Díky
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    jiz sem to vyresil. postup byl nasledujici: do sedlove strechy sem vozil kousek strechy a v pudoryse sem oznacil jednu cast sedlove strechy a nuzkama (ctrl) sem strihnul do jedne strany polovalby a tenhle postup sem udelal i na druhy strane, takze se polovalba zarovnala podle tej sedlovej strechy.
    pak stacilo jen orezat strechou (nebo operaci s telesy) kousky sedlovej strechy a polovalba je na svete :)
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    HELLENKA: jednou sem to delal pomoci Operace s telesy, kdyz to budu modelovat v rezu a v pudorysu, tak to nikdy presne netrefim
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    no ja bych normalne pouzila prvek STRECHA, vymodelovala si to v pudoryse a prunik sklonu stresnich rovin si doladila v rezu
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    poradi mi prosim nekdo, jak se dela u sedlovej strechy polovalba ??? uz sem to delsi cas nedelal
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam