• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XARGHREMOSKA ...recepty, tipy & triky

V Remosce můžeme nejen péct a zapékat, ale i dusit, smažit, grilovat, připravovat toasty, ohřívat i rozmrazovat a rozpékat.
    Můžeme v ní připravit oběd i večeři, aniž bychom k tomu potřebovali sporák nebo vařič.

FILTHY_SAD_EMO vzkazuje: jídlo z remosky má chutnat po hliníku! :))
    rozbalit záhlaví
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Já příležitostně používám Remosku s elektrickým vařičem. Horní a spodní ohřev. Efekt je hlavně na začátku,
    A pak přihřívání a temperování (vařič na málo).
    Na větší teploty je lepší péct jen svrchu a na tom plastu (tedy když nemáte ještě vychytanější podložku :-)

Plyn s plotýnkou nevidím problém, bez plotýnky se obávám zkrouceného dna.
    Ešusy se na liháči nekroutily, tak by neměla ani remoska.
    ANCHIE
    ANCHIE --- ---
    RAINBOF: Tyjo tak tuhle se stojankem presne mam! To musim nekdy zkusit s tim varicem jestli to fakt funguje…
    Ja ten stojanek pouzivam hlavne v lete, kdy remosku postavim na dlazbu v koupelne a pecu tam, aby se mi zbytecne neohrival byt pecenim :-)

Diky za oziveni.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MOIRAIN: no jasny, je to precijen kov ale me prekvapilo ze oni s lihacem uz pocitali v designu toho stojanku.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    RAINBOF: tak jako ty hliníkový misky se daj dát normálně na sporák, že jo...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    XARGH: no pockej ale se dvojjitym dnem prave. dohromady to ma kapacitu jako prase.

HUT je ta remoska co jsem ji fotil zde: [RAINBOF @ REMOSKA ...recepty, tipy & triky]
    nema napis REMOSKA (tenhle nazev to dostalo az po znarodneni)

Hut, Uher, Tyburec

První prototypy budoucí remosky vznikly v letech 1953 až 1955. Vynález byl zpočátku nazván počátečními písmeny příjmení „otců konstruktérů“ - HUT (Oldřich Homuta, Jindřich Uher a Antonín Tyburec).

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/remoska-vareni-panev-zapekani-vareni-peceni-vyroci-60-let.A240720_071509_ekonomika_ivos
    XARGH
    XARGH --- ---
    RAINBOF: žádnou HUT neznam, ale principielne, proc ne, proste taková hluboká pánev :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Prave jsem se dozvedel, ze kdyz nemate elektriku tak remoska HUT ma stojanek kulaty proto aby se dole dal zapalit lihovej varic. je tohle vubec mozny ? to je nejak moc vychytany...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    LADY_MYSKA: to bych neudelal :) do tohoto jidla prave nic kyseleho navic by to nebylo za par minut :)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RAINBOF: no a kdyz tam hodis rajčata, mas skoro leco
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    2. rychla vecere.

libovolne kureci (pouzivam prsa)
    libovolna paprika (klidne pomlacena nebo unavena co byla v akci)
    libovolna cibule (pouzivam zlutou)
    kus uzene slaniny (nekdy jako spek, prote slany sadlo)
    kus uzeneho
    tapiokova mouka (je bezlepkova muzes pouzit i hladkou)
    sojovka (pouzivam random tmavou bez cukru)

Nejdriv pripravim maso, makrajim na platky a pak na kosticky asi 3-5cm kousky, pokapu sojovkou a poprasim tapiokovou moukou odhadem je to tak polevkova lzice, pak promicham a necham. Fakt to nesolit. nebude to treba udelaj to ostatni suroviny.

no a primo do remosky nakrajim na dno spek.
    na to nahazu papriku typicky pouzivam pomer cca 400g prsou a 1,5 200g papriky ale pokud mate papriku radi klidne to dve snese
    cibuli (jednu vetsi) oloupu nakrakjim na 1/4 a pak na platky asi 1-2cm a nahazu na papriku, na to uzeny a na to vsechno kureci ktery se za tu chvili trosku "namarinovalo".

Vrsek toho lehce promichnu ale ne ode dna na dne chces mit spek ten se nepripaluje.

remoska mini, 25minut, po otevreni hned promichat a snist nez to udela nekdo za tebe :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Takze neschopen fotky hodim sve dva recepty

1.) snidane pro bezsacharidovou snidani (napr pro lidi s adhd) na vice dni

Mlety hovezi s veprovym mix, pepr asi pul cajovy lzicky mleteho cerneho pepre z albertu, pokud mate cerstvy tak ekvivalent
    Hodne knminu (polevkova lzice na 400g)
    asi dve lzice tmave sojovky (ta byva bez cuku). Tmava aby jsi vedel jak jsi to zamichal.

promichas a hodis do lednice na rano. No a rano vyvalis kulicku asi 60g rozplacnes ji a das na 20minut do remosky a hotovo.

jim to pouze takto. odbourava to dopoledni pokles energie.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    XARGH: no spirala co iinyho :)
    XARGH
    XARGH --- ---
    RAINBOF: dik za pokus o oziveni :)
    ...popravde nevim, jak se udrzuji takto odborne kluby konverzacne nad vodou :D

Remoska mini je skvela, dokonce jsem s ni cestoval na montaze a tezce usetril za zradlo - kotlety, vypecky atd.
    akorat mi tam neco shorelo a stale jsem ji nedal neopravit :(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    remoska je mazlík. Věděli jste, že v Británii má velký fanklub, zejména mezi majiteli obytňáků, protože přeci jen proto, že jsou na cestách, se nevzdají svého Sunday roastu, že :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    takze kdo ma remosku bez napisu "remoska" je lepsi nez ... :) (zert ve snaze to tu ozivit)
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Dnes výročí!

Ochranná známka pro známý český vynález Remoska byla zapsána 21.července 1964. Malou přenosnou elektrickou troubu vynalezl soukromník Oldřich Homuta, ale jeho dílna byla znárodněna a troubu pak vyráběl podnik REMOS (Revize, Elektro, Montáže, Opravy, Servis).
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    RAINBOF: obrázky nejsou vidět
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Objevil jsem tuhle skupinu kde to kolem ramosky dost žije

Remoska
    https://www.facebook.com/groups/733987040877988/
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    cau remoskari,

mam tu jednu remosku mini (tj bez okenka podobnou te na obrazku) v super stavu asi se vsim co k tomu patri

Fjv7P4e.th.jpg Fjv74C7.th.jpg Fjv7gQS.th.jpg
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    STRAZCEMAJAKU: nafoť to pak ještě hotové :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam