• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XARGHREMOSKA ...recepty, tipy & triky

    V Remosce můžeme nejen péct a zapékat, ale i dusit, smažit, grilovat, připravovat toasty, ohřívat i rozmrazovat a rozpékat.
    Můžeme v ní připravit oběd i večeři, aniž bychom k tomu potřebovali sporák nebo vařič.


    FILTHY_SAD_EMO vzkazuje: jídlo z remosky má chutnat po hliníku! :))
    rozbalit záhlaví
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    XARGH: mrknu zda to prodavaj.
    XARGH
    XARGH --- ---
    RAINBOF: ...nekdo slinta nad zviratky a detmi :DD

    XARGH
    XARGH --- ---
    RAINBOF: minorka = Průměr mísy 19 cm, výkon 300 W.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    XARGH: No je to desna drbacka, mrknu po spirale. kolik to ma watt

    Remoska malá – Electronics – Praha | Facebook Marketplace
    https://www.facebook.com/marketplace/item/2190911224586076/
    XARGH
    XARGH --- ---
    RAINBOF: dik, me zaujal drzak a jdu po nem :D
    Btw nechces si zaopravovat primitivni technologie? :) shorel mi odporovej drat v my milovany MINI a uz rok nepece :(
    ja mam ted tvurci blok uplne ve vsem :-/ (ale tohle je fakt easy, staci sehnat ten proklatej drat (kdyztak prosim nasmeruj kde) :D
    prip se samo nejak odmenim.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    neni moje...
    Remoska funkční dva napájecí kabely – Decorative Plates, Bowls & Trays – Praha | Facebook Marketplace
    https://www.facebook.com/marketplace/item/598632858978843/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    nemáte droždí (a nebo čas), ale máte remosku a chuť na chleba?

    vyzkoušejte irský podmáslový chléb se sodou!

    500g hladké mouky
    1 lžička jedlé sody
    1 lžička soli
    (1 lžička drceného kmínu)
    300ml podmáslí (nebo 150g jogurtu + 150ml mléka)
    90ml vlažné vody

    smíchat suché, zapracovat tekutinu, než vznikne hezké tvarovatelné těsto. pomoučenýma rukama vytvarovat kouli cca 20cm v průměru, usadit do remosky (do teflonové bez ničeho, do nerezové asi na pečicí papír nebo vymazat dno olejem), péct cca 35 minut.
    nechat vychladnout na mřížce a máte chleba :-)

    je to trochu jiná chuť než klasický kynutý, ať už drožďový nebo kváskový, ale kmín toho spoustu zachrání a třeba k husté polévce nebo k chili con carne je to víc než dobrá alternativa běžného chleba.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    VICTO_REA: Poslal jsem dotaz na remosku, jestli mají možnost i jiné teflon úpravy (premium místo classic).
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    HE11_KNIGHT: u jednoho kontaktaku jsem se v návodu dočetla, že teflon může slejzat, když se používá koření. A fakt je, že někde slézá záhadně hrozně rychle a někde drží.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    zajimave po krátkem používání, máme teflon už poškrábaný.. přitom jsem nad všemi stál aby používali dřevěne nebo plastové vařečky naběračky, uvažuju že spíš dokoupím tu nerezovou a bude klid
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Jak jsem koukal, jde kombinovat díly mezi Clasic, Prima a Duo.
    Což přináší zajímavé možnosti.
    Například ucha na hrnci i stojanu, skleněné poklice, ...
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    WOODMAKER:
    MOIRAIN:

    Děkuji vám :) vybral jsem nakonec tu okénkem a nepřilnavým povrchem .. řikám si že se prodávají náhradní ty hrnce, takže nebude problém pokud to poškrábeme koupit nový.

    https://pecici-panve.heureka.cz/remoska-prima-p32f-01/#prehled/
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    MOIRAIN: (muj nazor:) ale do te bez okynka nejde videt. Mam ji a chybi mi to treba u peceni hranolek. A kamosi maji s okynkem a chvali si to. A neni dobre tu remosku otevirat behem peceni. Je tezke rozhodovani, jestli poridit okynko, nebo ne.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    HE11_KNIGHT:
    Remoska® Prima | Remoska®
    https://www.remoska.eu/cs/remoska-prima
    remoska prima nema ucha, ale ucha jsou soucasti stojanu. Uvnitr je neprilnavy material.
    Nejde prenest na sporak, ale jde prenaset bez nutnosti sloziteho handlovani se stojanem. Zabira nejmin mista ve skrini.

    Remoska® Dua | Remoska®
    https://www.remoska.eu/cs/remoska-dua
    remoska dua ma ucha a ten podstavec, na kterem to stoji, tedy zustane polozeny na stole. Asi muze na sporak (nevim). Uvnitr je nerezova, coz bude prilnavejsi, nez neprilnavy material.

    Remoska® Tria | Remoska®
    https://www.remoska.eu/cs/remoska-tria
    Existuje jeste remoska tria, ktera ma ucha a jde prenest na sporak (src: https://www.remoska.co.uk/pages/faqs ). Zaroven ma uvnitr neprilnavy material. A dostanes k ni i poklicky, takze ji budes moct na sporaku pouzivat i bez zahrivani z vrchu.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    HE11_KNIGHT: já bych to použití na sporáku rozhodně viděla jako značné plus
    jinak bych rozhodně volila model bez okýnka, možná už to dávno vychytali, ale stará verze té velké s okýnkem pod okýnkem prostě nepekla dostatečně
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Ahoj, prosím o radu, které remosce se vyhnout a kterou zaručeně koupit.
    Mám vyhlídlou:

    https://pecici-panve.heureka.cz/remoska-prima-p32f-01/#prehled/

    ale nevím zda je nějaka výhoda navíc (kromě použítí hrnce na plotně) u této:

    https://pecici-panve.heureka.cz/remoska-d52f-10/#recenze/
    XARGH
    XARGH --- ---
    segedin z remosky, tak tri porce, michat kazdejch 20 minut, pak podlevat at to nevyschne:

    punk style:
    1. v remosce smichame 400g plecka na kostky 3cm, pul pytliku zeli, cibuli na kostky,deset deka speku nebo slaniny na kosticky, 2-4 pl sladke papriky, mlety novy koreni 1cl, kmin 1cl, 2-3 bobkove listy, pul bujonove kostky nebo ekvivalent. 200-300ml horke vody,sul 1-2cl
    2. po 1-1,5h pridame necely kelimek smetany 33% ve kterem rozmichame lzici mouky, varime jeste 5 minut
    nebo to same s kysanou smetanou a jogurtem, coz zas tak moc nevarime
    na zaver vareni doladime slanost, opeprime a pridame rovnou petrzel.

    nerd style: smazime maso s cibuli, az se zatahne, pridame slaninku, az se vysmazi, pridame koreni, zamichame odstavime na par minut, pak znova zapneme, podlevame prubezne pri michani vzdy cca panakem kvalitniho vyvaru. zeli pridame az na poslednich 20 minut.

    TRISSIE: ocekavej nizsi teploty 160-180 stupnu udajne, ke zhnednuti a karamelizaci u mrkve co jsem zkousel dochazi. taky to chce parkrat promichat. treba kazdych 20minut. blby je kdyz se ti zacne vrsek pripalovat. to ale poznas po cuchu...
    Bezpečnost potravin A-Z
    https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92038.aspx
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    po dnešním fenomenálním úspěchu s podzimním kuřetem na bramborách (brambory a houby nakrájet na plátky, navrstvit na dno remosky, osolit, otymiánovat, na to osolená a otymiánovaná kuřecí stehna) mě napadlo, že by se asi v remosce dala dělat i moje oblíbená pečená podzimní zelenina... zkoušeli jste to někdo?
    že to změkne, to je jasný, lae bude to i karamelizovat jako v troubě?
    XARGH
    XARGH --- ---
    foccacia s medvedim cesnekem

    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    XARGH: tak mame doufam jednoho remoskare navic...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam