• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JANOSGoogle a Google+


    Dosáhne Google světovlády? Je google už evil, nebo ještě ne? Jak dopadne souboj Google vs Microsoft vs Apple ?

    Všeobecná diskuse o Google jako významné firmě nejen na poli Internetu, Internetové reklamy, software, mobilních technologií (Android), telekomunikací (http://www.google.com/googlevoice/about.html), energetiky (http://news.cnet.com/8301-11128_3-10456435-54.html) a lecčeho dalšího včetně předpovídání budoucnosti (http://thenextweb.com/google/2010/05/04/google-invests-company-predicts-future-coming/) a samořídících se aut..

    K diskusi nad těmito tématy by mělo sloužit toto fórum. Trochu se to zvrhává do diskuse o produktech Google, což jsem původně nezamýšlel, ale OK.
    rozbalit záhlaví
    E2E4
    E2E4 --- ---
    FEDAJKIN: Da se to v google maps - vytvoris si takovou malovanku, umi to cary z bodu a do bodu b a trasy po silnici taky. tusim ze se to jmenuje moje trasy, musis byt prihlasen do google accountu.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    FEDAJKIN: printscreen+paintbrush?
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    Ahoj, nenašel sem relevantnější auditko, tak házim sem, díky za odpověd.

    Potřeal bych na google maps naplánovat trasu, jde mi o to abych měl vizuálně všechny body propojené pro přehlednost, bod A - bod B a jejich spojnice. Po pevnině vpohodě, ale když cestuju po ostrovech, napíše to logicky trasa nenalezena a body to nespojí.

    viz
    Z Tchaj-pej, Tchaj-wan do Puerto-Princesa Subterranean River National Park - Mapy Google
    http://maps.google.com/maps?saddr=Taipei,+Taiwan&daddr=Manila,+Metro+Manila,+Filip%C3%ADny+to:Puerto-Princesa+Subterranean+River+National+Park,+Puerto+Princesa,+MIMAROPA,+Filip%C3%ADny&hl=cs&ie=UTF8&sll=17.705665,120.323183&sspn=27.677325,53.569336&geocode=FQPcfgEdGts-Bymdvdtha6xCNDFLpsuY2kPCwA%3BFVjF3gAdmxI2BymLwx5XA8qXMzEfwWkQddXRaQ%3BFawhmwAdXIYWByGLdSvdeRV79g&oq=puerto&dirflg=w&mra=ls&t=m&z=5

    Lze to nějak ošetřit nebo využít uplně jiný nástroj? Díky!
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    OTZ: Řek bych že to bude tim, Google už nějakou dobu zpátky ustoupil od snahy personalisovat anonymní služby a o to víc hrotí personalizaci k accountu.
    OTZ
    OTZ --- ---
    nn nepřihlášenej
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    OTZ: A máš účet? Translate je pokud vim optimalizovanej vůči uživateli, takže se učí podle toho jak to tam Ty sám zadáváš, ale jen když si loglej - teprve když větší množství lidí začne preferovat určitou versi překladu tak to začne brát systém v potaz i obecně.
    Myslim. Jistej si teď nejsem.
    OTZ
    OTZ --- ---
    zdary, tuší někdo jak funguje g. překladač? když tam navrhnu lepší překlad, tak se nezobrazí ani po F5, to se ještě posílá někam na posouzení?
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    TRIPLT: za jakým účelem?
    Jiný mail (Hotmail např.) si to umí převzít sám, pokud za něco stojí.
    gMail umí sám exportovat kompletní obsah (vč. např. kontaktů) asi dvěma různými způsoby
    EXX
    EXX --- ---
    presmeroval bych si gmail do nejakeho klienta, treba thunderbirth nebo outlook a tam uz se nabizi spousta moznosti presmerovani ne ?
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Zdravim, existuje nejaka moznost jak hromadne stahnout, nebo preposlat stovky zprav? Po jedne bych u toho asi umrel... nemuzu najit zadnou funkci jak vsechno hromadne preposlat/stahnout... Lze to vubec provest? diky ;-)
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    Ahoj, nevíte prosím jaký dopad má youtube kanál do organického vyhledávání Google, když k videím budu sázet neustále podobnou sekvenci klíčových slov. Pochopitelně videa se točí okolo jednoho ústředního tématu.

    Kdybych byl offtopic, můžete mě nakopnout do správného auditka ?

    Dík, Dík !
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    (jinak s Chromem moc nepracuju, ale řek bych že logika bude stejná jako v Opeře - zkus jít do Settings, najít tam search engines a nastavit u nich výchozí adresu na které hledaj - já si takhle musel třeba měnit německou de.wikipedia na en.wikipedia)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    NOGEEK: to mas fuk :) Hlavne ze se bavim ja ;)
    NOGEEK
    NOGEEK --- ---
    SIRLOON: nechapu souvislost?
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    NOGEEK: proc mi to jen pripomnelo otce od te familie co si koupila macbooka co byl cirou nahodou kradenej a fotil si je? :))
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    NOGEEK
    NOGEEK --- ---
    Zdravim potřeboval bych radu, mám MAC SL (koupenej v VB) a Chrome mě pořád ignoruje a vyhledává mi v angličtině nevíte co s tím, dokažu si to přepnout ale nechci pořád přepínat. díky
    EXX
    EXX --- ---
    SIRIEN: jde mi o to ze mi nevyhovuje nahravat alba rucne , proto mam picase aplikaci, bohuzel nedava na vybranou kterej profil chci nakrmit fotkama, resp nedava moznost nakrmit +page
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    EXX: Eh. Nevim jestli sem Tě správně pochopil.
    Máš G+ účet a k tomu máš založenou +Page

    +Page má vlastní piccasa, dostaneš se na něj prostě tak že se přepneš ze soukromého účtu na +Page účet a klikneš na album, jako na normálnim profilu. Odtamtud můžeš normálně nahrávat.

    Pokud máš album na svém soukromém picassa a chceš je převést na +Page, tak to se obávám pokud vim nejde.
    Technicky můžeš nasdílet od sebe album té stránce a ze stránky ho přeposlat přes Share. Ale uznávám že to není z nejelegantnějších a navíc to nebudeš mít v albech té +Page.

    Zkus to napast do feedbacku, byla by to obecně docela příjemná featura.
    EXX
    EXX --- ---
    pouzivate tu nekdo google plus jakozto sluzebni profil ? k prezentaci firmy ?

    Zalozil jsem company profil - chtelo to abych ho zalozil z jiz zalozeneho soukromeho uctu, v cemz jsem nemel problem, ale nevidim ted moc moznost do toho firemniho profilu nahravat fotky pres picasa aplikaci ve ktere vidim jen slozky z toho soukromeho profilu, it sucks - muze mi nekdo v tomto poradit ? opravdu nerad bych to nahraval rucne
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    SIRIEN: Díky, pastovala jsem blbou adesu.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    ALDEMIK: v tom případě zkus "ICAL", ale to sem vživotě nepotřeboval a pokud se nepletu tak to je link kterej to exportuje ve formátu pro Apple, takže by se to tohodle týkat nemělo.
    Teoreticky si to můžeš nastavit jako public a zkusit pak ještě ty veřejné adresy...

    ...ale nedává mi to smysl, pokud to po Tobě chce URL adresu, aby to načetlo Tvůj kalendář, tak by to mělo chtít tuhle private XML, nevím o tom že by vůbec ten kalendář měl nějakou jinou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam