• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAMáme zvíře z útulku
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    TEEAK: je rozkošná! gratuluju vám i dámičce :)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    Za měsíc začíná další kolo Stromu splněných kočičích přání - akce při které se snažíme získat prostředky pro kočky v péči více než dvou desítek českých a moravských sdružení pomáhajících bezprizorním kočkám. Budeme moc rádi za Vaši podporu v podobě hlasu v Co nás baví.
    Pomáháme s Providentem - Vánoční strom splněných kočičích přání
    Pomáháme s Providentem - Vánoční strom splněných kočičích přání
    http://www.pomahamesprovidentem.cz/souteze/provident/pomahame-s-providentem-v-prosinci-2012/vanocni-strom-splnenych-kocicich-prani-1/
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    LANTHAL: díky. vybrala si sama. přítel mi o ní básnil už tři dny (viděl ji na internetu) a když jsme ji tam potkali (a pochovali), bylo rozhodnuto :-)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TEEAK: dobře jste udělali :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    tak jsme si včera po sto letech uvažování o psovi pořídili na umisťovací výstavě kotě. původně jsme měli vybranou shibu - ale jak přítel trefně podotknul: ona se nám na tom psovi vážně líbí jen ta kočičí povaha

    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    MAJKLA: a tedy hlavně bys měla mít představu ty, co chceš ... z vlastní zkušenosti podotýkám, že lidi se často nechaj oblbnout vzhledem (ňuňuňu, to je ale krásný štěńátko rowvajlera s dobrmanem...) a povahu řeší až když už je třeba trochu pozdě.
    Další věc je rozhodnout se, jestli chcete štěně nebo dospěláka, uvědomit si výhody/nevýhody obojího, zvlážit velikost psa (prostor, finance,..). A tedy Google ti určitě poradí obšírněji, na co si dát pozor.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    MAJKLA: no zeptat se na co nejvíc věcí - jak dlouho tam je, odkud se tam vzal, prodělaný nemoci, očkování, odčervení, hlavně samozřejmě povahový rysy, pokud budou znát, zváštnosti v chování, pak je dobrý kouknout do tlamy a do uší, pokud víš, jak mají vypadat ... a určitě je dobrý jít se na psa nejdřív nezávazně jednou podívat a brát si ho až při druhý návštěvě (doma si vklidu všechno rozmyslet, zvážit,...), je to závazek na spoustu let, pokud se něco neposere
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    MAJKLA: zkus se co nejvíc informovat o jeho minulosti, pokud o něm budou něco vědět
    MAJKLA
    MAJKLA --- ---
    Chystáme se s přítelem začátkem října vyrazit pro nějakýho pesana z útulku, můžete mi, prosím, poradit, na co se tam nezapomenout zeptat, co si zjistit, než si psa vyberu, nebo měli byste nějakou radu? díky :)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    BOBULE + PETTAF: WTF?!
    To máte ty svoje zvířata z útulku? Tak se koukněte do předávací smlouvy, kterou jste podepisovali, když jste si je brali. Nepochybně tam je něco o tom, že se zavazujete, že tato zvířata nebudete dále množit. Jestli chcete štěňata, tak běžte nějakýmu útulku/sdruženímu pomáhat uklízet po štěńatech bordel nebo jako pomáhat dočaska, než si je někdo vezme. Protože kurva šťěňat kříženců je na světě daleko víc, než lidí, kteří jsou ochotní si je vzít!

    třeba jen z nyxáckých depozit tady: [ HYSTERIA @ DOGPOINT - soukromé depozitum pro opuštěné psy ]
    nebo: [ HYSTERIA @ DOGPOINT - soukromé depozitum pro opuštěné psy ]

    Grrr ... dneska je teda den :(
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    BOBULE: ty se mi snad zdáš
    PETTAF
    PETTAF --- ---
    mame jestli chces, foto tady na strankach
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    BOBULE: docela pichnuti do vosiho hnizda davat to sem
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Náhodou nemáte ted někdo cestu do Bouchalky z Prahy?
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    pred chvilkou oficialne zaclo dalsi kolo akce na podporu kocek v utulcich - vyberte si i vy svoji kocku a kupte ji darek!
    Kočičí přání - Nabídka koček
    http://www.kociciprani.cz
    [ Kočičí koleda - na pomoc kočkám v útulcích / ostatniother / 9.4.2012 / Zbytek sveta - 12 krajů České republiky ]
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    AIZA: no jo, jenze to je o tom, ji taky naucit, ze ten akcni radius nemuze mit takhle silenej... Coz jde prave tou stopovackou/pochvalama/odmenama/aportama. Ale po netu se tyhle veci fakt blbe resej, je lepsi najit v okoli (klidne i sirsim) nejakyho fajnovyho vycvikare, kterej Vam pomuze. protoze "doufat, ze nezdrhne" je fakt dost o nicem. A i s tim EO to je o okamzity reakci a vytvoreni mensich vzdalenosti, na ktery bude litat..
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    AIZA: EO muze byt dobry pomocnik, ale rozhodne bych jeho pozuiti a hlavne to, JAK ho pouzivat konzultovala s nekym zkusenym. Protoze jak muze pomoct, tak se s nim da dost zbytecne ublizit (ve smysly nejasnejch podnetu pro psa, ktery mu akorat vsechno popletou). Odkud jsi?
    Zatim muzete fenku vodit na tzv. stopovacce - dlouhe snure (10 nebo 15metru), na ktery se da taky ucit privolani. Ale tu elektriku opravdu pod dozorem. Vodni obojek bych na tohle rozhodne nepouzivala.
    BRINA
    BRINA --- ---
    AIZA: resili jsme neco podobneho, kdyz nam utikaly dogy za srnama
    existuje i nejaky obojek, ktery psovi zespodu strikne trochu vody na tlamu
    nevim, co je lepsi
    ja bych tyhle obojky rozhodne neodsuzovala, cilem je doprat psovi volny pohyb ale zaroven neohrozit jeho zivot
    ale zkusenost s tim nemam, mozna tu bude nekdo, kdo to uz i vyzkousel
    BRINA
    BRINA --- ---
    JITTUE: to se tak hezky čte, díky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam