• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JANOSGoogle a Google+
    PECA
    PECA --- ---
    Nedaří se mi vygooglit, je-li nutné být online při platbě Google Pay v kamenném obchodě.
    Ano, můžu to zkusit a také to vyzkouším, ale jestli mám radši počkat, až nebude velká fronta, abych moc nezdržoval... :)
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    Díky moc. Už to funguje. Asi to chtělo par dni, netuším.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ASAFA: já jsem to řešil když měla Nová karta stejně číslo, musel jsem dát úplně jinou kartu
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    Přesně. Stejně jako Nové Internetové Humory - první část názvu je fixní, druhá variabilní se tam mění ze dne na den podle poslední trendy hovadiny, co tim klubem zrovna prolítává :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JANOS: Ma. Zmenis to na "Google" v te casti, ktera se neda menit (a ma nejkou povinnou delku) a do te druhe si muzes psat kazdy den neco jineho.
    JANOS
    JANOS --- ---
    `Jméno klubu je možné změnit pouze jednou ` Ma to cenu?
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    ...někdo by moh škrtnout to Google+ v názvu klubu...
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    MUXX: Vše mám správně, jediné co, měl jsem na nějaký čas fakturační adresu v jiné zemi. Ale teď mi to nebere ani tuto ani tu tu původní...
    MUXX
    MUXX --- ---
    ASAFA: Nebere ti co? Pridavas ji? Aktualizujes ji? Mas jiny cislo nebo stejny cislo? Cvv mas spravne?
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    Ahoj, dostal jsem novou kartu protože byla po expiraci ale Google play mi ji nebere a píše to toto, nemáte někdo zkušenost?

    ZUZU
    ZUZU --- ---
    nejde si nějak naprogramovat do google dokumentů nějaký plugin? třeba i plugin do browseru? resp. neexistuje něco takového? :)
    protože:

    TOMAS3333: ano, to nefunguje protože
    TOMAS3333

    ...a po nějakém čase mě to zase pěkně vytočilo. že je to nepoužitelný pro nějaký větší psaní....
    MVEK
    MVEK --- ---
    Samozřejmě řešením bylo to na chvilku zapnout promazat historii a zase to pozastavit, ale je to na hlavu. Možná je to ale jen špatným překladem do češtiny. Nicméně v rámci zachování nervů jsem už dávno vzdal přepínání do angličtiny u Google, to si taky věčně nepamatoval.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Uniká mi něco, když mi Google při pokusu o smazání údajně navštíveného místa v mapách ve Vaše příspěvky (v browseru na PC) řekne, že abych mohl upravit historii, musím si povolit "Aktivita na webu a v aplikacích"?
    Jak to souvisí? Když už mám povolené ukládání polohy, tak nechápu, proč ho nemůžu smazat (krom toho jsem v daném podniku nebyl, jen poblíž, a chtěl jsem, aby mi nepřekážel v místech, která mohu orecenzovat).
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    aj ked to vyzera tak, ze sa substitution aplikuje az po bielom znaku, takze to asi nebude uzitocne
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    ZUZU: ako hlupe riesenie ktore by ale mohlo fungovat mi pride: Tools -> Preferences -> vypnut smart quotes a do substitution nastavit nieco jak medzera + uvozovky -> medzera + tvoje uvozovky. a potom naopak.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    SIRIEN: no jako psát uvozovky ručně (alt+123) právě nechci, zdržuje to, a to především když píšeš na český klávesnici na ntb kde nemáš numlock. chci, aby když napíšu uvozovky pomocí klávesy " kolem "slova" tak aby mi je to automaticky nahradilo za „český“ (jako to dělá třeba libreoffice, ms word apod.), avšak google doc to nahrazuje za “anglický” - takže technologii na automatický nahrazovánáí má, akorát hledám, jak mu vysvětlit, aby nahrazoval správně pro náš jazyk....
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    ZUZU: vyhrožovat mu že jestli ihned nezačne, tak si to vybingneš?

    (A Bing říká, že alt+123 a alt+147 jsou případně přesně ti ruští mládenci, které si chceš pozvat na pomoc)
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    jak donutit google docs(writer) aby psal český uvozovky?
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    SIRIEN: pravdu díš, když si dám vyhledat samotné "use or", tak mi to taky vrací relevantní výsledky. Předtím jsem do toho vyhledávání zadával navíc ještě jiná slova, tak asi právě těmi byly výsledky omezeny na něco uplně mimo.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    SYNTAX_TERROR: nechci bejt zlej, ale teď sem poslal do Google "or" a "use or" s uvzovkama i bez uvozovek a normálně mi to hodilo zpátky výsledky jako na cokoliv jinýho.

    Ze zájmu sem tam hodil i "cat or dog" a hodilo mi to zpátky výsledky na "cat or dog", tzn. bez operátoru - resp. skutečně výsledky u nichž tam to "or" bylo na pohled bráno jako součást řetězce pro hledaný výsledek, typu "should I buy cat or dog" atp. (a výsledky byly odlišné od pouhého "cat dog")

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam