• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SONIC666retro original coin-op ARCADE AUTOMATY (Machines && Games)
    Arcade automaty jsou herní zařízení sloužící k zábavě a výdělku peněz.
    Spousta z nás se s nimy setkalo v mládí jako s jediným zdrojem počítačových her, protože v domácnostech se počítače ješte tolik nevyskytovali, a máme spousty vzpomínek.
    V dnešní době je stále možné tyto staré automaty a hry sehnat a zakoupit si takový automat domů. Bohužel se již často jedná o raritní sběratelské kousky, takže tomu odpovídá i cena.

Automat se dá pořídit v rámci pěti až deseti tisíci korun.
    Hra potom od jednoho tisíce po deset tisíc korun.

Samotný automat se skládá z obrazovky, reprobeden, mincovníku, ovládání (joystick a tlačítka), el. zdroje a samozřejmě boxu ve kterém je vše umístěno.
    Hra je potom dodávána zvlášt a jen se do Automatu připojí. Hra v sobě obsahuje veškerou počítačovou techniku, od procesoru, zvukovky, grafiky až po paměťový prostor kde je samotná hra uložena jako software.

Více popisu techniky, odkazů na stránky her, manuálů, stránky sběratelů a podobné najdete na nástěnce (V přípravě).

Hlavním účelem této diskuse by měli být odpovědi na Vaše dotazy, takže pokud Vás zajímá cokoliv ohledně videoherních automatů, ptejte se.
    Případně se podělte o jakékoliv zajimavosti nebo informace ze světa arcade automatů.

Spřízněné diskuse a témata:

Náš český inzertní web na prodej a výměnu desek i celých kabinetů.
    http://arcadeburza.cz
    rozbalit záhlaví
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Review: MiSTer Pi - A $99 Gateway To FPGA Retro Gaming | Time Extension
    https://www.timeextension.com/reviews/mister-pi-a-usd99-gateway-to-fpga-retro-gaming
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    RORSCHACH:

Arkádová tlačítka a velká tlačítka pro herní show, Familia - Botland - obchod s robotikou
    https://botland.cz/371-arkadova-tlacitka-a-velka-tlacitka-pro-herni-show-familiarni
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    potřeboval bych buttony do arcade kabinetu, ideálně nějaký lepší, dá se to koupit někde v Čechách nebo mám smůlu? za doporučení co koupit budu moc rád
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Netusite pls jeste nekdo, proc mi vsechny CPS2 hry nejedou s jamma prodluzkou? Bez ni bezi v klidu.

Diky.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KRLEESH: mně ti z toho furt padaj dráty, tak mě to štve dost 😂
    KRLEESH
    KRLEESH --- ---
    POHODAVOLE: já vždycky braj nějaký náhoďáky z Ali a kabeláž je ta posední věc, co by mě na rozdíl od mizernejch joysticků nebo buttonů štvala =)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: fakt nikdo nevi? :)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    POHODAVOLE: Já mám jen nekvalitní z Aliexpressu. Fakt je příšerná :⁠-⁠D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nemáte prosím někdo tip na kvalitní jamma kabeláž?

Díky
    BOSOMT
    BOSOMT --- ---
    Atari’s Mike Jang – The Arcade Blogger
    https://arcadeblogger.com/2024/02/13/ataris-mike-jang/
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TOOMIX: ten ma obrazovku vertikalne :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    POHODAVOLE: Frogger?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Netusi pls nekdo, z ceho je tato obrazovka? Ty barvy mi pripomnely Star Castle, ale tam je to jinak.

Diky.

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CROME: mas recht, sekalo se to stejne..

DEEFHA: zkousel jsem ted X
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PLOMBDENTIST: máš recht a obzvlášť v té době. Rozdíl je asi šest mhz myslím.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    CROME: Taky si myslím - hrál jsem to na několika automatech a vždycky to bylo stejný. Ale moc to při hraní nevadí, ona se jen celá hra zpomalí, není to že by to vynechávalo framy nebo tak..
    CROME
    CROME --- ---
    POHODAVOLE: Turbo je jen v FPGA simulaci, kdy se to pretaktovava, zrl ne real hw:(
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    POHODAVOLE: skoro 4 roky je dlouha doba
    Neo Geo (konzole) January 31, 1990
    CPS2 (arcade) September 10, 1993
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CROME: ja jsem koukal na wiki a dost me prekvapilo, jak je ta motorala stara a ze ji ma v sobe i cps2 s vyssim taktem, kde jsou ty hry super dle me: Tech par mhz je asi i tak dost :)

Btw ten turbo mode je nejaky neofiko vydani?

Diky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam