• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XARGHREMOSKA ...recepty, tipy & triky

    V Remosce můžeme nejen péct a zapékat, ale i dusit, smažit, grilovat, připravovat toasty, ohřívat i rozmrazovat a rozpékat.
    Můžeme v ní připravit oběd i večeři, aniž bychom k tomu potřebovali sporák nebo vařič.


    FILTHY_SAD_EMO vzkazuje: jídlo z remosky má chutnat po hliníku! :))
    rozbalit záhlaví
    SP1T
    SP1T --- ---
    ZUZIPA: a co recept na to testo?
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    Moje oblíbená obrácená buchta:
    Remosku dáme na sporák a hodíme do ní kousek másla a vlašské (popř. jiné) ořechy. Po chvíli až začnou vonět tak přidáme tak 2-3lžíce medu (podle sladkosti jablek). Promícháme. Na to naházíme nakrájená jablka (ideálně bez šlupky) - tak 8 kousků - prostě čím víc tím líp, ale aby se Vám to tam vešlo;) UŽ NEMÍCHÁME - jenom můžeme jablka jakoby stlačit aby si sedla a vyplnila dobře prostor... Sporák zmírníme a necháme chvíli bejt. Mezitím si umícháme těsto - 1,5 hrnku polohrubé mouky (nejlépe hrubá špaldová+hladká celozrnná) , 2 vejce, půl hrknu cukru (nejlépe tmavý), kypřící prášek, větší lžíce másla (nejlépe rozpuštěné) a mléko aby těto bylo tekuté.

    A těď akce - v remosce máme ořechy s medem a na tom jablka - ty poprášíme skořicí a nalijeme na to těsto a párkrát s remoskou klepneme aby jsme vyklepali vzduch. Necháme ještě tak 5 minut na sporáku a pak zavřeme a pečeme. Když je těto hnědé tak zkusíme párátkem ( musíme píchnout pořádně až dolů, protože dole může být syrové, ale většinou už je hotový - pokud nebude tak doporučuji dát na chvíli na sporák aby to peklo ze spoda). A chvíle napětí - vezmeme nůž a objedeme okraje a ještě HORKOU (nutné!) vyklopíme na talíř. Co upadne nebo zůstane na remosce buď snímě nebo nahňácáme nahoru.

    Takhle je pečená v troubě, ale v remosce je lepší;) a pozor vyvolává závislost - já jí pro muže peču skoro každej víkend;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam