• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YAVOOCoworkingové centrum
    SIN
    SIN --- ---
    Lednový newsletter coworkingu Desk Room k nalezení zde: http://eepurl.com/tIffn
    Týden otevřených dveří v několika coworking prostorech.
    Pak taky Lokus workspace coworking má nové prostory ve Slezské na Vinohradech.
    SIN
    SIN --- ---
    YANINNA: Osobně jsem nebyl, ale kamarád říkal, že je to hodně velký, pěkný a zatím dost prázdný. Že je to dost stranou od centra města. Ale snaží se a pořádají zajímavé akce.
    YANINNA
    YANINNA --- ---
    Víte že v Ostravě je taky coworkingové centrum? http://www.vivaostrava.cz/ stranky jsou momentálně v úpravě, ale vřele doporučuju. Popřípadě, byli jste? Jaký máte názor?
    SIN
    SIN --- ---
    Pro zajímavost newsletter jednoho s pražských coworkingů www.deskroom.cz: http://eepurl.com/ruHUL
    SIN
    SIN --- ---
    ZAZULE: Ahoj, přečetl jsem si tvůj příspěvek na blogu a můžu mluvit za dva coworkingy - Desk Room (Malá Strana) a Locus Workspace (Václavské nám.). V obou mají lidi svoje dovezené monitory.

    U nás v Desk Roomu je programátor se dvěma monitory :) v Locusu jsem viděl monitor i k MACu, které jsou tam pořád i k půjčení myslím... Na obou místech se můžeš domluvit s provozovateli a dostaneš zamykací skříňku.

    Můžeš mít jen svoje trvalé pracovní místo, většinou záleží na členství, které si zaplatíš a většinou se domluvíš na lepších podmínkách. Doporučuju přijít osobně a vyzkoušet.
    ZAZULE
    ZAZULE --- ---
    Docela ráda bych občas zašla do coworking centra, ale mám s tím problém. Čtěte proč nepracuji v coworking centru.
    SIN
    SIN --- ---
    Zdravím, nevím jaký je aktuální stav coworkingu Creators, slyšel jsem o tom, že tenhle coworkingový projekt skončil, je to pravda?

    Situace s coworkingem nejen v Praze se rapidně zlepšila a je o čem se bavit, na čem stavět komunitu. V současnosti jsem členem dvou coworkingů a v jednom pomáhám. Měl bych tedy zájem tohle fórum rozvíjet, případně převzít.

    Hodně často je coworking v ČR zaměňován se sdílenou kanceláří, což není úplně pravda, protože coworking se snaží budovat komunitu a podporovat společné akce, propojovat jednotlivé členy i firmy.

    Jak jsem psal, coworkingů v Praze přibylo. V současné době vím o zhruba 5 nebo 6 a jsou různých typů od zmíněného HUBu po komornější a atmosférou poměrně dost odlišných. Také jsou coworkingy v Brně, Ostravě, Pardubicích a Písku. V Plzni se coworking připravuje. Existuje program Coworking Visa, který umožňuje při zaplaceném členství v jednom coworkingu strávit část času v jiném, který je také zařazen v Coworking Visa.

    Budu rád, když to tu ožije a podělíme se o názory a nápady. :)
    LOOKASH_II
    LOOKASH_II --- ---
    Zrovna dneska sedim v hubu, je to presne jak rikas, bude to tady asi trochu namesti az se zacnou tocit lidi, ale zatim je to tu docela fajn, svetle vzdusne, prijemna slecna na barku atd. :) Rad se brzy zajdu podivat i k vam.
    YAVOO
    YAVOO --- ---
    Sám také nabízím možnost si Creators vyzkoušet http://www.creators.cz/opendays.htm
    YAVOO
    YAVOO --- ---
    S lidmi z Hubu se nyní scházím a po počátečním strachu z konkurence teď víme, že jde o dost jiné koncepty. Hub se snaží točit velké množství lidí, cca 150 a i přes obrovskou fluktuaci vytváří podmínky k seznamování. Já bych rád v kanceláři udržel lidi z blízkých oborů designu, vývoje software a marketingu a vytvořil si stálejší základnu, pro dlouhodobější spolupráci. Sám plánuji Hub navštěvovat právě z důvodu snadného seznámení s mnoha zajímavými kontakty, ovšem klid pro práci se snažím vytvořit v Creators.
    LOOKASH_II
    LOOKASH_II --- ---
    YAVOO: Zrovna hledam novy kanclik :) Narazil jsem prave na creators a hub. Potrebuju tak 1-2x do tejdne kdyz jedu do mesta si moct nekam na celej den sednout a (bohuzel) vetsinou v klidu pracovat.
    Creators mi pripada komornejsi a vic pracovni, kdezto hub na me pusobi jako takovej hype kam se natahnou vsichni "lidicky z fejsbucku" tak mam z toho trochu obavy ;)
    Delam vzdalene Oracle DBA, myslis ze je to vhodna kombinace k lidem ktery se ucastnej creators? V kazdym pripade se chci zajit pred koncem cervna dokud je to zadara do Hubu mrknout a podle toho uvidim jesi je to tam vhodny nebo ne.
    YAVOO
    YAVOO --- ---
    Děkuji, Webtrh jsem již zkoušel přes diskuzi, stejné kategorie jako "konkurence" a přesto zcela bez odezvy, za jakoukoliv podporu budu vděčný.
    RETAL
    RETAL --- ---
    Vypadá to dobře. Držím palce, ať se to rozjede a je to dlouhodobě úspěšné.
    Můžete o tom napsat také na Webtrhu (webtrh.cz // disclaimer: který provozuju).
    YAVOO
    YAVOO --- ---
    A také bych mohl uvést adresu projektu:) www.creators.cz
    YAVOO
    YAVOO --- ---
    K otázce k pravidlu.. jde pouze o to si být vědom, že si nepronajímáte vlastní uzavřenou kancelář kvůli soukromí, to může onen freelancer zůstat doma, ale určitě to neznamená, že bude člověk od rána do večera rušen... no asi to vyhodím. Akce se plánují převážně kolem podnikání, daně, účetníctví, ale i gtd, prezentace graf. programů,.. bude zajišťováno podle zájmu
    YAVOO
    YAVOO --- ---
    Hezký den, jde o Creators na Náměstí Míru. Vím o dalších třech, kdy jedno ještě není v provozu a jedno otevřelo někdy v předcházejících dnech. "Kreativní" z důvodu oborů v kterých lidé zde pracující podnikají (grafika, webdesign, programování, marketing, copywriting,..) Naplnit centrum absolutně kýmkoliv jistě může vygenerovat nějaký obchodní vztah, ale pravděpodobně jednorázový a bude to bloudění v kruhu, k tomu považuju ideálnější Jelly které pořádá Dave z The Works kdy pracují společně jen cca 2x do měsíce a je v tom větší fluktuace lidí. Tady se budu snažit udržet tedy určité odvětví lidí a pokud možno dlouhodoběji, protože je domluveny další spolupráce s většími firmami, které běžně zaměstnávají freelancery, ale mají problémy se spolehlivostí. Proto pokud nebude člověk uplně vytížený, může se tu dostat k dalším zakázkám a to i větším, než které si může dovolit jako jednotlivec. Takže stejně tak jako hledám lidi, keteří budou prostor sdílet se sami nachází firmy, které by lidí zde využili. Má to přeci jen trochu vliv pozvat klienty domu, kavárny, a nebo hezké kanceláře..
    RETAL
    RETAL --- ---
    To vypadá zajímavě.
    Co si mám představit pod pravidlem
    "Můžete být požádáni kýmkoliv o pomoc, či spolupráci a stejně tak vy můžete žádat o pomoc jiného člena."?
    A jaké přednášky nebo workshopy plánujete?
    RETAL
    RETAL --- ---
    V Praze jsou coworkingy nejméně tři. O který jde?
    Proč ho nazýváš "kreativní coworkingové centrum"?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam