• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YAVOOCoworkingové centrum
    Informace o nově otevřeném kreativním coworkingovém centru v Praze. Novinky a aktuality z kanclu.
    rozbalit záhlaví
    KERB
    KERB --- ---
    ahoj nějaký coworking na Praze 7?
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    . .zdar. . sedím tady v domě mámy u počítače bráchy , vedle štěká a vyje pes ségry, nejde tiskárna , furt mám pocit , že se mi tu nelíbí a nedaří, není možné se soustředit, jsem tu vlastně jenom na návštěvě a nic mi tu nepatří. . .to by mi nevadilo, ale když oni mi to dávají tolik najevo. . .a to mohu platit , snažit se , ale není to prostě nic pro mne. . já potřebuju být mezi lidmi, mít prostředky k dispozici, radit se o svých bezpočetných nápadech a mít je s kým realizovat. .
    . . tak to jsem asi ideální zájemce o coworking?. .
    CHUNCAI
    CHUNCAI --- ---
    Pojďte k nám pracovat - sdílený prostor pro kreativní lidi na volné noze: Pojďte k nám pracovat na Praze 10, Kozácká 10 - v populární oblasti Krymské, minutu od Grébovky - http://www.bezrealitky.cz/nemovitosti-byty-domy/309549-nabidka-pronajem-kancelare-kozacka-praha

    Facebook: https://www.facebook.com/ArtekPragueCoworking
    LOOKASH_II
    LOOKASH_II --- ---
    I umeni muze byt pro nekoho prace, tak snad to tu nebude uplne OT novy co-kreativni prostor - http://www.ateliersvetozor.cz
    SIN
    SIN --- ---
    Nový Desk Room (Praha, Pardubice) newsletter se zajímavou nabídkou: TÝDEN ZDARMA v Desk Roomu na vyzkoušení práce mimo domov ve sdílené kanceláři. Stačí se předem domluvit. Podrobnosti: http://eepurl.com/xzb6f
    SIN
    SIN --- ---
    Aktuální přehled coworkingu v ČR včetně fotek infa: http://navolnenoze.cz/blog/coworkingy/
    SIN
    SIN --- ---
    Lednový newsletter coworkingu Desk Room k nalezení zde: http://eepurl.com/tIffn
    Týden otevřených dveří v několika coworking prostorech.
    Pak taky Lokus workspace coworking má nové prostory ve Slezské na Vinohradech.
    SIN
    SIN --- ---
    YANINNA: Osobně jsem nebyl, ale kamarád říkal, že je to hodně velký, pěkný a zatím dost prázdný. Že je to dost stranou od centra města. Ale snaží se a pořádají zajímavé akce.
    YANINNA
    YANINNA --- ---
    Víte že v Ostravě je taky coworkingové centrum? http://www.vivaostrava.cz/ stranky jsou momentálně v úpravě, ale vřele doporučuju. Popřípadě, byli jste? Jaký máte názor?
    SIN
    SIN --- ---
    Pro zajímavost newsletter jednoho s pražských coworkingů www.deskroom.cz: http://eepurl.com/ruHUL
    SIN
    SIN --- ---
    ZAZULE: Ahoj, přečetl jsem si tvůj příspěvek na blogu a můžu mluvit za dva coworkingy - Desk Room (Malá Strana) a Locus Workspace (Václavské nám.). V obou mají lidi svoje dovezené monitory.

    U nás v Desk Roomu je programátor se dvěma monitory :) v Locusu jsem viděl monitor i k MACu, které jsou tam pořád i k půjčení myslím... Na obou místech se můžeš domluvit s provozovateli a dostaneš zamykací skříňku.

    Můžeš mít jen svoje trvalé pracovní místo, většinou záleží na členství, které si zaplatíš a většinou se domluvíš na lepších podmínkách. Doporučuju přijít osobně a vyzkoušet.
    ZAZULE
    ZAZULE --- ---
    Docela ráda bych občas zašla do coworking centra, ale mám s tím problém. Čtěte proč nepracuji v coworking centru.
    SIN
    SIN --- ---
    Zdravím, nevím jaký je aktuální stav coworkingu Creators, slyšel jsem o tom, že tenhle coworkingový projekt skončil, je to pravda?

    Situace s coworkingem nejen v Praze se rapidně zlepšila a je o čem se bavit, na čem stavět komunitu. V současnosti jsem členem dvou coworkingů a v jednom pomáhám. Měl bych tedy zájem tohle fórum rozvíjet, případně převzít.

    Hodně často je coworking v ČR zaměňován se sdílenou kanceláří, což není úplně pravda, protože coworking se snaží budovat komunitu a podporovat společné akce, propojovat jednotlivé členy i firmy.

    Jak jsem psal, coworkingů v Praze přibylo. V současné době vím o zhruba 5 nebo 6 a jsou různých typů od zmíněného HUBu po komornější a atmosférou poměrně dost odlišných. Také jsou coworkingy v Brně, Ostravě, Pardubicích a Písku. V Plzni se coworking připravuje. Existuje program Coworking Visa, který umožňuje při zaplaceném členství v jednom coworkingu strávit část času v jiném, který je také zařazen v Coworking Visa.

    Budu rád, když to tu ožije a podělíme se o názory a nápady. :)
    LOOKASH_II
    LOOKASH_II --- ---
    Zrovna dneska sedim v hubu, je to presne jak rikas, bude to tady asi trochu namesti az se zacnou tocit lidi, ale zatim je to tu docela fajn, svetle vzdusne, prijemna slecna na barku atd. :) Rad se brzy zajdu podivat i k vam.
    YAVOO
    YAVOO --- ---
    Sám také nabízím možnost si Creators vyzkoušet http://www.creators.cz/opendays.htm
    YAVOO
    YAVOO --- ---
    S lidmi z Hubu se nyní scházím a po počátečním strachu z konkurence teď víme, že jde o dost jiné koncepty. Hub se snaží točit velké množství lidí, cca 150 a i přes obrovskou fluktuaci vytváří podmínky k seznamování. Já bych rád v kanceláři udržel lidi z blízkých oborů designu, vývoje software a marketingu a vytvořil si stálejší základnu, pro dlouhodobější spolupráci. Sám plánuji Hub navštěvovat právě z důvodu snadného seznámení s mnoha zajímavými kontakty, ovšem klid pro práci se snažím vytvořit v Creators.
    LOOKASH_II
    LOOKASH_II --- ---
    YAVOO: Zrovna hledam novy kanclik :) Narazil jsem prave na creators a hub. Potrebuju tak 1-2x do tejdne kdyz jedu do mesta si moct nekam na celej den sednout a (bohuzel) vetsinou v klidu pracovat.
    Creators mi pripada komornejsi a vic pracovni, kdezto hub na me pusobi jako takovej hype kam se natahnou vsichni "lidicky z fejsbucku" tak mam z toho trochu obavy ;)
    Delam vzdalene Oracle DBA, myslis ze je to vhodna kombinace k lidem ktery se ucastnej creators? V kazdym pripade se chci zajit pred koncem cervna dokud je to zadara do Hubu mrknout a podle toho uvidim jesi je to tam vhodny nebo ne.
    YAVOO
    YAVOO --- ---
    Děkuji, Webtrh jsem již zkoušel přes diskuzi, stejné kategorie jako "konkurence" a přesto zcela bez odezvy, za jakoukoliv podporu budu vděčný.
    RETAL
    RETAL --- ---
    Vypadá to dobře. Držím palce, ať se to rozjede a je to dlouhodobě úspěšné.
    Můžete o tom napsat také na Webtrhu (webtrh.cz // disclaimer: který provozuju).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam