• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAMáme zvíře z útulku
    Pro majitele útulkových zvířat. Vaše zkušenosti a rady. Chcete pomáhat depozitům?
    rozbalit záhlaví
    KOVOUN
    KOVOUN --- ---
    Ztratila se Ája, 10.6 v Praze Malešicích, jakékoliv info se cení! Díky....

    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    MATROX
    MATROX --- ---
    Ahoj, neporadily by jste. Zachránily jsme 2letého psa před utracením a poskytly mu dočasný domov, ale nemůžeme sehnat nového páníčka tak jestli je možné pejska někde registrovat popřípadě kam dát inzerát.
    dik vim že to sem asi úplně nepatří
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    takze jedinej Arnost neposloucha od zacatku:D Aspon je ferovej :D :D
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    LA_PIOVRA: nejen Lilečka, Adam se otočuil metr od velkého černého psa, co na něj zíral a metelil ke mně. Až mi to teda přišlo nepřirozený a nezdravý, jak byl poslušnej. Když ho to přešlo, krapet se mi ulevilo :D
    FIDO_LETI_DOMU
    FIDO_LETI_DOMU --- ---
    LA_PIOVRA: dík, paní od velmi liškovitého psa.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    lola mela prvni 3 mesice excelentni privolani, bohuzel sem si myslela, ze ji to zustane, takze sem to dost neposilovala. doma byla a je hodna furt, akorat se postupem casu naucila likvidovat hracky.
    s dalsima dvema fenama byly dost jiny starovni podminky, takze s nima byl ten zacatek uplne jinej
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FIDO_LETI_DOMU: hele, u nas (velmi liskovity stredni pes, pred osvojenim dlouhodobe toulavy, jen v cernem barve) tohle trvalo tak tri mesice.
    Mela tenkrat 100% privolani, opravdu 100% (dneska ho ma sicevelmi dobry furt, ale...), ani ty prvni tri mesice nepipla. Postupem casu prislo zjisteni, ze ji vic nez bych rad zajimaji kocky, srny, bazanti a zajici, kdyz ji zavolas, tak se ne vzdy okamzite otoci a leti za tebou, ale treba si jeste neco docucha nebo dela, ze se ji zrovna chce curat a pak prijde, ze si rada stekne na divne pany v parku a tak dale a ty odhalis podobny veci. Zacnes s nima pracovat, coz jde, ale obvykle pomaleji, nez si na zacatku predstavujes:)

    Mozna to vasemu psikovi vydrzi, ale nebyva to obvykle, pokud mas pocit, ze poslechl v tezke situaci apod, tak se vubec neboj ho za to odmenit, jakkoli ti prijde, ze ted to posloucha s naprostou samozrejmosti.
    FIDO_LETI_DOMU
    FIDO_LETI_DOMU --- ---
    LAETATIO: přesně ani nevím, asi měsíc a půl. Jo, na tom co říkáš určitě něco bude, hlavně ze začátku to bylo přesně takhle. Byl pořád ticho, spíš jenom polehával, nejradši se nechal hladit a tak jenže to byl i zraněnej. A potom jak se zotavil ze zranění, tak začal i běhat, hrát si a dovádět a zkoušet co si může dovolit a tak. Zezačátku moc neposlouchal, ale to ani nebylo co. Jednou jedinkrát něco vytáhnul z koše a to bylo tak všechno. Nepočural se doma ani nic prostě. A teď se divím.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    FIDO_LETI_DOMU: a jak dlouho ho máte? Zatím je moje zkušenost i zkušenost pár mých známých taková, že první týdny (tak 3-5) může být pes výýýýrazně poslušnější, než později :) Může to být třeba stresem z nového prostředí a podobně.
    FIDO_LETI_DOMU
    FIDO_LETI_DOMU --- ---
    Máme středně velkého psa z útulku, který běhal ještě před pár měsíci někde venku a vybíral jídlo z popelnic (jinak nejbělejší a nejliškovitější pes, kterýho jsem kdy viděl) a je nějakej ultra hodnej a poslušnej mi přijde. Nebo jak to říct; ještě jsem neviděl, aby pes fakt přestal dělat bez výcviku, když se mu řekne jednou dvakrát relativně normálnim tónem, že mi něco vadí aby dělal (tahat si jídlo z koše ven nebo loudit, když jí ostatní a taková ta klasika) atp. Případně zůstane v přítomnosti, ale všímá si něčeho jiného.

    Nevím proč, ale přijde mi, že to s tím, že je z útulku nějak paradoxně souvisí. Zdálo by se, že by měl být spíš neposlušný a mít spoustu špatných (rozuměj do společnosti lidí nevhodných) návyků. A ono ne.

    PS: Vtipný bylo, že mě jako ne-pána, kterej mu to řekl normálně jako komukoliv jinýmu a vzal mu tu věc z koše z huby atp. tak poslechnul a kamaráda, kterej jinak říká, že na psy se musí ráznějš a dělat tu smečku s pánem a že si nás jinak ovládne a tak... Tak toho neposlechl. A lezl mu do toho jídla třikrát :) ale psssst, nikdo mu to radši neříkejte. On by tomu nemusel věřit.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    BODY_SUIT: jenže na to stačí zamlčet, že psa nechce pro sebe. Nějakou kontrolu moc útulků nedělá...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    BODY_SUIT: no vida. to jsem nevedela. ja jsem zvedava na vysledek.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    TRAMIN: co se tyka psu bez PP, posli ji ke mne, mam civavu (nebo tak neco) zabavenou z mnozirny, takze ji rada povypravim o tom, jak muzou vypadat maminky stenat bez pp
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    LAETATIO: muzu zacit :-) i kdyz ja asi ten duvod nebudu :-D
    ale hned dneska mam ucet za kocku co rano prokousla svitici party tycku a malem jsem se zabila v aute, kdyz jsem ji vezla na veterinu. samozrejme dost rychle
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TRAMIN: a nemůžeš kvůli ní přihazovat na fb i ty míň romantický a malebný okamžiky? poťapkaný kalhoty, venčení za tmy a deště, zmínku o rozlitý vodě/účtu u veta/poblitý posteli...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    PETRA_CHATEAU: to nemam jak
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    TRAMIN: nemuzes to tem jejim rodicum provalit i za cenu, ze na tebe bude pak nastvana?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam