Máme středně velkého psa z útulku, který běhal ještě před pár měsíci někde venku a vybíral jídlo z popelnic (jinak nejbělejší a nejliškovitější pes, kterýho jsem kdy viděl) a je nějakej ultra hodnej a poslušnej mi přijde. Nebo jak to říct; ještě jsem neviděl, aby pes fakt přestal dělat bez výcviku, když se mu řekne jednou dvakrát relativně normálnim tónem, že mi něco vadí aby dělal (tahat si jídlo z koše ven nebo loudit, když jí ostatní a taková ta klasika) atp. Případně zůstane v přítomnosti, ale všímá si něčeho jiného.
Nevím proč, ale přijde mi, že to s tím, že je z útulku nějak paradoxně souvisí. Zdálo by se, že by měl být spíš neposlušný a mít spoustu špatných (rozuměj do společnosti lidí nevhodných) návyků. A ono ne.
PS: Vtipný bylo, že mě jako ne-pána, kterej mu to řekl normálně jako komukoliv jinýmu a vzal mu tu věc z koše z huby atp. tak poslechnul a kamaráda, kterej jinak říká, že na psy se musí ráznějš a dělat tu smečku s pánem a že si nás jinak ovládne a tak... Tak toho neposlechl. A lezl mu do toho jídla třikrát :) ale psssst, nikdo mu to radši neříkejte. On by tomu nemusel věřit.