• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    pochlubím se tady, když jsme u NEjídla.
    Včera jsme se vydali na velký nákup do Globusu a v celém plném koši za 3,5 tis. bylo jedno jediné maličké nejídlo (pochoutka pro muže). Ostatní byly ze tříčtvrtin základní suroviny a zbytek kvalitní llehce zpracované jídlo (jogurty, sýry apod.).

To by chtělo oskenovat účtenku :D
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MALKE: Dobrá máma JE tragická.
    TAPINA: Absolutní souhlas - šmejdy a náhražky normálního jídla POTŘEBUJÍ reklamy a líbivé obaly, jinak by neměly šanci na trhu uspět.. smutné je, že velká část lidí se živí pouze tímto "nejídlem" a základní potraviny znají tak možná v podobě jablka ke svačině pro děti..
    AIJA
    AIJA --- ---
    Docela by mne zajímalo co je už vrásčitý obličej a co ještě ne...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    V reklamách musí být to, co by člověk zdravým úsudkem prostě nekoupila. Nic, co je v reklamách, není zdravé. Od polotovarů Knorr a škorobvých jogurtů, přes čokoládové tyčinky a hubnoucí nápoje, až po granule Pedigree a Friskies. Reklamy jsou cílené na lidi, kteří nechtějí nad nákupy přemýšlet a vezmou to, co se jim nejvíc vnucuje. Takové věci nemusí být dobré ani kvalitní a i tak budou prodávané.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ELIZHANNAH: v reklamních blocích se střídají ty reklamy, pro které je zaplacený reklamní prostor. Pravda, před 89. šla reklama na med a nebo zelný salát, ale v současnosti výrobci základních potravin sahají po jiných marketingových nástrojích než po televizní reklamě.
    MALKE
    MALKE --- ---
    BLONDYNKA:

ELIZHANNAH: Jestli vidíš jenom tyhle reklamy, máš asi jinou televizi:)) Nicméně ano, reklama na mrkev moc častá nebývá. IMO je to téma na studii, ne na pár řádků v diskusi... má to spoustu aspektů včetně lidské touhy po slasti, popírání, že by na tom bylo něco špatného ("jak do nich dostaneme brambůrky? - svážeme to s něčím příjemným" - stejný princip jako ty veselé scény z baru u chlastu, dávná reklama "moje parta - moje Petra" a tak), a zároveň touhy vyrovnat se modlám zábavního průmyslu (on málokdo může vypadat jako Angelina Jolie, s pytlíkem brambůrků už vůbec ne) a touha po jednoduché cestě... Zkrátka: ty reklamy se snaží prodat lidem něco tím, že jim sdělují "máš právo jíst junk food, kil se můžeš jednoduše zbavit".

Že by to bylo hned vedle sebe, jsem si nevšimla, a stejně tak vídám reklamy na jiné potraviny (mlíko, jogurty - ok, Dobrá máma není zrovna vzor zdravého jídla, ale tragické mi to taky nepřipadá), ale možná se na to jenom dostatečně nesoustředím, neb to nijak zvlášť nesleduju.

(Ale to je jenom nához, v žádném případě nějaké vysvětlení, to by chtělo spíš psychologa a sociologa...)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Mohli byste mi někdo svým moudrým vhledem něco vysvětlit? Jak je možné, že se v televizních reklamních blocích vcelku pravidelně střídají reklamy na junk food (nějaké čokoládové tyčinky apod.) a reklamy na různé přípravky na hubnutí? Fakt je to hned vedle sebe. Jako by na světě neexistovalo nic jiného než se cpát sladkým a pak to zase obtížně shazovat a pak to zase zajíst sladkým... trochu na hlavu.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    opet dekompenzace online :)
    No, mozna kdyz se clovek vyleva na tech internetech, tak je pak hubeny, nebo mu nevznika Kummerspeck - Spek ktery clovek nabere, kdyz zajida negativni emoce. Viz tenhle vesely clanek
    9 Foreign Words the English Language Desperately Needs | Cracked.com
    http://www.cracked.com/article_19695_9-foreign-words-english-language-desperately-needs.html
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MANXX: Nevím, které fotky máš na mysli, ale kritika mě nijak netrápí, klidně si jí užijte dosyta.
    K tvým "nenápadně" podsouvaným poznámkám o dietách a cvičení atd. bych jen řekla, že dost pochybuji, že bys měla jakékoli osobní zkušenosti s tím, jak působí na obličej cvičení, žeano.
    A opravdu hodně pochybuju o tom, že bys dokázala konkrétně označit nějakou mnou tvrzenou nepravdu o mých vráskách. To je asi tak všechno, co se k tomu dá říct.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    POZITRON: A v čem? A proč?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: tak jako nejsi v pohodě, je všechno náročnější, všechno víc bolí. Ale zjevně, když se tím člověk nenechá omezit a zatne se, tak má po zhubnutí kondici jak býk. Takže na zlepšení kondice doporučuji, na pět let přiberte 30 kilo a pak to zhubněte, fakt to funguje :-DDDDD
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: taky jsem dělala a dělám silový trojboj dvě hodiny tréninku třikrát týdně, teď k tomu mám ještě dvakrat týdně heaty (dítě mi večer na trojboj hlídá manžel nebo máme chůvu a na heatech mají hlídání). Opravdu je to možný, stejně tak, že kromě těhotenství jsem měla vždy nízký tlak, ač jsem tlustá a prťavá. Srdce v normě, cukr v normě, cholesterol v normě. Ale v těhotenství jsem teda měla bolesti značný.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: já chodila na tůry po Slovenském ráji s batohem na zádech ve 115 kg;-) dovolený pochodováním po okolí, dvacet kiláků denně (ovšem v té době večer taky sedm plzní a nějaký chipsy). Na akcích jsem tancovala klidně víkend v kuse apod., ale zase k ránu hody u MacDonalda, piva a panáků nepočítaně atd. atd. atd.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: tady nejde o funění nebo subjektivní pocit - ano, zadejchávala jsem se, bylo mi blbě, všechno mě bolelo, ale musela jsem prostě vydržet všechno, jako bych tlustá nebyla, jelikož jsem si řekla, že když už jsem tlustý čuně, ty děti tím trpět nebudou a maminka s nima bude všechno podnikat, jako by neměla 30 kilo navrch. Takže jsme jezdili na hory a chodili po túrách a výletech a já jsem to prostě musela zvládat, ať mi bylo sebehůř. Chodila jsem i na dětské plavání, ačkoliv jsem se v plavkách propadala hanbou.

No a teď, když ze mě opadlo to sádlo, tak je zcela objektivně vidět, že mám větší svaly a celkově lepší kondici než při stejné hmotnosti, ale před přibráním.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: zalezi na tom, jestli tam mas i svalovou hmotu, ja s pohybem problem nikdy problem nemela, tak me to nikdy nijak neomezovalo, az v tehotenstvi, to bylo peklo.

Jinak paní sice stále neverim,ale respekt a preju ji, aby ji to vydrzelo, jak jsem napsala uz dneska, nezalezi na tom, cim to posrala a za jak dlouho, ale ze to chce napravit a to se pocita:-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TAPINA: S tou kondicí to mimochodem funguje i naopak - teda pokud samozřejmě člověk jako tlustej jenom neležel na gauči. Musela jsem všechno zvládat, jako kdybych obézní nebyla, věnovat se dětem, podnikat s nima výpravy, tahat zátěže atd.... prostě slušnej fyzickej zápřah bez ohledu na to, že tahám obří váhu. A to byste nevěřili, v jaký jsem teďka kondici!
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: dobře to dopadlo, za tři roky to shodila, ani nevěděla jak, její holčička je hyperaktivní a hrozný šídlo. Ale má dodnes cukrovku, nevím, jestli to souvisí, ale asi jo.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: už jsem se chtěla ohradit :-) protože jo, v minulosti jsem žrala jako prase, chlastala jako prase, dělala neskutečný kraviny, ale v tom těhotenství jsem se fakt snažila, chtěla jsem dělat všechno správně a nevyšlo mi to. Ale říkám si, že je to jedno, proč člověk přibral, hlavně, že to řeší a teď se mi to konečně daří, za chvíli pokořím ten magickej metrák a pak už vím, že je to veselejší, lidi si všímaj, chválej, koupím si nějaký hezký věci a samá pozitiva a jistoty :-) Ale tohle lhaní si do kapsy je kontraproduktivní, připomíná mi to Švejka:"stala se mi ta nehoda, že jsem se ožral jako prase":-D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: to nepomohlo, cukrovka atd. atd. atd., rozhodně jí neomlouvám, ale aby někdo přibral v těhotenství 100 kg, to si fakt nedokážu představit, zvláště, když ve III.trimestru to do sebe nenatlačí ve velkým množství ani velkej žrout.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: já jsem po antipsychotikách přibrala přes 30 kg, ale pokud budu sama k sobě upřímná, tak v tom jely takový hovězí nápady, že jako budu jíst třikrát denně jenom jednu vaničku tvarohu, to nepřineslo kýžený efekt, tak jsem se naštvala a přežírala se apod.
    Ale ta ženská nejdřív tvrdila,že ztloustla těhotenstvím a to vím, že jedna známá sice ztloustla 60 kg, ale to byla na rizikáči s nohama hore a z frustrace futrovala a futrovala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam