• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAZMONGREEN BUILDERS - Zahrada - návody na zakládání a údržbu zahrad - rady a řešení, ptejte se, podělte se o své zkušenosti
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAZMON: vyřídím to té pitomé jabloni, co roste v nejhorším místě před barákem, že je to pro ni fatální a že by měla chcípnout :-)
    (nechce se jí, potvoře... jediná větší výsadbová chyba, které jsem se dopustila, měla tam být okrasná normální, jenže jsem se umanula na hezkou převislou a teď mi šikanuje růže. zbavila bych se jí, ale čím víc ji stříhám, tím je krásnější a to mi prostě nedá takovou dát pryč)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KAZMON: nj,ale kam s tim bordelem? Vetsina tehle satelitu ma stejne jen travu,max tuji u plotu...
    KAZMON
    KAZMON --- ---
    Tak ta idea je ten stavební bordel, sutě a podobnej šmorajz z ty zahrady dostat pryč a celkově zvelebovat a to pokud možno plošně, okolo toho půl metru. Vyměnit si mísu při výsadbě je krátkozrakost jelikož cement v zemině je pro rostliny fatální..
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    TRISSIE: jasne,nebo treba kdyz mas pod domem pisek,tak se vykope proda,podruhy na tom vydelas kdyz to zavezes bordelem a potreti kdyz to prodas na parcely :-).
    Ale tak princip je jasny,davat skrivku zvlast
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LINKOS: no, třeba u nás to bylo tak, že developer tu svrchní vrstvu stáhnul, prodal, a po dokončení stavebních prací na vrstvu stavebního bordelu nahrnul vrstvičku jílu.
    Moc super... doteď taháme ven rozbité tašky, kdykoli chceme něco zasadit :-(
    KAZMON
    KAZMON --- ---
    LINKOS: Aha, tak to potom jo, teď uz tomu rozumím a souhlasím...
    tady v tom případě uz je pravděpodobně po boji a bude třeba výměna
    KAZMON
    KAZMON --- ---
    LINKOS: Mimochodem ornice ( chápu jako typickou polní hutnou hnedozem ) je na trávník nevhodná kvůli obsahu vápníku jelikož tráva potřebuje větší množství vápníku používá se prave správně cernozem smichana s kremicitym pískem a kompostem zadnej jinej fígl v tom není
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KAZMON: to neni nejaky muj napad,to se bezne dela,treba i kdyz stavis dalnici,tak to nejkvalitnejsi jde bokem
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KAZMON: nez zacnes stavet,strhnes ornici co je na miste kde bude stat dum a da se zvlast nez vykopana spodina ze zakladu. Stejne tak kdyz planujes nekde zvednout teren o pul metru,tak ornici strhnes,navezes tam navazku a na vrch das ornici zpet.
    KAZMON
    KAZMON --- ---
    LINKOS: Prosimtebe mohl by si upřesnit tenhle nápad? Ja tomu vůbec nerozumím co si mám pod tvymi slovy v tomto případě představit
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    VOJTAM: jinak spravne je ze se strhne ornice a da se zvlast. Ta pak prijde nahoru, po konecnych upravach,nebude zakopana pul metru pod zemi a nebude potreba schanet tolik kompostu atd...
    KAZMON
    KAZMON --- ---
    VOJTAM: Jestli tam bude jenom tráva tak stačí okolo 15 Cm, ale pokud je tam vyloženě špatná zem tak bych doporučil vyměnit do půl metru s tím l, že vrchních 15 Cm nějaká směs křemičitého písku, kompostu a zeminy...
    VOJTAM
    VOJTAM --- ---
    Ahoj,
    máte někdo zkušenost kolik cm je potřeba kvalitní zeminy abych mohl založit trávník?
    (Popíšu situaci: máme novostavbu a okolí jsme vyrovnali vykopanou zeminou ze základů a jímky, bohužel země je jako písek a absolutně neúrodná, takže na to budu muset navézt černozem z kompostárny, jenom potřebuju spočítat kolik.
    Díky
    KAZMON
    KAZMON --- ---
    KUTAS: Tam záleží na okolnostech pokud tam je hodně jilu tak klasická drenaz pomoct nemusí jak píše linkos.. tam by třeba mohla
    Fungovat ta turba co by do sebe tu prebytecnout vlhkost nasala chce to znát podrobnosti jaká rostlina jestli je tam automatická zavlaha a tak co nejvíc detailu
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    KAZMON: takže klasická drenáž
    KAZMON
    KAZMON --- ---
    KAZMON: Jednoduše podle podmínek stačí třeba jen promichat s hrubým pískem štěrk turba drenaz potřeboval bych vedet jak to tam vypadá
    KAZMON
    KAZMON --- ---
    KAZMON: Nadbytečnou vlhkost bych řešil tím provzdusnenim nějaký medium co to vyvetra... nějaký podrobnosti ?
    KAZMON
    KAZMON --- ---
    KUTAS: Ze sem psal celou dobu
    Sipat a správně je sypat ,)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    KAZMON: nerozumím sypat? :) Jinak nešlo mi o nedostatečnou vlhkost, ale o nadbytečnou.
    KAZMON
    KAZMON --- ---
    KUTAS: Vidíš sypat je s tvrdý y :)

Jinak jo je tu ten odkaz na tu mykorhyzni směs, ale tam je třeba dělat to při zasazení
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam