tak kocka do bytu nepatri vubec.. neznam bytovou kocku, ktera by nebyla magor... kocka ma bejt venku... proto kocka, kdyz se clovek stehuje, se ma nechat na miste, kde ma svoje vybudovany teritorium a vztahy s okolnima kockama
pes je pripad jinej, toho nezajima (krom pastevcu a tak) tolik okoli a socializace v nem, jako primarne panicek
z toho vyplyva, ze v panelaku muzes mit klidne smecku dog nebo jinejch telat... je kravovina, ze velkej pes nutne musi mit zahradu
zasada cislo jedna je se tem psum venovat, aby mohli bejt co nejvic, idealne porad s tebou a mels cas se jim venovat
muj pes nebyl v baraku se zahradou o nak moc stastnejsi, nez v byte...
zasada byla, abych ho nenechaval dlouho doma samotnyho a jinak se mu co nejvic venoval.. a i kdyz sem byl v garsonce, tak byl stastnej, protoze mozna o to vic sem s nim porad byl venku a hral si s nim
co spis vubec nepochopim je pristup, hele mam psa, ale presto sem se nastehovala nekam, kde neni vitanej...tak ho strcim do klece k nekomu cizimu na zahradu a necham ho chudaka samotnyho se trapit
clovek, kterej je tak neschopnej a nepodridi se tomu, ze ma psiho kamose, by ho mit nemel
jit bydlet nekam se psem, kde neni vitanej, je jako jit bydlet s detma k nekomu kdo nesnese deti.. odlozit je do decaku a chodit je vencit... mozna to nekomu prijde prehnany prirovnani, jenze pes je duse oddana a takovy zachazeni presne takhle ponese.. kdyz jednou psa mam, tak pro nej udelam to nejlepsi.. i kdyz to bude znamenat voser treba se stehovanim.. no a co.. ale nikdy bych ho neodlozil, protoze on by me taky neodlozil
nechapu lidi, co se takhle chovaj ke psum.. znam par takovejch chudaku vecne zavrenejch v kleci a je mi jich lito... hlavne nechapu mentalitu kriplu, co si je vubec porizujou