• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MALKE
    MALKE --- ---
    TALENKA: Ono na jednu stranu člověk nemůže čekat, že v klubu o obezitě někdo bude McD nebo KFC hájit, ale na druhou stranu... Já si myslím, že člověk by měl mít zdravé návyky v tom smyslu, že KFC se nežere denně, je to nouzovka, ne pochoutka. Osobně ani u jednoho nejím, protože McD mi vždycky přišel hnusný a smrdí to tam - respektive, abych nekecala, tak za poslední rok jsem měla tuším dvakrát zmrzlinu s lentilkama -, a po KFC mě pálí žáha, pámbu ví, co do toho cpou. (Tak jednou za půl roku jím u Burger King.) Ale nic se nemá přehánět, pokud člověk netrpí nadváhou nebo něčím, co by ve SPORADICKÉ konzumaci tohohle typu jídla bránilo, tak bych z toho nedělala největší zlo lidstva. Největší zlo lidstva je nedostatek smyslu pro míru, ne existence smaženého kuřete.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KOCHANSKA_CH: v tom případě na výlet si taky dělám lepeňáka z knackerbrotů a většinou si vezmu ovoce a třeba očištěnou papriku, synovi vezmu do mističky příkrm, je-li někde možnost to nechat ohřát nebo ovoce s jogurtem a keksíky.
    ELIZHANNAH: no jo, to ona vám ty lepeňáky zavíděla :-)
    TALENKA: já mám kfc vedle baráku a úplně mě to deptá, jak děti z nedaleké školy vždy míří tam a jak vypadají :-(
    TALENKA
    TALENKA --- ---
    Asi budu smažena v ohni pekelném, ale zrovna minulý týden jsem byla se dvěma třídami sedmáků v Brně. Poznamenám: učím na škole v městyse v Moravském krasu. Měli jsme možnost dát 20 minut rozchod, než půjdeme na vlak. Dali jsme ho na Svoboďáku. A ano, 90% dětí se rozběhlo do KFC neo do Meka. Zbytek si v Omeze koupil zmrzlinu! a nechal si vysvětlit, jak se na Lulinovi určuje čas :) A já jim toho meka a KFC dopřála, protože vím, že to pro ně byl velký zážitek, ke kterému se jinak dlouho nedostanou (není kde) a že se mezi svými vrstevníky necítí out, protože si sami objednali u Meka hranolky. Nechodí tam tak často, aby je to poznamenalo, spíš je zničí energy drinky, které nezávisle na mekovi chlemtají v neuvěřitelném množství a rodiče jim to povolují :-/ A až ta pekelná puberta se svou stádností skončí, sami dojdou k tomu, že je to drek (i když twistera si ráda dám :)). A nebo taky ne.
    A co se financí týká - myslím, že pokud se venkovské dítě vydá do města, ti rodiče, pokud nejsou totálně mimo, s tím počítat musejí. A podle dětí se zdá, že počítají...
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KOCHANSKA_CH: byla štíhlá, ale hrozně protivná, takže asi hladová :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ELIZHANNAH: Výchovné. :-) A byla štíhlá a nehladová?
    AIJA
    AIJA --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    Jo to někdy taky proběhne. Ale u Muchy už to není ono, tak krapet sabotujeme i okolí...
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KOCHANSKA_CH: tyjo... tím výrazem jsi mi něco připomněla. V prváku na střední se nám jedna učitelka posmívala, že máme na svačinu lepeňáky. Výsledek byl ten, že většina začala házet svačiny do koše a místo toho kouřili cigára, druhá polovina začala přežívat o nízkotučných jogurtech. Jinak ona sama nám vyprávěla, jak si sem tam dá to cigárko, aby neměla hlad a byla štíhlá. Skvělý příklad do života.
    GALE
    GALE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Toasty dělám taky. Dál ovoce a zeleninu, co se dá sníst bez opatlání a musli tyčinky.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    AIJA: My zas provozujem gastroturistiku. Od hospody k hospodě.
    AIJA
    AIJA --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    Výlet za Ochoz a my se vraceli o půlnoci, nělteří tam i spali. My to nemáme tak, že by se každý dusil něčí svým a nerozdělil se...:-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    AIJA: Žranica nebo výlet? :-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    AIJA:
    ...a krabiček různé zeleniny a ovoce se taky sešlo...
    AIJA
    AIJA --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    My obvykle máme někde s někým sraz a buď se jde na oběd nebo každý něco vezme a udělá se někde u lesa banket :-)
    Minulou neděli jsem brala šneky...malé pizzy, jeden kamarád vzal domácí zaječí paštiku, druhý tlačenku a jitrnice, cibuli a hořčiči, chleba a někdo domácí klobásky...všichni jedli všechno :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    VALENTINA: Aha, to je možná moravismus. Dva chleby slepené k sobě něčím vhodným a často i něčím proložené. :-)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---

KOCHANSKA_CH: co je lepeňák?
    já dělám sobě a dětem nějakou obloženou houstičku se sýrem nebo šunkou a zeleninu, klidně celou krabičku nakrájené zeleniny-okurka, mrkev, rajčata, atd.
    manželovi, když mám čas, udělám ten řízek:)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    A co si děláte na svačiny na výlet teď? :-) Já si zapeču tousty nebo nachystám lepeňáka. S řízkama si kuchyň nesviním a stejně obecně maso ve starých rohlíkách nemusím.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    VALENTINA: aha, tak řízky si pamatuju, kus trvanlivého salámu taky, taveňák ani vlnky či vajíčka natvrdo naštěstí ne :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    Štíři na grilu. V Česku poprvé a jen pro deset nejodvážnějších - iDNES.cz
    http://brno.idnes.cz/clanek.aspx?c=A120301_153256_hobby-domov_bma
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MANXX: ja kdyz sem cestovala kamsi do dalekych krajin (Island), brala jsem sebou kus suchyho salamu. Protoze je to tradice. A bylo to zrovna obdobi,m kdy bylo s potravinama pruser, ze se nikam vozit nesmely :D
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    TAPINA: každopádně ne každý to asi s řízkem má jako ty, protože manžel po mně naopak vždycky chce řízky, když někam jedem:) Vajíčka si ještě pamatuju taky, ty nám dávali na táboře a taky kus suchého salámu a Vlnky, ještě pravda někdy trojuhelníček taveňáku...no mňamka:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nevím, kde se vzala v generaci našich rodičů ta představa, že řízek je vhodné jídlo k zabalení na cesty. Je to mastné, zastudena hnusné, je to jídlo, které se má čerstvé dát na talíř a sníst doma. Ale na všech školních výletech všichni vytáhli řízky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AIJA: No přece to trauma! :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam