KAZMON: Diky moc za nazor, kazdy ruzny pohled se hodi! Obzvlast od nekoho, kdo tomu rozumi, coz ja rozhodne nejsem :)
Take mi tam toho prijde dost, ale kdyz se podivam na rozplanovani kazde te casti zvlast, tak mi davaji smysl:
* pergola/venkovni kuchyn/sezeni
* stinny prostor "vpravo" na cteni v klidu (s drevenymi lavickami)
* piskoviste a travnik na hrani a aktivity (oddeleny od pergoly temi travami a kytkami ve sterku)
* strom v travniku jako pekny soliter ktery navic stini okno do koupelny kam je jinak videt od sousedu (mam vanu u okna abych se mohl koukat ven a vsechny okna jsou jen 40cm od zeme)
Sezeni na tom prostoru vlevo jsme museli hodne zredukovat oproti tomuto navrhu (jedna se o strechu garaze pro hosty, mala nosnost) na jen dva kvetinace z peti a jednu lavicku. Plus betonove dlazdice jsme museli kvuli vaze nahradit dubovym "chodnickem"
Dlazba na piskovisti je aby se pres nej dalo prejit na travnik, kam se jinak neda dostat a aby vsichni chodili piskem se mi nezdalo vhodne.
Ptaci lazen je jen maly kus nabytku ktery si tam asi pak osadime mi, nejake krmitko nebo tak, jen maly detail ktery nebude soucasti dodavky :)
Vysadbe vubec nerozumim, ale konzultoval jsem konkretni seznam rostlin co tam ma byt a pry (potvrzeno odborniky) vyhovuje mym pozadavkum na minimalni udrzbu. Nechtel jsem travnik ode zdi ke zdi, tohle mi prijde tak hezky ohranicene.
KAZMON: muzu se zeptat proc je to risk? Ten strom co tam je by mela byt nejaka catalpa ktera ma vyrust jen do 3-4m coz mi prislo idealni.
jeste jednou diky moc za nazor.